Dilek Enerjisi


https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/01/dilek-enerjisi.html

Yaşadığımız hayatın ne kadarı, -taa içimizden gelen- dileklerimizle şekilleniyor hiç merak ettiniz mi?Malum, tüm kişisel gelişim yazıları benzer şeylerden bahsediyor.Evrene pozitif enerji yollamak hepimizin dilinde değil mi? Peki enerji yayan dileklerimiz, bize dilediklerimizi getirir mi?..

Kuantum fiziğine ya da bilimsel verilere girmeyeceğim.En severek okuduğum alan olmasına rağmen, benim alanım değil.Benim yolumda daha çok hissedilenler var.Bu durum; bir doktor gibi kalp ameliyatına giremesem de, kalbi kalbimle tanımam/bilmem gibi bir şey.

Kendi hayatıma baktığımda, dilediğim bir çok şeyi yaşadım.Çünkü en içimden gelerek istediklerimden biri; acısı tatlısıyla ve tüm zıtlıklarıyla, yaşayabileceğim her duyguyu yaşamaktı. (Yazar burada acı acı gülümser 😊 ) İyi de be çocuk, sana mı düşmüş acıyı da deneyimleme isteği....Sanırsın Tanrıya giden yolun, acıdan geçtiğine inananların içinde doğmuş.(İyi ki öyle olmamış ;) Yok yahu, bildiğin alelade bir işçi kızısın.İşçisin sen işçi kal! Ekmek derdinden, düşünmelere, hayallere fırsat bulama.Sana ne nirvanadan!.. (Ama o yıllarda en sevdiğim müzik grubu bile Nirvana'ydı.Hep vardı bir çekim ;) Yaşadığım her zorlu deneyimde kızıyorum kendime.Belki de o günlerde böyle dilediğim için geliyor başıma bunlar diye.Sonra, atlatınca, Polyanna yanım giriyor devreye.Belki ulaştığım şu iyi durum için vesile olmuştur bana diyorum.Neyse ki bir ömür mutsuzluk verecek kadar kötü değildi yaşadıklarım.Ya da ben tolere etmeyi becerdim.İyimser enerjim büyük ihtimalle, o dönemde tek başına ayakta durmanın ve kendi gerçeğini yaşamaya çalışmanın ne kadar zor bir şey olduğunu bilmeden veye bilse bile; kendine ait olmayan bir gerçeğe yaşam denemeyeceğini bildiğinden, böyle bir yola baş koydu.Kimbilir...

Tabii ki yine de elinden birşey gelemeden çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan bir çok insan var.Enerjisi en yüksek dileklerin bile yetmediği zamanlar...Hiçbir bebek dünyaya bir köle olarak doğmak istemez.Hükümlü bir annenin ranzasında ya da...Savaşın ortasında kalmayı da gözlerini açar açmaz!.. Zaten bu sorgulayıp da, tam bir cevap veremediğimiz kısım değil mi?Kötülüğün yasallaştığı bir gezegenden başka ne beklenir ki... Farklılıklarımızla çoğalmak yerine, farklılıkları yüzünden birbirlerini öldürecek kadar şaşırmış ilkellikte değil mi insanlık? 

Ama yine de pes etmemeli ve -her ne koşulda olursak olalım- elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.İyi dileklerimiz ve verdiğimiz çaba bir gün karşılığını bulur umarım.Aslında bütün derdimiz; zorunlu olmadığımız halde kendimizi zorunlu hissettiğimiz ve kendimizi kasıp durduğumuz şeylerden kurtulmak.

Hem, umut ve dilekler, ömür bitse bile sürer.Belki gözlerimiz göremez, bedenimiz hissedemez ama, dünya döndükçe yeşermeye gebedir.Düşleyip umut ederek dilek dilemek hiçbir zaman mutsuz etmez.Bizi mutsuz eden olumsuz olasılıklarla sonuçlananlardır.Çay koyup yeniden başlamak da en iyisi...

