- Neden? - Günü, Blogger Buluşmasına Davetlisiniz

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/
Şimdiye kadar, en saçma sapan davranışınız neydi? Blogger arkadaşım Sevgili Umut Kural'ın deyimiyle; korktuğumuz, şaşırdığımız, güldüğümüz hallerimiz mesela.

İlla saçma sapan diye nitelemeyelim.Belki de çok ulvi bir cevaptır sorularınızın nedeni.Her ne sebeple olursa olsun, "Neden" sorusu, 5N 1K'nın vazgeçilmezidir.İlla ki hayatımız boyunca defalarca kullandığımız sözcüktür o.

Neden evinin salonunu çamaşırhaneye çevirir insan?Ve neden evin geriye kelen tek odasını boş soda-maden suyu şişelerini koymak için kullanır?Sizin de bulamadığınız cevaplarınız var mı?Peki ya kafamızın içinde deli soruların dolandığı zamanlara ne demeli.

"Karpuuz" bloğunun sahibi sevgili Umut Kural bugün konuk yazarım ve günümüz var.Kurall tarafından düzenlenen bu etkinliğe hem küçük sürprizlerle hem de bir konuyla renk katalım istedik.İlk hikaye tabii ki kendisinden geldi.Kendisine çok teşekkür ederim misafirlik jesti için.Ben de Umut arkadaşımla birlikte sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten mutluluk duyarım.Peki neden sevgili Kurall'ın yazısının başlığı "Kuru Fasulyeden Hayatlar"? Bilmem...

Buyurun okuyun o zaman.Bugün, eski -yeni demeden tüm blogger arkadaşlar buluşalım.Birlikte olalım ;)

Kuru Fasulyeden Hayatlar

     Bazen hatırladığımızda kendimizin bile inanamadığı hallerimiz vardır. Korktuğumuz, şaşırdığımız, güldüğümüz hallerimiz. Geçmişime dönüp baktığımda geneli komik hallerim mevcut. E tabi beni en iyi tanımlayan kelime olan ''umursamaz'' hallerimi de unutmamak gerek. 

     Yıllar önce bir yıl kadar bekar evinde kalma teşebbüsüm olmuştu. Geriye dönüp baktığımda -hayatımın en güzel yılı- diyorum. 2+1 bir dairenin sadece 1 odasını kullanıp salonunu çamaşır hane, diğer odasını ise boş soda-maden suyu şişelerini koymak için kullanıyordum. Zamanla eve gelen arkadaşlarımda bana ayak uydurup gelirken soda ya da maden suyu alıyorlar ve şişeleri o odaya koymaya başlamışlardı. Oturduğum mahalle ise evlere şenlikti. Hayatı gündüz değil gece yaşayan insanların olduğu bi mahalle. Ama nedense ben sevmiştim. Zamanla alışmıştım da. Kavgalara, o kavgalarda bıçaklanıp yerde yatan adamların sanki bıçaklanan o değilmiş gibi kalkıp kavgaya devam etme çabalarına, kavgayı izleyenlerin çekirdek çıtlatmalarına. Ama en iyi hatırladığım ve hayatım boyunca unutmayacağım kişi Nevzat abiydi. Gece bira şişelerini midesine doğru yuvarlayan adam, ertesi gün ayıldığında boş bira şişelerinin depozitolarını alıp okula giden giden çocuklara vermesi garibime giderdi. Zamanla bi nevi ''burs'' gibi bakmaya başlamıştım bu duruma. 

Peki ''Neden'' sevmiştim o mahalleyi, üstelik benim büyüdüğüm mahallenin yaşamıyla uzaktan yakından ilişkisi olmadığı halde? -Neden- ilk önceleri garibime giden Nevzat abinin burs sistemini kanıksamıştım? Ya da boş bi odayı neden soda-maden suyu şişesi biriktirmek için kullanmıştım? Cevap mı? Cevap yok; bulamıyorum ama hatırladıkça da gülüyorum, özlediğimi fark ediyorum. Sizin de varsa böyle ''Neden'' sorusunu sorup tam anlamıyla cevap veremediğiniz hikayeleriniz buyrun anlatın. Bugün ''NEDEN GÜNÜ''. 

