İLK MİM: Çocukken Etkilendiğim Hikaye Ve Masallar

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/

Çocukluğumun Kahramanları


Bu benim ilk mim yazım.Konu da hikaye ve masallarsa, olmazsa olmazlardan zaten :) Sevgili Cafe Tigris mimledi sağolsun.En çok kalmak istediğimiz yere, çocukluğuma geri götürdü beni.Kendisinin güzel paylaşımına da burdan ulaşabilirsiniz.

Tigris'in mim yazısını okurken tesadüfen ablam da yanımdaydı.Çocukluğumun masal anlatıcısı yani.Abartmıyorum, her gece keyifle masal anlatırdı bana sıkılmadan.Anneanne, babaanne, dede göremedim.Yetişemedim o tada.Yine de çok mutluydu çocukluğum.Hep şanslı bir çocuk olduğumu düşünmem boşa değil.Evin en küçük çocuğu olmanın tüm avantajlarını yaşadım.Bir tek bakkala gitmek kısmı kötüydü ;) Sokağa oynamaya çıkarken bile her gün saçımı değişik modellere büründüren, okula gitmeden Ayşegül serileri okumamı sağlayan, hep yanımda olan modern annem; ablama, yine okula gitmeden yumurta sahanında su kaynatıp buharlaşmayı anlatan, ilkokulda beni Yunan Mitolojisiyle tanıştırıp İlyada ve Odysseia'nın çocuk kitaplarını hediye eden, kabullenmek yerine sorgulamayı öğreten abime sonsuz teşekkürler.Benim masallarımın kahramanı ablam, hikayelerimin kahramanı da abim.

Diğer masal kahramanlarına dönecek olursak; Kibritçi Kız'ın hikayesi üzücüydü elbette.Kırmızı Başlıklı Kız'ın ve Sindirella'nın yeri, benim için de ön sıralardaydı birçok kız çocuğu gibi.Ama nedendir bilmem, en çok Nilüfer'i dinlemek isterdim.Çok sonra öğrendim Rapunzel'le bizim Nilüfer'in aynı kaderi paylaştıklarını ;) 

Seksenler çocukluğunu yaşamış olanlardanım.(Yine şanslı kuşak yuppii :) O zamanlar akşamları elektrik kesintileri normaldi.Her elektrik kesintisinde annemle babamın tatlı tartışmaları da tabii ;) "Nurten, gaz lambasının gazı yine mi yok? " ya da, "Niye kaldırdın lambayı, bulamadın mı hala?" diyen babamın sesi kulağımda hala.

Bazen de komşu oturmasında yakalanırdık karanlığa.Bir keresinde Sevim teyzelerdeydik.Kalabalığız.Üç dört komşu, biz çocuklar falan oturmuşuz.Tam çay da demlenmiş.Biz oyun oynamadayken aramızda, takkadanak gitti elektrik.Hoop herkes annesinin korumacı kanatlarının dibinde.Böyle zamanların klasiği, korku masalları veya yaşadıklarını söyledikleri(?) hikayelerdi.O evin eski sahibi ak sakallı dede gerçekten geceleri gelip abdest alır mıydı bilmem.Ama benim gece kalkıp tuvalete falan gitmem zordu.Annem; "bizim evde yok öyle bişey. Onlarınkindeymiş" diye ikna etmeye çalışsa da nafile.Sen üstüne kalk bir de Yeşil El masalını anlat çocukların yanında.Sevim teyzenin annesi başladı anlatmaya.Odadaki herkes dinliyor pür dikkat.Çıt çıksa herkeste bir çığlık.Annem yine; "masal bu canım gerçek mi" dese de, gel de inan.Giriş gelişmeyi unuttum da Yeşil Elin tuvaletten çıkış sahnesini nasıl kurguladıysam artık, yıllarca akşamları tuvalete gitmek, korku filmlerinin başrol oyuncusu yaptı beni ;)