Tüm güzel dileklerin gerçekleşmesini diliyorum o halde... Tebessüm yüzünüzden uzak kalmasın...
Dilek Enerjisi Dilek Enerjisi Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Salı, Ocak 31, 2017 Rating: 5

30 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı olmuş bu paylaşımın. Pozitif değerler, eski tabirle herşeyi hayra yorarak hayata tebessümle bakabilmek. İnsan zindanda da olsa gönlü Allah'a açık oluyor. Nefes alıp verebiliyoruz ya, elbette kurtuluşun da bir doğru yolu vardır. Sufiyane düşünce, his ve davranışla bütün evreni kalbinde taşıyabilirsin. İHer şeyi hayra yorarak şerri de yenebilirsin. Keşke bütün kalplerin bir olup birlikte attığı bir dünya yaratabilsek. Keşke gönül dünyamıza biçare insanları da alabilsek. keşke dostça, kardeşçe ve barış içinde yaşayabilsek!.. İşte geldik ve gidiyoruz. Dün neydik, şimdi neyiz ve yarın ne olacağız. Bütün bunların iyi bir karşılığı olmalı. İnanç, umut ve hayaller. Kurduğumuz cümleler bize ele veriyor; birz sevgi, biraz şefkat ve biraz da merhamet. Dileğim odur ki; bu tanrı misafiri sizi değer verdiklerinizle birlikte mutluluğu tatmanız ve huzur içinde olmanızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Profesör.Farklı iklimlerde, farklı koşullarda, farklı kültürlerde yaşıyoruz insanlar olarak.Farklı toplumlar olmamız bir yana, bireysel olarak bile aynı değiliz hiçbirimiz.Zıtlıklarımızla da Bir'iz oysa.
      Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkürler.Umarım aynı duyguda buluşuruz hepimiz.

      Sil
  2. Dileklerimin tümü gerçekleşmemiştir tabii. Ama çok içtenlikle istediklerim- kendim için veya başkaları için- hep gerçekleşmiştir. Bazen içime doğar, çok ilginçtir, onu düşündüğüm gibi yaşarım. İyi niyetle sürdürülen tüm çabaların güzel sonuçlanacağına inanıyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük yaşamın dayattığı sisteme kaptırmadan, değerleri ve duygularıyla yaşayanların dileklerini büyük ölçüde yaşayabileceğine inanıyorum ben de.Sen de dilek enerjisinden yanasın demek ki ;) Sevindim ;) Sevgilerimle...

      Sil
  3. Çay koyup başlamak en iyisi. Bulutsuzluk Özlemi' nin dediği gibi, Ne olursa olsun , yaşamaya mecbursun. Madem mecburuz yaşamaya, iyiyi ve güzeli dileyip huzurlu yaşamaya çalışmalıyız bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severim o şarkıyı.Sıkıştığım zamanlarda hep dilime düşer ;) İyi düşünelim iyi olsun umarım her zaman.Teşekkürler.

      Sil
  4. Umutlarınızın gerçekleşmesi dileklerimle sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Tigriscim.Hepimizin dilekleri gerçekleşir umarım.Sevgilerimle...

      Sil
  5. Olumsuz olarak gördüğümüz şeylerin aslında birer deneyim olduğunu ve bizi büyülttüğünü düşünürsek,her şeyi de yaşamak gerekir bence.Yoksa fanustaki balıktan ne farkımız kalır ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşarken zor olsa da özünde yeni farkındalıklara ulaşmamızı sağlıyor kötü deneyimlerimiz.Aynen dediğin gibi Sevgili Yurdagül; ne farkımız kalır o zaman...

      Sil
  6. Ah Aytül'cüğüm bazen bu gezegenin başka bir gezegenin cehennemi olduğunu düşünüyorum:( korkunç haberler her gün o yüzden evrene iyi dilek yollayacak enerjim olmuyor:( ama haklısın umut edelim, iyi dilekler dileyelim bakarsın gerçekleşir. İnşallah:) İlgiyle okudum kalemine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canim.Maalesef zaman zaman kötü hisler çöküyor üstümüze.Ama geçiyor hepsi iyisi de, kötüsü de.Acının da mutlaka geçeceğini, her şeyin değişmek zorunda olduğunu kabul etmekle beki bir nebze çoğalır enerjimiz.Sevgilerimle Müjdecim.

      Sil
  7. Nerede doğacağımızı, kimin çocuğu olacağımızı evet seçemedik belki... Bazen nerede nasıl yaşayacağımızı da seçemiyoruz maalesef.... Önümüzdeki seçenekler belli...
    En güzel seçim iyi insan olabilmek bence...
    Bunu da çok güzel anlatmışsınız...
    Umutlarımız hiç bitmesin, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Tüm seçimler elimizde olmasa bile, iyi insan olmayı seçmek.'
      Ne güzel bir çıkarım sevgili Şebnem.Umutlarımızla hep güzeli yaşayalım...