(Ev sahibi sevgili Aytül ÖRCÜN'e de ayrıca teşekkür ederim, biraz emri vak-i bi yaptım ama kusura bakmasın artık :D )   

Saygılar Kurall (çift -LL- ile) :DDDDD

- Neden? - Günü, Blogger Buluşmasına Davetlisiniz - Neden? -  Günü,   Blogger Buluşmasına Davetlisiniz Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Perşembe, Ağustos 18, 2016 Rating: 5

102 yorum:

  1. Güzel bir buluşma:) O kadar çok neden? Diye sorup cevabını bulamadığım şey var ki:) Kalemlerinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Persephone.İlk misafirimizsin.Cevabın bol olsun ;)

      Sil
    2. hoşgeldin persephone teşekkürler

      Sil
  2. yani böyle bir şey mi yazcaz. nedenle ilgili. senin yazın nerdeeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. slm deep hoş geldin. yazdım ki ben :)

      Sil
    2. aytülün yazısı nerde diyooom :)

      Sil
    3. evet doğru aytül nerde yazıııııııı

      Sil
    4. Hoş geldin Deep ;) Umut'un hikayesine giriş yapmayı daha uygun buldum yukarıda.Benimki az sonra ;)

      Sil
  3. Kaleminize sağlık.. yazdığınızlar hem ders niteliğinde hemde ne nedir her şeyi anlatıyor

    YanıtlaSil
  4. Bir odayı sırf boş şişelerle doldurmak ! :)))düzen hastası benim gibiler için çok zor:))sonradan güldüğüm, saçmalık, aptallıklar olmaz mı? Anlatıp da üzülmeyeyim ya boşver:))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzen mi? bende düzenliyim aslında ama çevremdekiler anlamıyor. sabah ya da bi kaç gün önce eşyalarımı nereye koydumsa orada bulmak istiyorum. yani onların yeri benim bıraktığım yer. düzen değil mi şimdi bu :D anlat anlat canının ne isterse. saygılar

      Sil
    2. Hoş geldin Müjde'cim ;)Güldüklerinden anlat sen de ;)

      Sil
  5. Şimdi Marmaris'te olmak vardı anasını satayım, demeyeceğim.Çünkü Marmaris'teyim ;)Yeşille mavinin manyak ahenginin bozulmamışlığının nadir yerlerinden Orhaniye köyü, sanki kendi köyüm gibi sevdiğim yer.Yıllar yıllar önceydi yine burdaydım.Abimi ziyarete gelmiştim.Ama rahmetli Barış Manço'nun şarkısındaki gibi "Halamın kızı Zehra bir geçerken uğramıştı tam 18 ay oldu" hesabı ;)
    Orhaniye'de Kız Kumu meşhurdur.Denizin iki yanı derinken, denizin üstünde yürüyormuşçasına gidebileceğiniz uzun yolu vardır.Onun efsanesine başka bir yazıda yer veririm.Gelelim kendimce efsaneme.Orhaniye'de kıyıya oldukça mesafeli bir ada var.Şövalye Adası.Hangi akla hizmettir bilmem, adaya kadar yüzer, geriye ellerim buruş buruş dönerdim.Yolda acıkıp susamam da cabası olurdu yorgunluğa.Yolda karşılaştığım tekneden birileri; "Geri dön napıyosun boğulacaksın" diye bağırsalar da, pek duymaz, gülümser devam ederdim.Adada keçilerden başka bir şey yokken, NEDEN ısrarla bunu yapardım bilmiyorum.
    Ya şimdi diye soracak olursanız, nerdee o cesaret ;)

    YanıtlaSil
  6. Ben bir arkadasa bakip cikicam:))

    YanıtlaSil
  7. Ben de geldim, ben de geldim :) Merhaba Aytül Hanımcığım.

