Bal-Kon-Ma, Uç

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2016/08/bal-kon-ma-uc.html

Balkonumdan Balkonuna Sevgili Deep ;))

Meditasyona pek bir merak sarmış ama, ilk nefes çalışması videosunu izleyip deneyimleme aşamasında yorulup, vazgeçmişlerdenim ;) Bunca hımbıllığa rağmen balık etli kadrosunda kalarak, tombulluk mertebesine ermeyişim de bi kıyak olsa gerek ;)

Az önce tüm sesleri unutup kendi sesimi duymaya çalıştım.Gecenin yardımını da yok saymamak lazım.Müzik açsam daha bir yardımı olur belki... Yok olmaz, müziğin yaşadığı neyse, onu yaşamama neden olur şimdi."Ben" gibi olmaz sanki.Bu bunaltıcı sıcaklarda, güneşli, can-ım evimde, klimanın soğuk soğutuculuğundansa, rüzgarın serinletici dokunuşlarında buldum çareyi.O yüzden balkon, havadar yatak odam oldu bu yaz.Evet; bu yaz...

Çünkü, "evim evim güzel evim"in her yanına ancak bakabildim-görebildim.İlk defa evimi bu yaz yaşayabiliyorum.Paralı köleliğe dönmüş çalışma hayatının her tarafa sıçramışlığını kabul edişimin, emekli olmaya yetecek sabrı tükenmiş.Aslında ufacık, ama kendince garanti saydıklarıyla yetinmiş.En sevdiği şair, Can Baba'ya ait şiiri baş yapıtlardan bellemiş.

Hiçbir şeyin kendine ait olmadığı gerçeğiyle, büyük ölçüde yüzleşebilmiş.
"Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın..."

Ve Gökyüzünü sahiplenicek kadar çok olan sevdası, Gökkuşağından hiç vazgeçmemiş...
"Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan birşeylerin…
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın..."

Aah ah! Neler varmış içimin sesinde.Meditasyon hakkındaki kıt bilgimden -hem de doğruluğundan çok da emin olmadan okuduğum- ama birçok kişi tarafından yapılan tanımlamaya dönecek olursak; İç huzuru yakalayış olduğu çıkıyor ortaya,en kısa anlamıyla.Oysa ki; birçok kişi için de,yaşadığı sıkıcı hayattan, kendinden kaçış ve doğaya sığınış olarak algılanıyor.Vee tabii sonunda, ormanın hışırtısının karıştığı denizin, sakin dalgaları ve güneşin ışığıyla yola çıkılınca, birçoğu yola kanıp varışı unutuyor.

Ben o yüzden; ne şu anda öten, yaza güzelliğini veren cırcır böceklerini... Ne şu sıralar tüm ülkede bilinen hava üssüne yakınlığımdan mıdır nedir, daha bir dikkatimi çeken ve üzerimden geçen uçakların sesini...Ne de, odadan gelen amaçsızlığın hizmetkarı olmuş televizyondaki sesi duymuyorum.

Yoo yo ! Hayır duyuyorum !Hatta, uzaktan geçen otomobil ve benzer sesleri de duyuyorum.Benim de içsel yolcuğumun yolu bunlar bugün.Nirvana'ya varışa ulaşamasa da...Ama geceden sonra, en çok da "havadar odam" eşlik ediyor yola; balkonum. A ! balkonum demişken, Çok sevgili, düşünceli, yorumlarıyla en neşe saçan,yazar mı-yazar;  Deeptone'un  Sade Ve Derin bloğuna davet etmeliyim sizi. "Balkonda" yayını.Belki aynı gece yazmayı düşündüğümüz yazının yeri aynı, zamanı farklı.Benim gibi acemi bloggerlardan desteğini esirgemeyen kocaman gönüllü kadına, kocaman sevgiler ;)

İşte şimdi güzel bir Loreena McKennitt iyi gider, eşlik eder.


Dans ederek gidilebilir bir yol hayal ettim.Şarkı da söyleniyor.Müzik aletleri en usta ellerde birbirleriyle özdeşleşmiş.Herkes istediği kostümü giyebiliyor; herkes ve kendi için.Ve bu yolun tek amacı; yol boyu mutlu olmak.

Siyah ve beyazı unutturmayacak kadar renkli herşey.Kalabalığın ahengi sarmış  her yanı...
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2016/08/bal-kon-ma-uc.html

Bal-Kon-Ma, Uç Bal-Kon-Ma,  Uç Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Pazartesi, Ağustos 08, 2016 Rating: 5

18 yorum:

  1. Ben meditasyon yapanlardanım.Kesinlikle insan ruhuna iyi geliyor.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok istiyorum ama tembellik edip, profesyonel öğretmen olmadan öğrenmek istediklerimi sürdüremiyorum maalesef.Ben de kendimce yol aradım içsel gezintime ;)
      Tazelenip çoğalmış sevgilerimle ;)