Videolar yeni çıkmış o yıllarda.Ben eksik kalır mıyım, tabii ki kalmadım.Bu korkunç hikaye ve masallar arşivime, bir de Şeytan filmini ekledim.Sayemde izlediğim ilk ve son korku filmi olma fırsatı yakaladı ;) Karanlık korkusu da bana kaldı.Eee psikologlar boşuna demiyor; "çocukluğa inmek lazım" diye ;)

İlk ve çok keyif aldığım bir mim oldu.Çok teşekkürler Cafe Tigris.Son iki haftadır okulun son günleri dolayısıyla uzak kaldığım tüm blogger arkadaşlarıma selam olsun.Ayrıca bana ilk mimlenme heyecanını yaşatan sevgili Simurg'un Kalemi'ne de yazamadığım için, özür mahiyetinde, bu yazım nacizane hediyem olsun ;)

Ve benim ilk mimlediğim arkadaşlarıma geçeceğim ama, blogdan uzak kaldığım sürede gözden kaçırdıklarım da affola.

Ben bir değişiklik yapıp henüz mart doğumlu olan Ayna Hikayesi'ne şu ana kadar yorumlarıyla katkıda bulunmuş olan tüm arkadaşlarımı mimlemek istiyorum.Daha önce yazmış olsalar da teşekkürlerimle...

Simurg'un Kalemi                                 Makbule Abalı                                   Daha Mutlu Yaşam
Gökhan Tekin                                        Mustafa Sönmez                               Turgay Aksoy
Kaystros Tyrha                                      Yağmur Yağar                                   Kadriye
Evde yazar                                             Birdefnemasalı                                 Cansu Uluganer
Demirkadın demir                                  Her Şeyden Konuşmalı                    Soslu Badem
Ece Evren                                              Sevdicann                                         Ümran Tuncer
Blog Yazarki                                          Bücürük ve ben
Derya'nın Spor Günlüğü                        MelikeYıldız
Serhat Ocak                                           Anne Güncesi
Kore Fenomeni                                      Dreamella
Cahil Okur                                             Dağınık Anne
Umut Kural                                            Buzlu Kalem











İLK MİM: Çocukken Etkilendiğim Hikaye Ve Masallar İLK MİM:  Çocukken Etkilendiğim Hikaye Ve Masallar Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Cuma, Haziran 24, 2016 Rating: 5

51 yorum:

  1. Ben teşekkür ederim keyifle okudum . Bana Hüseyin Rahminin kitaplarından bir bölüm okuyornuşum tadını verdi . Kaleminize sağlık .
    Bu arada 24 Haziran dünya ablalar günüymüş. Ablanızın gününü kutlarım. İyi ki böyle güzel bir ablanız olmuş. Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Konuyu da çok sevdiğim için, sizin güzel yazınızı okurken cümleler zihnime dökülmüştü.Ablalar gününü de bilmeden denk gelmesi de pek manidar olmuş.Ablam adına da teşekkürler ;)

      Sil
  2. Sen de bizim biricik kardeşimizsin.

    YanıtlaSil
  3. Suna bir ben mimlenmedim diyordum ki mimlenmisim teşekkürler :) ablaları ve abiler hep var olsunlar. Ben ikisinden de masum büyüdüm en büyük çocuk olmam nedeniyle ama :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun ben de bir tane de küçük kardeşim olsun isterdim.En iyisi ortanca olmak galiba ;) Merakla bekliyorum sizin mimi ;)

      Sil
  4. Ilk mimin hayirli olsun 😉
    Masal okuyan bir abla. Gerçekten de çok sanslıymışsın. Küçükken ablası ya da abisi olanları nasıl da kıskandığımı anımsadım bir de. Çok güzel bir mim olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Şans hepimize farklı açılardan da olsa bir yerlerden gelmiş olsun.İhtiyacımız oluyor çoğu zaman ;) Sevgiler