    Belki çok klasik olacak ama hep merak etmişimdir. Sabahları saat 7'de işe gitmek üzere kalkıyorum dolayısıyla saat 7'de saatimin alarmı çalıyor. Ama her nedense, vücut tam 06.30da uyanıyor, yahu diyorum yarım saat daha şöyle güzel bir uyku çeksem, ne istedin benden, vakit var. Ama yok ertesi gün yine 06.30 da hop gözler açılıyor. Bir de hafta sonu 11'e kadar uyuyacağım dedim de neden hiç uyuyamam birşey olur da sabahın köründe uyanırım Neden Neden ???
    SEvgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o bende de oluyor. ben daha erken kalkıyorum ama 5:30 gibi. hatta bi keresinde uyuyamadım balkonda dışarıyı izleyeyim sabahın sessizliği falan derken balkonda bale yapmaya başlamıştım. ahanda bi -neden- sorusu daha. :DDD

      Sil
    2. Hoş geldin sefalar getirdin İstanbul Hanımefendisi ;) Umut'u bale yapmaya zorlayan neydi? Ve neden İstanbul Hanımefendisi mışıl mışıl, hanım hanım uyumak varken uyanmıştı? Neden???

      Sil
    3. hiç bir zaman bu kadar dakik uyanan biri olamadım. Saat çalmadan hayatta uyanamam. O saat başımda çalacak çalacak artık yeter uleynnn kalk diye kendini yırtacak ancak ondan sonra uyanırım. Hatta bu duruma eşim ve oğlumda dahil.(Laf aramızda)

      Sil
    4. Umut, bizim sokakta apartmanlar dipdibe, sabah kalksam balkonda bale yapsam, atletli bir dayı çıkar karşımda sigarasını yakar gıcığına :)
      Hoşbulduk Aytül Hanımcığım, sorular açıklıyoruz, az sonraa gibi oldu :)
      Ay Beydacığım, uyumam gerekirken uyanırım, uyanmam gerekirken uyanamam. Bunlar hep faiz lobisinin oyunları bize :)

      Sil
    5. atletli dayılar. onlarda bale yapsa ne güzel olurdu hayat :) bizdeki sorun bu mu acaba. atletli dayıların bale yapmaması, mangal yapan adamın orkestra şefi edasıyla mangalı yellemesi. mantığı şöyle var gücümle zorlayınca, sanırım... evet evet bu olabilir. (burdan bi hikaye çıkabilir bana düşünüyüm bakıyım)

      Sil
    6. Ay atletli dayılar falan çok hoşmuş.Telefondan zorlanıp bu kısma dönememiştim gündüz.Beydacım, anlaşmalı boşanma kararı veren arkadaşlarıma şahitlik etmek üzere mahkemeye ben gidecektim.Uyanamadığım için boşanamadılar bir süre ;)

      Sil
    7. Merak ettim aytül ne diyceksin hakime :)

      Sil
    8. O kadarcık mı? :) komik

      Sil
  8. Merhaba ;
    Ahaahhha boş soda şişeleri ile yaşam :)
    Öğrenciyken ben de yapmadığı bir sürü şeyi yaptım . Ama her zaman düzen hastası olarak :) komedi haller içindeyim ... Mesela çekmecemin biri şu an dağınık ve ben neden bu kadar diken üzerindeyim ?
    Bir iş yapılmadıysa niye hep bir tarafım eksik ya da omuzumda on ton yük varmış gibi hissediyorum ?
    Neden ....?
    Ahhaahhhhaaa bu neden soruları çoğalır da gider :)
    Keyfimiz bol olsun arkadaşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bırak dağınık kalsın, dağınıklık güzeldir hoştur

      Sil
    2. Merhabalar Didemika, "Aman Sonra Yaparım" tanrıçasıyla tanıştırmalıyım seni ;)

      Sil
    3. nasıl da isterim o tanrıçayı .... az biraz el verse ...

      Sil
    4. Biz kankayız bayılıyorum kendisine.Bana el verdi bulaştırırım sana ;)

      Sil
  9. Ayy geç kalmadım dimii. Nefes nefese koştum geldim valla. Ama elektrikler kesildi 🙃 kek, börek neyim hepsi fırında kaldı. Zaten Kurall'a (çift l ile) verdiğimiz sözü bi tutamadık bari Aytül'e eli boş gitmeyeyim dedim 😄. Neyse yetiştim galiba! Aytül bu halanın kızı Zehra ben değilim dimi, üstüme almam gereken bir durum yok yani😄😊. Neyse ilk neden diye ilkokulda sormuştum, ilk olduğu için herhalde. Bi de hatırlıyorum herkese çemkirmiştim, öğretmenime çok kızmış, hatta nefret etmiştim, babamla da kavga etmiştim. Bu kadar açıklama yeter neden diye sorarsanız anlatırım. Sonra çok konuşunca Kurall kızıyor 😄😄😂😂. Aytül'cüm günün mübarek olsun. Kurall senin de ellerine, yüreğine sağlık 😄🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) sevgili zehra seni rencide etmeyi çok isterdim ama arkadaşımsın etmiycem. o kurabiyeler gelecek tamam mı) :I
      2) çok konuşunca kızıyorum evet. ama anlat artık, laf çıktı ağızdan bi kere. bu arada size elektrik faturası ne kadar geliyor :)