      Sil
  2. Aytül kızım.Bugün blog okumalarına daha çok zaman hediye ettiğim bir gün.Yayınında o sakin dingin müziği dinleyerek yorum yapıyorum.Bazı insanları daha derinden hissedersin ya, işte seni öyle hissediyorum.İzmir...Benim sevdiğimin yaşadığı şehir:((Ama görmeyi düşünmüyorum artık.Ay bu müzik ağlatacak beni sanki.Ne kadar fevkalade.
    Aytül sen kızımdan beş yaş küçüksün.Sizlerden bazılarınız manevi kızlarımsınız.Gün olur yazılarım karanlığa bırakırsa yerini, seni gerçekten sevdiğimi bilmeni isterim. Sevgilerimi bırakıyorum buraya.
    Bir de Can Yücel'in dediği gibi, hiç bir şeyi sahiplenmeyeceksin.Ama ben bunu yapamam.Ve yaptığım için sevdiğim tarafından uzaklığa mahkum edildim.Seni üzmek istemem.Melodi bitiyor, mükemmel bir yazıydı.Emeğine sağlık canım.İkinci melodiyi de dinlersem sanırım ağlayacağım.Hoşcakal Aytül kızım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ece Ablacım, o kalpten derinliği ben de hissediyorum.Bazen gözlerle görmek gerekmiyor sevebilmek için.Senin yüreğinin kocamanlığı, yazılarından yorumlarına yol eyleyip ulaşıyor hepimize.İyi ki varsın da, sevginin kutsallığına dair inanca katkı oluyorsun.Yayılması gerekli olan bu yüce enerjiyi, gönüllü sorumluluğunla taşıyanlardansın.
      Ne yazık ki acılar da hayata dair ve seninki gibi yüreklerin yangını da zor son buluyor.Ama acı verse de en olmazsa olmaz duygulardan olan aşkı, yaşamış olmak bile bir avuntu oluyor bazen.Üzüntü veren her şeyin mutluluğa dönüşmesi dileğiyle manevi annem, ablam.Seni seviyorum.

      Sil
  3. İç sese karışan dış sesler ve ortaya çıkan müthiş bir senfoni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte budur ! Bunu ben yazsam "müthiş" sözcüğü kendini övmek olurdu ama harika bir başlık olmuş yayınıma ;) Çok teşekkürler canim.Çok mutlu oldum ;)

      Sil
  4. çoook sevimli anlatmışsın neşelendim yaa sırıtıyoom :)

    YanıtlaSil
  5. Neşeli ol ki genç kalasın diye boşa dememişler ;))
    Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  6. Bu sefer de Umut Kural'ın bloğundan geliyorum. Gerçi sadece bloglarda görüp geldiğimi sanmayın sakın =). Ben her şekilde severek ziyaret ediyorum sizi zaten. Sizin aynanızdan bakıp kendimle ilgili bir şeyler buluyorum yansıtmalarınız da. Neyse sevgili Kural altın günü düzenlemiş hem de sizin bloğunuz da =). Haberi yok bir haber verin dedi. Elçiye zeval olmaz =). Ama bu muhteşem karşılamanıza bayıldım. Böyle güzel bir müzikle ruhumu dinlendirerek okudum. Yorumları da okudum ki müziği tamamen dinleyebileyim diye. Başından sonuna iç huzurumla okudum, dinledim çok güzeldi paylaşım için teşekkür ederim =). Bu arada eli de boş gelmedim tabii. Bir iki tatlı birşeyler getirdim yanım da. Tatlı konuşup, tatlı söyleşelim diye =) . Haa bir de bir fincan kahve getirdim. O güzel kahve kokusuyla iç yolculuğumuzu 40 yıl sürecek bir hatırla tamamlayalım diye ♥. İzmir'in herhangi bir yerinden, İzmir'in çok güzel herhangi bir yerine Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zehra hoşgeldin sefalar getirdin. Bugün en mutlu günlerimden birini yaşarken perçinlenmiş oldu mutluluğum.Sevgili Kural çok incesin. Çok teşekkürler Zehra. Bir an önce İşlerimi halledip bloğuma dönmek için sabırsızlanıyorum.En kocamanından sevgilerimle; )

      Sil
    2. Hep mutlu olman dileğiyle, saygılar.

      Sil
    3. Hepimiz, çok mutlu olalım, mutlu yaşayalım.Çok teşekkürler arkadaşlar.İyi ki blog açmışım dedim bir kez daha.Allahtan günüm ayın 18 indeymiş.Pek bi elim ayağıma karışmıştı bugün.Nasıl heyecan yaptım anlatamam ;)

      Sil
    4. O benim tarihi tamamen yanlış anlamamdan olmuş =). Artık sürçülisan ettik affola =))

      Sil
    5. Olur mu öyle şey, rica ederim.Erken sevinmiş oldum fena mı ;)

      Sil
  7. Can Baba ya ait olan şiiri bende çok severim. Arada bir açar bakarım. Hatta uygulamaya çalışırım ne kadar başarısız olsam da denerim hep. Yazınız zaten muazzam ve başyapıt olacak cinsten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim böylesi güzel sözleriniz için.Can Baba bambaşka ;)

      Sil
  8. Ve bu yolun tek amacı, yol boyu mutlu olmak.. Öyle bir gece de ve ruh halinde okudum ki bunu. Yol boyu çiçekleri görebilmemiz dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sayende tekrar okudum.Geceler iyi geliyor insana.Umarım hep en mis kokuluları olsun yolunda...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.