      Sil
  5. şanlı seni, bir abi bir abla oh mis...
    Teşekkür ederim bana da pasladığın için ;)
    Kara kara düşünüyorum, ne yazabilirim diye, bir arkadaşım daha mimlemişti ;)
    Hakkını vermişsin, nice mimlere o zaman =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Merakla bekliyorum mimini.Başlayana kadar derler ya, eminim seninki de çok güzel bir mim olacak.Hele çocukluk oldukça gerilerde kalmışsa benim gibi, özlemle yazmak da kolaylaştırıyor işi;) Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  6. Blogda çok yeniyim.Her şeyi yeni yeni öğreniyorum.Psikolojik Danışman olduğum için amacım,yazarak biraz da olsa farkındalık katmak.İlk defa mimleniyorum.Hemen baktım internetten mimlenmek nedir diye :)Size çok teşekkür ederim.Konuyla ilgili kendi üslubumla bir yazı yazacağım :) Bakalım nasıl olacak?Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk mim olmasından da anlaşılıyor ya malum, ben de yeniyim blogda ;) Sizin bilglendirici ve samimi paylaşımlarınızı okumak da çok keyifli.Çok güzel bir mim çıkacağına inanıyorum.Sevgiler...

      Sil
  7. Keyifle Okudum Kalemine saglik.. Superdi Hatta zamana ve abinede Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninki de çok keyifliydi sevgili Yazarki.Çok teşekkürler.Sevgiler selamlar ;)

      Sil
  8. İlk mimini keyifle okudum sevgili Aytül, daha nicelerini cevaplayacak uzun çok uzun bir blog hayatı dilerim. Kibritçi Kız'ı ben de çok severdim ama sonu dediğin gibi çok üzerdi:( Yeşil El'i duymamıştım bayağı korkunçmuş galiba:)))) beni de unutmamışsın teşekkür ediyorum:) siyasi yazılarımdan bıkanlar için iyi olacak:)hemen yapacağım. Sevgiler....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler hızlı hatun ;) Daha ben sana cevap yazamadan sen mimi yazmış ve yayınlamışsın.Çok da güzel olmuş.Eline gönlüne sağlık.Cesur siyasi yazılarını da keyifle okuyoruz bu arada.Tom Sawyer'ın bakışlarındaki zeki kıvılcımlar yansıyor yazılarına ;)

      Sil
  9. Ablalar, abilerle güzel bir çocukluk geçirmişsiniz. Ancak büyükleri görmemeniz de büyük kayıp gerçekten. Çocukluk kahramanlarınızı çok güzel ifade etmişsiniz, keyifle okudum. Sayenizde ilk kez mimlenmiş oluyorum :) Mutlu oldum. Bakalım neler çıkacak, ben de merak ediyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk mimimden sizin de ilk miminize vesile olduğuma çok mutlu oldum.Heyecanla bekliyorum yazınızı.Sizin gibi sevgi dolu birinden çok güzel anılar da gelicektir...

      Sil
  10. ooooooooooww mimlenmişim. :) çok teşekkürler. :) en boş vaktimde inşallah :)

    YanıtlaSil
  11. Kimlere çok alışık değilim. Ama ne güzel, ilginç bir konu seçilmiş. Sizi kırar mıyım, tabii ki severek cevaplanacağı. Ama biraz gecikirse ne olur kusura bakmayın. Bu günlerde yayladayız. .Tabletle yazıyorum.

    Yazınızı duygulanarak okudum Baba ve anne rolünü üslenen değerli bi abla ve ağabey. Ne güzel bi etki bırakmışlar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Rica ederim, ne demek nasıl uygunsa o zaman yazarsınız.Okul kapanışları, tatil başı sıcakların çöküşü derken, çoğumuz uzak kaldık blogdan.Bir kısım mimlenen arkadaşı haberdar ettim ama hepsine ulaşamadım henüz ben de.Bu sıralar hepimiz sıkışığız biraz sanırım;)
    Teşekkürler, sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Zor bir konu olmuş. Düşünmem lazım. Biraz uçuk-kaçık olacağı kesin. Çocukken sorgulayamayı öğrenmek çok iyi bir yetenek. Tabii ki kitaplarla da tanışmak. Şimdikiler oyun ve Facebook peşinde. En kısa zamanda bir yayın hazırlayacağım. Her ne kadar taslaklar dolup taşmış olsa da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında konu zor değil.Aksine, yazmaya başlayınca anılara yolculuk çok iyi geliyor.Sizden de çok keyifli bir yayın çıkacağını biliyorum ;)