      Sil
    2. Zehra tut elimden biri gün demiş kekleri börekleri taşımaya geldim Kurbişim nereye ben oraya...Bana bazen düşük tüketim diye ertesi aya atıyor anlayın ne kadar kalpazanım

      Sil
    3. Hoş geldin Zehracım.Bu aralar bir yandan Kurabiye, bir yandan hala kızı Zehra derken hep sana bir dönüş oluyor bilmem neden ;)
      Sen zaten hep miss gibi Kurabiye tadındasın.

      Sil
    4. Ama çok rencide oldum ki 😟. Neyse dostumsun o sebeple sesimi çıkarmıycam. Yüz yüze bakacağız sonuçta. Zaten gıcık oluyormuşsun ben de o yüzden bi süre etrafta gözükmeyeyim dedim ama neyse Aytül'ün hatırına susuyorum 😑. Sonuç ta onun konuğuyuz günün anlam ve önemini bozmayalım durup dururken. Madem çok konuşuyorum diye kızıyorsun o zaman sonsuza kadar susuyorum...... Susacaktım ama magnolia ya yaptığın yorumuda görmedim sanma😒

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. Yorumunun bikaç kere peş peşe yayınlanması bu sefer iyi olmadı. 3 taş geldi kafama. Kaya demek daha doğru olur. Özür dileri :(

      Sil
    8. Yaaa kUrall şaka yapmaya çalışmıştım ip koptu =).internet gitti yani. Hani günlerde olur ya gün kavgası öyle olsun dedim arkasından açıklama Aytüle geliyordu. Asıl ben özür dilerim. Sakın ciddiye alma yoksa böyle güzel bir ortamı bozacak kadar düşüncesiz biri olabilirmiyim hiç. Artık yazacağım diğer yorumun bir anlamı kalmadı kusuruma bakma

      Sil
    9. Valla ciddiye aldım. Moralim bi anda yerle yeksan oldu

      Sil
    10. Ayy endişeyle okuyordum ben de şimdi.Korkuttunuz beni valla.Harbi gün muhabbeti oluyor sandım amaniiin

      Sil
    11. Hem Zehracım bizim saatler daha yeni başladı.Gece yeni başlıyor ;) Biliyorum sen de benim gibi uykusuzlardansın ;)

      Sil
    12. Kurall: ağzını yıryarım
      Zehra: cart kaba kağıt
      Kurall: sen o kolundaki tenekeleri şangırdatırken ben altın saatimi, 24 ayar zincirimi az diye utancımdan takmıyorum
      Zehra: sen onu gelde benim külahıma anlat. Sen taksan taksan milyoncu aldığın 5 liralık saati takarsın

      Sil
    13. Abooww! Ahanda altın günü olduk ya garii ;)

      Sil
    14. Altın günü demişken bi ara eski mahallemizde bi çuval un, şeker günü de yapılyordu :DD

      Sil
    15. Evett Aytül bizim balkonun karşısın da bale yapan bi atletli dayı yok biliyon mu? Sanırım bütün sorun o hep yıldızlara bakmaktan saati şaşar olduk =). Zaten uykularımın kaçmasının en büyük nedeni hep o ilkokul hatıram =). Kalk kurall düştüğün yerden kalk. Bi kere ben milyoncudan almadım o saati. Senin o 24 ayar dediğin zincir bizimm meşhurrrr bit pazarından olsa gerek =). Aytül bilir, bir İzmir'li olarak. Bi kere senin o teneke dediklerin tamı tamına 14 ayar bilezik. Sen repçilerden, bohçacılardan aldığın sahte boyalı zincirlerinle hava atma bana =). Tanıyan tanıyor seni de, beni de ahahaha =). Bu arada Aytül'cüm, o kurabiye tadı benim kurabiyelerin üzerime sinen vanilya kokusuyla, senin kurabiyenin miss gibi bebek kokusu olabilirmi ki? =).