      Sil
  8. Sen fantastik yazilar yazmayı seviyorsun. Bunu anladım. Bu yazdığına bardağın dolu tarafından bakmak deniyor. Yani benimde anlayışım bu yönde. Yararını gördüm.. Devam et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canim fantastik edebiyat okumaya bayılıyorum.Yazmaktan da çok keyif alıyorum.Aslında özünde fantastik şeylerin de hayatın bakmadığımız için görmediğimiz yanı, ve tam da içinde yer aldığına inanıyorum.
      Yine yolumuz bir seninle ;)

      Sil
  9. İyi diyelim iyi olalım demiş ya zaten büyüklerimiz 😊. O zaman bizde iyi diyelim iyi olalım 🤗. Açalım çakralarımızı ve bütün iyi, güzel enerjilerimizi gönderelim evrene. Hepimiz elele tutuşsak, iyi dilekler dilesek, Polyanna'larıda yanımıza alsak evrene güzel enerji salabilirmiyiz ve bütün kötülükleri defedebilirmiyiz sencede Aytülüm 😊. Ne diyeyim çok güzel bir yazı olmuş emeğine kalemine sağlık. Sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Zehramm keşke güzeli istemek yetse dünyanın güzelleşmesine.Senin benim gibi Polyanna'yı hayatında tutmaktan vazgeçmemişlere özgü bir durum bu sanırım.İsteyip elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ;) Yeter mi yetmez mi bilemem tabii ama, denemeye değer.Başka şansımız mı var ki ;)
      Çok teşekkürler canimm, sevgiler kocaman...

      Sil
  10. Gel tebessüm varken Gel gel birbirimize sarılalım ben severim sarılmaları hele sevdiklerim olunca daha iyi oluyor. Üst katta Zehrayı görüyorum. Seni de severim Ayrım olmasın hahhahahahaha Senden bir kaç tane olması gerekli Yıldız Olumlu Yıldızım Öperim seni :) Yazı içinse teşekkür ederim yine döktürmüş sün ......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayısımm ben sana niye bahar güneşim diyorum, yağmur tüm güzelliğine rağmen hüznü de çağrıştırıyor bende.Güneşli günlerde yağan neşeli yağmurda, başını kaldırdığın an gördüğün, içini sımsıcak eden güneş gibi...
      Sarılıyorum sımsıkı canimm...

      Sil
  11. Harika bir olumlama yazısı...
    Çay koyup yeniden başlamak en iyisi...Demlenmesini de beklemek gerek..
    karşındakinide dinlemek gerek..inşallah burda ki gibi,her yerde birbirimizi dinlemeyi-anlamayı da tez zaman da BARIŞI öğreniriz...
    Sevgilerimle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Merihcimm, umarım daha fazla gecikmeden öğreniriz barışı.
      Zaten içinde yaşadığımız dünya da, zaman da öyle kolay üzücü durumlara gebe ki; olumlamalara hep ihtiyacımız var.Benim bu duygulara sevk olmamda ise, senin yazıların çok etkili oluyor canım arkadaşım.Çayı tekrar demlemelere ve demini almasını beklemeye devam ;) Sevgilerimle...

      Sil
  12. Çok yararlı biz yazı olmuş. Bunu okuduktan sonra durdum yarım saat düşündüm kendimce ve bazı şeylerin tekrar farkına vardım, sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiniz ;) Çok sevindim beğenmenize.Farkettiklerimle farkettirebildiysem daha mutluluk verici ne olabilir ;)
      Sevgilerimle...

      Sil
  13. ay benim de düşüncelerim boyleee :)

    YanıtlaSil
  14. Aklın yolu bir işte Aytülcüm ne güzel dile getirmişsin. yaa bunun tersin de olanlar için de toplu bir dilek tutalım akıl fikir ihsan olunsun.Hiç bir şeyi takam ben ben diyenler de yok olsun , çocuklara griliklerin kalmasını istemiyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim akıl fikir ihsan olmasını dileyelim yine de ama, benim onlar için ütopik bir "Zorbalar Gezegeni" fikrim var.Dünyamızı kirletmekten vazgeçmeyen, iyiye güzele evrilmemekte ısrar edenleri orada toplamak isterdim.Yesinler birbirlerini ;))
      Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
    2. Onu da düşündüm ama oradan da bela olurlar diye yok olsunlar istedim:)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.