      Sil
  14. Merhaba,beni mimlediğiniz yazıyı blogumda yazdım.Umarım beğenirsiniz.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Daha Mutlu Yaşama geçiş için her yazınız dikkatle okunmalı.Çok güzeldi paylaşımınız.Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  15. Ben de 90'lar çocuğu olarak ucundan kıyısından şanslı sayıyorum kendimi. Çok şükür toprağa basan, sokakta oynayan çocuklardık. Eline sağlık, güzel mim olmuş canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten siz artık sonları yakaladınız 90 dönemli çocuklar olarak;) Gerçi çocukluk anıları sana pek uzak değil ama, yine de kendini mimlenmiş say ;)Sevgiler Emine...

      Sil
  16. Keyif alarak okudum yazınızı! Hep 80'lerde çocuk ya da genç olmak istemişimdir. Yazdıklarınızı okurken o zamanlarda yaşamış gibi hissettim kendimi. Kaleminize, emeğinize sağlık! Beni de mimlediğiniz için teşekkür ederim, en kısa zamanda yazacağım.
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansucum, bıcır bıcır kız, sana o yılları hissettirebildiğime çok sevindim.Gerçi Emine gibi sana da çocukluk uzak değil eh dolayısıyla da anılar kolay çıkacaktır.Merakla bekliyorum mimini.Benden de sevgiler sana...

      Sil
  17. Akıcı bir diliniz ve yaşama sevinci dolu bir anlatımınız var. En güzel günlerdir çocukluk yılları... Beni de mimlediğiniz için çok teşekkür ederim. Kendi sitemdeki yorumunuzun altına mimlemenin ne demek olduğunu sormuştum ama artık biliyorum. Ben de en kısa zamanda çocukluğumla ilgili bir yazı yazacağım:)

    sevgi ve ışıkla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli ki sizin de ilk mim olacak.Benim bildiğim 4. ilk mim yazan olacaksınız.Konu güzel ilk mim için de çok keyifli.Sorunuzu yeni gördüğümden tekrar cevap yazmadım.Heyecanla bekliyorum.Ben teşekkür ederim.Siz de ışıkla kalın ...

      Sil
  18. Ah Aytülcüm döktürmüşsün yine ne kadar keyifle okudum bir bilsen. Masal anlatıcısı gibisin ;) o Ak Sakallı Dede hikayesi demek her yerde aynıymış :D
    Ben de ilk fırsatta yapayım canım. Çok teşekkürler beni de mimlediğin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Demirkadın. Kızıldaşım ;)) Mim yazmak da okumak da ayrı bir keyifmiş.Sıra sizde şimdi.Sevgiler ;))

      Sil
  19. Öncelikle mim için teşekkürler. Kendini şanslı görebilmenin ne kadar büyük bir şans olduğunu biliyor musun? Herkes göremiyor maalesef. Yeşil El hikayene de çok güldüm. Herkesin var sanırım çocukluğuna dair böyle korku hikayeleri:)) Bende ayakları birbirine bakan cücelerden çok korkardım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsan biliyorum;) Elimizdeki değerlerin farkında olduğumuzda şanslı bulabiliyoruz kendimizi.Cücelerin hikayesini de senden dinleyeceğiz sanırım ;)
      Teşekkürler ;))

      Sil
  20. Bu güzel anlatım öyle keyifliydi ki masal tadında okudum..
    Mim içinde teşekkür ederim, masallarımı alıp geleceğim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Yağmur'cum.Masallarınla bekliyorum seni ;)
      Benden de sevgiler sana...

