Bloğumu Özledim 😇

https://aynahikayesi.blogspot.com/2018/11/blogumu-ozledim.html


ksjstmsaşçk Tanrım yazamıyorum. Yok yazıyorum da diyemiyorum. Yani içimden geçiriyorum da... Şeyy dilimin ucunda ama... Üff ne saçma tamam sustum😶

-Bu neydi şimdi Aytül? Aylardır bloğuna uğrayıp çıkıveriyordun zaten. Buraları hepten boşladın anladık eyvallah da, bu kadar mı elin dilin karıştı? 

-Yok yok tamam bir süredir yoktum. Ama o kadar da karışmadım. Sadece gençlerin diliyle taze bir selam olsun istedim. Merhaba😊

Biz emojilere yeni alışmışken, genç nesil iletişimde sınır tanımıyor. Öyle sınırsız ki, gittikçe daralan bir kelime hazinesiyle anlaşıyorlar. Hatta kelimeler kifayetsiz kalmış olacak ki, yeni duygu ifadelerimiz var. Ama çağımız malum, hayat hızlandı ve hepimiz her şeye yetişmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla uzun uzun kendini ifade etmek yerine bas rastgele harflere olsun bitsin. Yani şimdi bir sürü sosyal medya hesabın var, WatsApp, Mesenger, Instagram, Twitter var. Buralarda hikaye var durum var. Paylaşımlara gelen yorumlar var. Var, var, var, var, var.........................................................
(Bitmiyordu var'lar.) Eh ne diyelim var olsunlar ;) 

Bunca yazışma alanımızda sosyalleşirken(?) saatlerimizi geçiriyoruz tabii ki. Bir de bakmışsın ki hıza ayak uydurmak için yeni iletişim biçimleri türemiş. Bu anlamsız harflerin bir araya toplanmasıyla oluşan gülme belirteçlerini ya da yeni nesli yerme amacında değilim. Öyle seviyorlar demek ki. Sadece bütün zamanı buralarda harcayıp sonra da zamansızlıktan yakınmalar ilginç geliyor hepsi bu. Neyse, bu yazı bir kuşak çatışması yazısı olmadığından şimdilik konuyu burada kapatıyorum. Amacım sadece şirin bir giriş yapmaktı. Randomlu ve genç işi😉 

Bloğuma ve blog arkadaşlarımı ziyaretlerime ara verdim. Bilinçli bir seçiş miydi peki? Kısmen evet. Biraz tatil havası çekti canım diyelim. Ama, arada nadasa bırakmak her konuda iyi gelir bence. Hem bazen yakınlaşmak için de uzaklaşmak gerekebilir değil mi? Bu arada, yazılarımda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken kendi kendimi kastığımı fark ettim mesela. Aman noktalama işaretlerinde bir yanlışlık olmasın.Yazının uzunluğu belli ölçüler dahilinde olsun. Yok içerik, yok biçim şu bu derken hem çok zamanımı alıyordu. Bloğumun asıl amacı madem kendim olma/kendimi bulma yolculuğumdu; kendime dair bir şey daha buldum. Yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışırken mükemmeliyetçiliğe giden bir sınır çizdiğimi. Halbuki ben sınırların ötesini merak edenlerdenim. Tabii ki içerik de, biçim de önemli. Ama hiç bir şey kendini ifade etmenin önünde bir sınır teşkil etmemeli. O yüzden "Ay Güncem" diye bir bölüm koydum bloğuma. Daha özgür bir alan yaratmak istedim kendime. İçimden geçenleri anlık paylaşmak için. Yoruma kapalı, sadece paylaşmak için paylaştığım bir bölüm bu. Ayrıca gazetede yazdığım yazılarımı da bloğumda paylaşıyorum bir süre sonra. Sadece orada kalsın istemiyorum çünkü. 

Neyse çok da uzatmayayım. Lafın özü bu kadar nadas süresi yetti. Özledimmm💙 Çok sevdiğim blog arkadaşlarım var, yazılarını merakla beklediklerim var, yorumlarındaki samimiyetlerinden dolayı cevap için sözcükleri az bulup sarılasım gelen arkadaşlarım var. Var, var, var, var... Ama iki paragraf üstteki var'lardan değil. Gerçekten varlığını hissettiğim canım arkadaşlarım iyi ki varsınız 😍💖

Çok düzenli yapamasam da bloglarınızı ziyaret etmek istiyorum tek tek. Lütfen alınmayın bu geçen sürede uğrayamadığım için. İşte durum böyle. Kocaman sevgilerimle 😍💖💖💖 




Aytülpedia ;) 

Random: Türkçe karşılığı rastgele olup, belirli bir anlam içermeyen klavyedeki harflere amaçsızca basılması sonucu bir ünlem ifade ettiği düşünülen yazılardır.