      Sil
    16. O zaman o un şeker gününü bende yapalım ya =). Malum benim çok ihtiyacım var. Herkes gelirken un, şeker getirir olmazmı? Hem kurall valla o zaman kurabiyeler kesin gelir sana =). Malum şeker çok pahalı bi el atın gari hayırınıza =).

      Sil
    17. Zehra gerçekten çok teşekkürler.Nasıl güzel geldin bugün yine.Koku benim için en önemli duyudur.Hatta halihazırda üzerinde çalıştığım yazımın ana teması.Vanilya kokuna olan aşinalığımın nedenini buldum şimdi.
      Umut uyumaya gitti sanırım iş dolayısıyla.Meydan bize kaldı kiii ;)

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. merhabalar etkinlik çok güzel olmuş.
    Çocukluğumda dar uzun bir bahçesi olan 7 odalı bir evde yaşardık. Babaannem de bizimle birlikte kalırdı. Burada kullanılmayan her daim kalınacak türde hazır bulunan 3 tane oda bulunurdu. Bu odalara girmemiz yasak gibi bir şeydi. Ama bir her zaman o odaları merak eder ve ne zaman evde kimse olmasa kendimizi o odalarda etrafı karıştırırken bulurduk. Çok iyi hatırlıyorum bu odalardan biri 3 ü babaannemindi ve tek bir oda olan odada bir buzdolabı bulunurdu. Buzdolabından bir şey almak için beni o odaya gönderdiğinde ardımdan çabuk ol hemen kapıyı kilitle diye bağırmayı da ihmal etmezdi. Hâlâ daha düşünüyorum neden sürekli o kapılar kilitli tutulurdu. Neden sürekli ardımızdan bağırmak ihtiyacı içindeydiler ve en önemlisi neden ben o eski günleri özlüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o tür odalara giriş üyelik sistemiyle oluyor. ben kendimden biliyorum, bizim evde de benzer bi durum vardı. halen de devam ediyor. muhtemelen o odalar dedikodu seanslarının yapıldığı gizli yerler olabilir ve dedikodu odalarının ruhu dışarıya kaçmasın diye kitleniyor olabilir. mantığı çok mu zorladım acaba? :DDDDD

      Sil
    2. evet mantıklı bir durum ama babaannem eski sistem çalışır icazet vermediği sürece giremezsin. Üyelik falan aklı yetmez öyle şeylere :)))))))))
      Şu anda 96 yaşında 3+1 evde oturuyor. Fakat tüm dünyası mutfakta geçiyor. Orada yatıp kalkıyor. Fakat diğer 3+1 sistem hazır kıta yerleşik düzende neden bekliyor, neden kullanılmıyor halen daha bilmiyorum. Sorduğumuzda ise aldığımız cevap siz anlamazsınız, siz karışmayın oluyor :)))

      Sil
    3. Hımm oldukça gizem kokuyor bu odalar.Gel de merak etme yani ;)Masallardaki 40 kapılı odaların kapalı tutulan ve girilmesi yasak olan odasını anımsattı ;))

      Sil
    4. En çok badana zamanlarını severdim. Her şeyin gün ışığına çıktığı. Bütün eşyalar bahçeye çıkarılırdı. Badana yaparken bizimle ilgilenmeye fırsatları olmadığından bizde gizliden gizliye eşyaları karıştırıp merakımıza giderirdik. O odalardan 40 kapılı değilde, 1000 kapılı olan bir evde gibi 1000 odalık eşya çıkardı emin olabilirsiniz.

      Sil
    5. hazine bulmanın çekiciliği :)

      Sil
    6. kesinlikle :)))) keşfetmek çok güzeldi.

      Sil
  12. İki yazar mı var blogta yoksa aynı kişi iki karaktermi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Siyah Kuğu; )hoşgeldin. Kekler börekler müthiş ellerinize sağlık Zehrayla ikinizin.

      Sil
    2. Selam Siyah Kuğu; )hoşgeldin. Kekler börekler müthiş ellerinize sağlık Zehrayla ikinizin.

