46 YoK Olan İzlemediysen Uyuyakalabilirsin

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2016/05/46-yok-olan-izlemediysen.html

Kendi Kendime Devrim Yaptım.

"Derin derin nefes al. İçinden ona kadar say. Rahatladın mı? Güzel.
Hatanı anladım ben senin.Gerçekten şu hayatta zevk aldığın hiçbir şey yok.Ölmek uyumakla eşdeğer senin için, uyanmak dirilmekle eşdeğer.Emanet bir bedende yaşıyoruz.Ben senin yaptığın her hareketi, herşeyi, herşeyi biliyorum.Haberim var.Sadece müdahale edemiyorum.İlacı vücuduma zerk edene kadar felçli gibiydim.Bitkisel hayattaki birinden bir farkım yoktu.Bedeninde öylece bekliyordum.Bunun ne demek olduğunu bilemezsin.Elinden birşey gelmediği için kırık kalplerle dolaşan insanları düşündükçe ben öfkeyle doluyorum.Hepimiz öleceğiz.Bugün olmasa yarın toprağa gireceğiz.Kozmolojik ölçekle, hiçbir anlamımız yok.İnsan denen varlık o kadar kibirli ki; bir gün daha fazla yaşayabilmek için yapmayacağı hiçbir şey yok.Bir hastalığa ilaç bulunca insanlık ilerliyor zannediyoruz.İyi bir roman yazınca, teknolojide devrim yapınca, ülkülerimize bir adım daha yaklaştığımızı zannediyoruz.Buna inanıyoruz.Tek istediğim; bu bedeni riyakarlıklardan kurtarmak.O cesedi görmeni istedim.Çünkü mana aradığın dünyanın aslında ne kadar basit olduğunu anlamanı istedim.Gördüğün gibi bir manamız yok.Doğduğundan itibaren bedeninde hapsoluş biri olarak, şu anda ben, içinde bir yerlerdeyim.Neler düşündüğünden, herşeyden haberim var.Bazen kendine bile itiraf etmekten çekindiğin düşüncelerin oluyor.Ama birşeyi itiraf etmekten büyük keyif alıyorsun.Kendini bu düşünceden uzaklaştırmak istiyorsun.Ben de diyorum ki sana boşver.Bırak gitsin.Her gün oturup kalktığın insanların emojilerden bir farkı yok Hissetmeden yaşıyoruz.Artık gerçek bişeyler yapmanın zamanı geldi.Bunu biz de biliyoruz.Biz uyanacağız.Riyakarlıktan kurtulacağız.Zayıflara karşı kibirimizi toprağa gömeceğiz.Samimiyetsiz davranışların kemiğini kıracağız.Yobaz zihinleri aydınlıklara boğacağız.İki yüzlüleri ikiyüz parçaya böleceğiz.Ezo uyanmadan, BİZ UYANACAĞIZ. "

"Bir bilim insanının, Türkiye’nin sayılı genetik profesörlerinden birinin, tedavisi mümkün olmayan bir hastalık sonucu beş yıldır bitkisel hayattaki kız kardeşini hayata döndürmek için kendisini bu hastalığın tedavisine adamış ve kobay olarak feda etmesini anlatıyor. Zamanla çevresindekileri kaybeden, pek çok kişinin yarı yolda bıraktığı genetik profesörü Murat Günay, bu zorlu yolda yüzlerce hastaya umut sayılabilecek bir ilaç keşfeder ve bir anda kendisini büyük bir olaylar zincirinin arasında bulur. Gerçeğin peşinde olan ve inancından taviz vermeden bu zamana kadar gelen profesör için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu sır dolu buluş, tanıdığı ve tanımadığı birçok kişinin hayatını değiştirecektir."

Dün akşam 9. bölümü yayınlanan bu ezber bozdurucu diziyi hala izlemediyseniz uyuyakalabilrsiniz.Her bölümü sinema filmi tadında geçen dizinin reyting nedeniyle 13. bölümle sonlandırılacağı söyleniyor.Konusu oyuncuları, tüm ekibiyle sıradışı bir tad sunuyor izleyiciye.Tabii ki geç saatlerde yayınlanması birçok kişiyi mahrum ediyor.Ama, cuma akşamları izleyiciyle buluşuyor olması bir avantaj olabilir bu açıdan.Ben derim ki, izlemeyenler varsa ilk dokuz bölümü izleyip gelecek bölümlerin meraklı bekleyişine katılsınlar ve 46 gecesini kaçırmasınlar.


Erdal Beşikçioğlu'nun oyunculuğuna da, senaryonun farklılığına da, ekibin başarısına da hayran olmamak mümkün değil.Dizi izlemeyenlerin bile müptela olduğu bu dizi bitmemeli.Hiç olmazsa, Ezo uyanmadan...