      Sil
  21. Ne güzel bir mim olmuş böyel ... sanki o anlarda çocuktum ve korktum kiiii hala korkabilme potansiyeli yüksek biriyim ...
    Ama hala korku filmi merakım vardır ... O şeytan ilk olanı yanılmıyorsam ve en çok iz bırakanı bizim çocukluğumuza da ....
    Yeşil el merak etim ayol :)
    Günüme keyif veren yazı için teşekkürler ...
    Güzel günler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gününe keyif katabildiğime çok sevindim ;) Yeşil eli hatırlamaya çalıştım yazarken ama yok.Hafıza sonunu öyle bir kaydetmiş ki başına yer kalmamış ;) Çok teşekkürler şevklendirici yorumuna ;))

      Sil
  22. Çok güzel olmuş, herkesten farklı hikayeler, masallar, yaşanmışlıklar çıkıyor. Bizleri eskiye götürüyor, bu anlamda çok yararlı ve keyifli bir mim. Biraz yoğundum bu aralar zamanında gelip yorum atamadığım için kusura bakmayın, en kısa zamanda cevaplayacağım mimi. :) Çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  23. Ne demek Serhat, gözlemlediğim kadarıyla hepimizin bloğuna yorumlarınla en çok katkıda bulunanlardansın zaten.Ne zaman uygun olursan o zaman.Konuyu ben de çok sevdim.Arkadaşların yazdıkları da hepsi ayrı güzel. Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  24. Ne demek Serhat, gözlemlediğim kadarıyla hepimizin bloğuna yorumlarınla en çok katkıda bulunanlardansın zaten.Ne zaman uygun olursan o zaman.Konuyu ben de çok sevdim.Arkadaşların yazdıkları da hepsi ayrı güzel. Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  25. Merhaba, çok güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık çok severek okudum :) bir ablam yok ama insanın bir ağbisi olması çok güzel bir duygu gerçekten. Siz iki duyguyuda yaşadığınız için çok şanslısınız. Kibritçi kıza bende hep üzülmüşümdür. Bir İzmir'li olarak sizin de İzmir'li olmanıza çok sevindim =) Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğimle. Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Çok teşekkürler ;) İyiki kardeşlerimiz var; )
    Ben de çok sevindim İzmirli oluşunuza ve tanıştığım. Bloggerlar arasında azınlıktayız sanki ;)
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytül bak bu yazı ile tanıştık seninle :). Hatırladım şimdi Tigristen gelmiştim sana :). İyiki gelmişim, iyiki tanımışım seni canım arkadaşım her daim masal tadında olsun hayatın. Hep sevgiyle kal :)

      Sil
    2. Canim yaa ;) Tigris vesile olmuş tanışmamıza demek.Ne de iyi olmuş.Sanırım yıllar sürecek bir dostluğun ilk adımı olmuş ;) Sayende tekrar okudum yazımı da.Çok severek yazdığım yazılarımdan biriydi.Sevgiyle sarılıyorum canimm...

      Sil
  27. Çok teşekkürler ;) İyiki kardeşlerimiz var; )
    Ben de çok sevindim İzmirli oluşunuza ve tanıştığım. Bloggerlar arasında azınlıktayız sanki ;)
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  28. Ah be Aytül'cüğüm kapıya polis gelmesin diye tüm yazılarımı sildim gitti:( kusura bakma, birkaçını yeniden kopyalıyorum google önbellek sayesinde bir sürü sonra google önbellek'ten de kaldırılırmış, bakayım onu da bulursam kopyalayıp yapıştırırım yorumlarla birlikte:) bu arada Ayşegül serilerini çok severim, hele çizimleri müthişti..ben bir tek onu almazdım, ama rahmetli dayımın kızında tüm seri vardı, dayımlara gidince ben de okurdum...:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Müjde cesur ve donanımlı yazılarını takipteyim.Tabii ki bir siyasi görüşüm var.Ve yazılanları okuyorum.Ama yazmayı tercih etmiyorum.Keşke siyasete gerek olmadan sevgi ve akıl birlikteliği yetseydi devletleri yönetmeye :(
      Sevgilerimle ...

      Sil
  29. Çok güzel bir mim olmuş. Bayıldım içtenliğinize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol;) Asıl ben okuma azmine bayıldım.Her yayınıma yorumlarıyla katkıda bulunma zaferi kesinlikle size ait.Çok teşekkürler ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.