      Sil
  13. Merhaba ancak yetişebildim , sormayın bir trafik bir trafik iş çıkışı ya. Kahvemle geldim merak etmeyin .
    Ahhh o neden nedenler yok ah.
    Bende de var tabiki nedenler.
    . Geçen sene panik atak nedeniyle herşeyden tedirgin olan ben , birilerine bir şey olacak diye evin önünde ambulans görmeye dayanamıyordum. Üst kat komşunun gece tıkırtısına uyanıyordum ve bir daha sabaha kadar uyuyamıyordum. Neden öksürdü, neden ambulans geldi yine kim hastalandı yine kim ölecek neden neden neden, kalp çarpıntılarıyla güneşi doğduruyordum.
    Biraz sıkıntılı bir dönemdi, şimdi düşünüyorum da asıl bana olmuş olan ben başkaları için sıkıntı yaşarken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahveyi azalt tigris :) bak seni buhale getiren o demedi deme

      Sil
    2. Hahhahhahha bir fincan yerine yarım fincan mı içeyim ya hu .
      Bu arada üst kat komşusuna dedim ki sesinden tedirgin oluyorum gece uyuyamıyorum, kadın yatak odasını değiştirdi hatta üç ay belçikaya gitti.

      Sil
    3. Geçmiş olsun Tigriscim. Ellerine sağlık kahveler için

      Sil
    4. ayranın içine kahve koy bence o daha mantıklı :) neden o kadına öyle dedin be tigris, yerinden yurdudan ettin kadıncağazı.

      Sil
    5. Hahhahhahhaaa geldi ama yine geldi, sahi neden dedim ki ? Ama ölecek diye korktum
      Teşekkür ederim Aytülcüm şimdi çok iyiyim

      Sil
  14. Arkadaşlar bu arada günümüz tatilin ilk gününe denk geldi. Kızım bırakmadı evde beni. Telefondan yazmak zorunda kaliyorum. Sizleri agirlamakta bi eksiğim olursa affola

    YanıtlaSil
  15. Neden birbirine benzeyen ve serseri ruhlu adamlara aşık oluyorum neden nedennnn? Aslında nedenini biliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha mıtlu yaşam nedeni sensin önce kendini değiştirmelisin istekşerin fikirlerin düşüncelerin aynı olduğu sürece zamana aynı adresi bırakıyorsun ve aynı insanlar çıkıyor karşına
      . .

      Sil
    2. Offf cesaret gerektiren bi neden sorusu

      Sil
  16. Whuuu ;) işte bu, biz kadınların hayatlarimizin bi yerlerinde illa ki kendimize sordugumuz bir neden oldu .içimizdeki serseri yanımızı mı buluyoruz ki karşı tarafta. Acaba neden

    YanıtlaSil
  17. İlginçmiş burs sistemi ve maden suyu odası. Bu aralar ben de bazı komiksi hallerimi özler oldum. Güzel bir misafir yazısı olmuş gerçekten. Unutmadan; 35 buçukluyum ben de ve bizimkiler de akhisarlı Atatürk mahallesinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel Naz seninle tam hemşeriymişiz ;)

      Sil
    2. Hemşeri derneği gecesi olmasın sakın :)

      Sil
    3. Söz konusu 35 buçuksa neden olmasın ;)Türkiyenin isminde buçuk geçen tek yeri ne de olsa ;)

      Sil
  18. Ne 'Neden?'ler biter bu dünyada, ne de bu soruya ihtiyaç duyuran sebepler.Ben hala neden?lerimle başbaşayım.En çok merak ettiğim kendimi hırpaladığım, sevgimle üstlerine mutluluk parçacıkları serpmeye çalıştığım gerek yakınlarım, gerek sevdiğim 'Çok değerlisin, yerin apayrı'dediler de NEDEN bana ihtiyacım olan sevgiyi, beni tanıdıkları halde istediğim tatta göstermediler?
    Bugün oğlumun vefatının sene-i devriyesi.Onu ziyarete gittim.Bu buluşma gününü unutmadım.Umut kardeşimin yazısını sevdim.Boş soda şişeleri için bir oda tahsis etmesini, onu rahatlatan bir içecek olduğu için teşekkür babında onları bir müddet misafir ettiğini düşündüm.Nevzat abisinin bira şişelerinin depozitolarını sabah çocuklara dağıtmasını sevdim.Çok bira içmiş olmalı ki depozito fazla tutsun ve çocuklara verdiğine değsin diye düşündüm.Sanki Umut bana sormuş gibi yazıyorum hala.