Not: Bu arada süregelen masalımda şafak söktü. 9 yıllık yol arkadaşlığımızı nikahla süsledik. Soy ismimi değiştirmedim henüz blogda. Yakında değiştirince başkası sanmayın ;)

Aytül Örcün Laçin









Bloğumu Özledim 😇 Bloğumu Özledim 😇 Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Perşembe, Kasım 01, 2018 Rating: 5

14 yorum:

  1. Blog da sizi özlemiştir. Arada fazla uzatmadan nadasa bırakmak gerekli olabiliyor.
    Bu arada hayırlı olsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evet özlemişiz birbirimizi. Çok teşekkürler Ebemkuşağı :)

      Sil
  2. Nikahınız için tebrik ederim.

    Noktalama,imla kuralları ipad, iphone öncesinden eğitim hayatlarına başlamyanlar için geçerli olmaya olmaya başladı. 2000 model doğumlular ve sonrası :D edebiyat, edebi metinler, güzel yazı gibi dersleri muhtemelen hafif tempoda geçiştiriyorlar. İmla kurallarına mümkün mertebe hem yazarken hemde ziyaret ettiğim bloglarda dikkat ediyorum. Sizinki otokontrol ve eğitimden gelen pür dikkat. Yazı yazanlar dilin devamlılığı için düzgün yazmaya dikkat etmelidir. Yürüyen İmla Kılavuzu ve TDK olarak dolaşmamak koşuluyla. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :)
      Kızım 2005 doğumlu olduğu için ben de ondan öğrendim randomun varlığını. Saçma da gelse arada kızıma mesaj yazarken kullanıyorum. Annem de bizim dilimizi öğrendi diye espri yapıyor o da :)) Fakat nasıl ki biz okuduklarımızdan doğru yazılışları öğreniyorsak, birileri de bizden öğrenebilir. Ayrıca anlaşılabilirlik açısından da önemli tabii.Orta yolu bulmak iyidir :))

      Sil
  3. Aynı sıkıntıyı yaşamışız sanırım. ben de uzun zamandır yoklamada bulunamayan devamsız öğrencilerden biriyim. Gelince kendimi farklı bir dünyada gibi hissettim. Hayata atılan yeni adımları kutluyor, mutluluklar diliyorum. Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara sıra devamsızlık iyi geliyor Makbulecim :) Çocuklar duymasın;) Bloglarımız evimiz diyoruz her zaman ya, uzak kalsak da bu köy bizim köyümüz nasılsa. Çok teşekkürler sevgiler kocaman...

      Sil
  4. Hoş geldin Aytülcüm. Blog dünyasından uzak kalmaya ve tatil yapmaya da ihtiyacımız var. Uzaklaşıp tekrar döndüğümde daha sağlıklı yazılar yazabiliyorum. Evet, son yıllarda emojilerle anlaşılır olduk maalesef. En azından sosyal medya hesaplarımızda böyle kalsın ama bloglarda yazarak iletişimi kuvvetlendirelim. :) Nikah ile süslenen yeni hayatında sağlık, mutluluk ve bolca huzur diliyorum canım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim Sibel hoş buldum :)) Şu random olayına ısınmadım da emojileri seviyorum :) Aslında yazmaya devam ediyorum ama bloğun ayrı bir sorumluluğu var. Sanırım o yüzden biraz mola verdim. Ara ara gerekiyor demek ;) Sibelcim çok teşekkür ediyorum öpüyorum çok :)

      Sil
  5. ooooooo güzelim öykülerine devam edeceksin yaniiii :) oooooo mutluluklaaar yani blogda soyadını değiştirceğin için ha ha haaaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Sosyal medya iyi güzel de, bloglarin yeri bambaska 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya, içinde kaliteli yapımları nadiren de olsa barındıran gelgeç diziyse, bloglar, emek harcanmış birer sinema filmi. Bak bu lafımı tuttum. Üstüne yazı yazılır :))

      Sil
  7. Ben de kısaltmaların getirdiği anlayamama problemlerini yaşıyorum oğlumla iletişimde. İnsanoğlu her daim iletişim yöntemi buluyor diyelim iyimser yaklaşımla. Ömür boyu mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Aslında iyimserlikten öte, doğru bir yaklaşım bence. İnsan isteyince, iletişimin yolunu mutlaka buluyor.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.