Senaryosunu Ercan Mehmet Erdem'in yazdığı, reji koltuğunda Serdar Akar'ın oturduğu yapımda, başroldeki Erdal Beşikçioğlu'na, Issız Adam'dan aşina olduğumuz Yasemin Allen eşlik ediyor.
                                                                                                
46 YoK Olan İzlemediysen Uyuyakalabilirsin 46 YoK Olan İzlemediysen Uyuyakalabilirsin Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Cumartesi, Mayıs 28, 2016 Rating: 5

13 yorum:

  1. O kadar tanıdık geldi ki okurken. Ne güzel anlatmış bizi dedim içimden. O yüzden bir merak etmedim değil diziyi! Zamanım olduğunda mutlaka önerinize kulak vereceğim. Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, özellikle sıradanlıktan uzak bir macerayla buluşmayı ve televizyon dünyasının acılı arabeskinden öteye geçmek isterseniz izleyin derim ;))

      Sil
    2. Bence de, özellikle sıradanlıktan uzak bir macerayla buluşmayı ve televizyon dünyasının acılı arabeskinden öteye geçmek isterseniz izleyin derim ;))

      Sil
  2. Yanlış hatırlamıyorsam Dr. House'ın bir uyarlaması olarak yayınlanan Türk Dizisi değil mi? Henüz izlemek nasip olmadı ama daha dün arkadaşımla hakkında konuşmuştuk. Güzel bir diziymiş ki sende aynı şeyleri söylemişssin hemen hemen.

    Edal Beşikçioğlu dedin mi biraz durup düşünmek gerekiyor. İçinde var olduğu bütün yapımların başarısında ciddi bir katkısı olduğu kanısındayım.

    Dizinin kaldırılması olayına üzüldüm lakin daha henüz hiç izlemedim ve tv den çok netten izlemek daha güzel. Ramazan ayında bir toplu izleme yaparım artık. Güzel anlatımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Diziyi bilmiyorum ama ne kadar da güzel kaleme almışsınız, merak ettim doğrusu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında asıl istediklerimi anlatamadım.Hem çok uzun olacaktı hem de onları başka bir yazıda toplamak daha uygun olucak diye düşündüm.Teşekkürler Kore Fenomeni ;)

      Sil
  4. Açıkçası dizi izleme alışkanlığım pek yok.Çoğunda ağlayan kadınlar, dağıtırım uleen bakışlı adamlar gördüğüm için hop diğer kanala.46'yı da acaba nasıldır bi bakayım dedim ve konusunun farklılığıyla ilk bölümden bağlandım.DR. House'ın uyarlaması olduğunu okudum ben de Dr. House izlememiş olmamakla birlikte ;)
    Erdal Beşikçioğlu'nun oyunculuğuna da hayran kaldım.Ayyy ben çok sevdim diziyi yazdıkça yazasım geldi ;) Hatta şamanizme dair bir yazı hazırlamak istiyorum.Yine dizi sayesinde okuyorum bişeyler şimdilik.
    Çok teşekkürler yorumunuza...

    YanıtlaSil
  5. Merhabaa, blogunuzu yeni keşfettim sizi takipteyim bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  6. 46 dizisini 2 kez izledim. İkincisi final bölümüydü. Kıyım vardı. Erdal Beşikçioğlu'nu severim. Umarım böyle değişik bir projede tekrar izleme imkanımız olur. Diziyi mi? Sevdim ama takip edemedim. Güzel paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Bencei zlediğim en farklı, en muhteşem diziydi.Her bölümünü nefesimi tutarak izledim.Siz de finali izlemişsiniz gerçi ama baştan takip etmeyince, karakterler karışmış ve alınan tadı etkilemiş olabilir.Twitterde dün gece birisi Murat beni de öldürcek diye nefesimi tuttum ayakta izliyorum yazmış.Çok güldüm.Dizinin son sahnesi de açık kapı bırakıp devam edebilir izlenimi verdi.Umarım öyle olur.Söz konusu 46 olduğunda anlattıkça anlatasım geliyor ;)Teşekkürler yorumunuz için, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Anlatımınız süper. Yetene bambaşka bir şey :) Siz ara ara kitap tanıtın, film tanıtın lütfen. Konuyu, olayı anlatmayan kitap veya film tanıtım yazılarını çok sevmeme rağmen bunu hakkıyla yapabilen o kadar az insan var ki. Tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Ara ara yapacağım dediğiniz gibi.Tanıtmak için değil de gerçekten etkilendiklerimi yazmayı seviyorum. Sağolun güzel sözleriniz için;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.