    Aytül kızım.Ancak gece gelebildim .Ama gelen arkadaşlar olmuş sevindim.Sevgiyle diyorum sana ve Umut'a .Ve son zamanlarda sürekli sorduğum sonu neden?le bitecek bir not düşüyorum.
    Neden kainatta bir dünyada hayat var gibi görünüyor? Neden varsa bile, bunca astronomi i bilimcisi beton zekalı adamlar bulamıyor bunun cevabını?
    Tüm arkadaşlara ve ikinize sevgi ve selamlarımla.İyi geceler.Bu arada dışarda dolunay var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablamız, her birimizin bloğunun baş tacı, hepimize anne şefkatiyle yaklaşan ablamız.Unutmaz Ece abla, mutlaka önemli bişey vardır demiştim içimden.Bu özel gününde bile yine bizimlesin.Başın sağolsun.Yetmez bilirim ama, bizler seni bi "ayrı seviyoruz hepimiz.
      Giriş yazısını hazırlarken, Belki de çok ulvi bir cevaptır sorularınızın nedeni." diye eklememin nedeni de senin "neden?" sorundu belki.
      Söylenenin aksine dolunaylar yıkım değil, yenilenmedir.Bu kova dolunayı da önce sana sonra herkese sevgi getirsin.Nedensiz, öncesiz ve sonrasız ...

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bi kaç kere okunulup düşünülmesi gereken bir yorum. Allah'ın rahmeti üzerine olsun kardeşimin. Saygılar

      Sil
    4. Ece ablamm acını aynen yüreğimde hissederek Rabbim rahmetini esirgemesin diye dua ediyorum kardeşimize. Sana da sabırlar diliyorum. Aramız da olmandan en az Aytül kadar mutluluk duydum öpüyorum o mübarek ellerinden.

      Sil
    5. Aytül'üm, Umut kardeşim ve Zehra'm.Üçünüze de teşekkürler ve sevgilerimi yolluyorum.Aytül kızım, dolunayı çok severim.Aslında ayın her halini severim.Beni o kadar onardınız ki bilemezsiniz.Hepinizi seviyorum.

      Sil
    6. İnşallah Ece ablacım bir nebze de olsa sevgimizi ulaştırabilmişizdir sana.

      Sil
  19. Mimden sonra bunu da öğrenmiş oldum. Buluşuyoruz ve nedennnn ya Rabbim diye bağırıyoruz. İnsan hayatı nedensiz olur mu? Benim de vardır elbet. Üşendim şimdi yazmaya. Ama hem Kurall'ın yazısını, hem de yorumları okurken pek eğlendim. Devamı gelsin reca ediciym. Güzelmiş. Sana kocaman ❤ Aytül hatun. Sana da kocaman ⭐ Kurall kardeş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedenler nedenler. Teşekür ederim :)

      Sil
    2. Keyifli bir buluşma olabildiyse ne mutlu bize Emine Hatun ;)Sağol bizimle olduğun için.Bizde de sana kocaman öpücükler sevgiler...

      Sil
  20. Nevzat abinin şişelerinden ilham almışsınız bilmeden. Öyle yorumladım ben hikayeyi.
    Soda şişesi biriktirme olayını okuyunca güldüm. Şu an bende boş bir odada soda şişesi biriktiriyorum. Ulvi bir amacım var ama. Nedir diye sorulacak olursa bahçe düzenlemesinde dekorasyon malzemesi olarak kullanacağım. Ah bir de toprak bulabilsem 3-5 çuval :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soda şişesi nevzat abiyi tanımadan önce başlamışti. Ama onu sevmemdeki sebep ortak yönlerimizin oluşu olabilir. Kim bilir biraz daha o mahallede kalsaydım bende burs vermeye başlayacaktım belkide :) taşınırken 5 çuval şişe çıktı odadan keşke size ayırsaydım :D iyi geceler

      Sil
    2. Gerçekten söz konusu soda şişeleriyse, amaç ulviymiş;)Merak ettim nasıl bir şey olacağını.Bitirince fotoğrafını çekip koyarsın bloğuna umarım.Ya da video çekip kısa film diye sunabilirsin bize ;)
      Günümüze renk kattığın için teşekkürler...

      Sil
    3. Toprak alabileceğim yakınlıkta bir temel kazısı arıyorum :) Fikri Pinterest'te gördügüm bir fotograftan almıştım. Düzenlemeyi yapınca paylaşırım. :)

      Sil
  21. Şimdi Marmaris'te olmak vardı hakikaten. Fena özendim :) Yazıyı gündüz okudum aklıma yaptığım çılgınlıklar geldi ama hepsinin bir sebebi var. Nedensiz olanından bulamadım. :)) Ada hikayeniz ve Umut Kurall'ın şişelerle ilgili hikayesi de harikaydı. Güzel bir buluşma oldu. Diğer yorumları da okudum çok keyif aldım. Teşekkür ediyorum.
    İyi tatiller diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şekilde benim de aklıma hep çılgınlıklar geldi ne yazsam diye düşünürken konuya dair.Hey gidi hey deyip iç geçirdim.Buyrun gelin Marmaris'e de beklerim.Biz teşekkür ederiz, sağolun.

      Sil
  22. Ben yine bi arkadaşa bakıp çıkacaktım. Meğer herkes esnemeye başlamış bu saatte:) bende esnedim:)) aklıma şu geldi, madem konu "neden?" Biri esneyince, karşısındaki niye esner ki? :)) şaka bi yana güzel bir aksiyon olmuş bu. Sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen o arkadaşa hep bak çık; )Ben de az önce senin son yazını okuyordum.Telepati bile kurduk tek bakıp çıkmayla demek;)Sonra tekrar okuycam esnemediğim zamanda Ege'nin böğründen kopup gelen nineyi.Yatıp dururum hindi;)
      Iyi geceler teşekkürler. ..

      Sil
  23. Merhaba,ben Siyah Kuğu'ya geçmiş olsun derken,Umut Kural'ı merak ettimçderken Aytül hanımı keşfettim,sonra altın günü varmış onu öğrendim.Bugün ayın 18'i sanıyordum,bari gidip bakayım dedim.Meper bugün ayın 19'uymuş ve ben günü kaçırmışım.Zaten gerçek hayatta da günne falan gitmediğim için anlamıyorum bu işlerden.Ğstüne ğstlük,yakını oek göremediğim için bir sürü harf hatası yapıyorum,yine yapmışımdır,yaptım değil mi?Bu seferkini kaçırdım,öbür sefere katılırım inşallah,yani umuyorum doğru günü denk getiririrm.Emekli olduktan sonra günleri ve saatleri takip etmeyi bıraktım da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevda ;)
      Günümüzün amacına ulaştığının bir göstergesi de siz oldunuz.Tanımadığımız arkadaşlarla da tanışmak ve kaynaşmaktı "neden" konulu günümüzün nedeni ;)Ayrıca geç kalmış sayılmazsınız masallardaki düğünler 40 gün 40 gece sürer de, bizim gün günler sürmez mi;) Yazınız da mesleğinizin getirisi olarak yansıdı bana;) Yok yok o kadar hata kadı kızında bile olur.Gayet de okunuyor zaten.En güzelini yapıp gün ve saatleri takibi bırakmışsınız.Biz etmesek de onlar bizi buluyor nasılsa.Tanıştığımıza çok sevindim.Hoşgeldiniz.Sevgilerimle...

      Sil
  24. Gelmiş geçmiş en güzel sorudur bu. ÖZellikle tembelliğim tavan yaptığında her eylem için sorar, mantıklı cevap bulamazsam otururum :P :))
    Ben yokken ne günü, dağılın çabuk :P :)))
    İyi seçim Kural, Aytül renk katar güne!
    Ece ablam da gelmiş, herkeşler burda :)
    Ben daha yokum... Ama özledim. Herkese sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınık, hoş geldin.Dün telefondan yorum yazdım ama olmadı bir türlü.O yüzden bu kadar geç dönmüş gibi oldum sana kusura bakma.
      Aynı şekilde ben de tembellik zamanlarımda çok sorarım "neden" diye ;)Açıkçası günümüze katılımını beklediğim kişilerdendin.Ve uğramana çok sevindim.Sevgiler bizden ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.