Ya Mucizeler Gerçekleşebilirse ?..

Sizin için bir mucize hakkı verilse ne isterdiniz?

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/

Yazının bu ilk cümlesini okuduğunuza göre, birazdan yapacağınız şeye dair zihniniz planını yapmış olmalı.Şimdi o planı,  -kendiniz-  için ertelemenizi rica edeceğim.
Sadece kısa bir süre gözlerinizi kapatıp düşleyin.Milli piyangodan büyük ikramiye çıkarsayı değil; daha ötesini.Sonsuz sağlık, huzur, ve bolca paraya sahipsiniz.O halde ne dilerdiniz?

Belki de mutluluğun sırrı; kalbimizde gizlediğimiz hayal gücümüzde saklı kalmıştır.Sınırların olmadığı tek yerken saklı kalmış hem de...Evet hayat zor.Hem de bazılarımız için çok zor.Hele ki,dünyamızın şu anki hali düşünülünce...Bunca acı varken yok sayamayız elbette.Ama acı varsa, umut da var.Umut ettiğimiz için dileklerimiz, inandığımız hayallerimiz, önce hayal ederek elde ettiğimiz gerçeklerimiz var.Peki ya mucizeler de gerçekleşebilirse?..
Hep birlikte ve delirmenin eşiğinde gerçeklerden tamamen sıyrılmış yaşayalım demiyorum tabii ki.Ama günlük yaşam; çok rutin, zaman zaman sıkıcı gelmiyor mu size de?
Herkesin birbirine benzemeye çalıştığı sıkıcı dünya...
Günlük yaşamdan önemlisi yokmuş gibi sürekli kendimizi tekrarlamaktan öteye geçemediğimiz dünya...Dolayısıyla oluşan boşluğun doldurulması için; ırk, millet, din, siyaset, savaş, ideoloji, kimlikler, kariyer............oyunlarının uydurulduğu dünya...
Kendine uymayanları zorla kendisine benzetmeye çalışan dünya...
Sıkıcı yanlarını sayarken bile sıkan dünya...
Toplumun sana biçtiği rollerden rol seçmeye mecbur olduğun, farkına bile varamadan kendini tam da içinde bulduğun dünya.Senin, benim, berikinin, ötekinin dünyası.Oysa etiketlerle, hayal kurma özgürlüğümüz tehlikeye girer.Hikayelerdeyse hudut yoktur.Hikayeler sınırların ötesine geçer.
Hepimizin -belli etsek de etmesek de- önyargılarımız vardır.Kimimiz ustaca saklarız zaman zaman.Karşımızdakini kırmamak adına netleşene kadar, içimizde bir güvenlik kalkanı olarak saklı tutmak iyidir de belki.
Öyleyse tekrar kapatalım gözlerimizi.Bu defa çaresizce korktuğumuz o ana gidelim.O anda yanınızda en sevmeyeceğiniz insan tiplemesi duruyor olsun.İster giyim tarzı, ister saçı sakalı, konuşma biçimi, fikirleri, yaşayışı....Iyyy! diyeceğiniz kadar birisi.Mazallah çok müşkül bir durumda ve o kişiyle yanyana olsanız bütün bu yönlerini görebilir misiniz hala?
Bu arada kendim de düşünüyorum da bir taraftan, o anda bana yardım etmesini umduğum birinden başka hiçbir kimliği kalmadı.Ya da ben onun için ne yapmalıysam, ne yapabilirsem o.Çünkü biz insanlar korktuğumuz felaket anlarında bir oluruz.Bir olabilmek için felaketler olmasın tabii ki.Öteki beriki de olmasın.İşte bu yüzden insanca; bir olarak, bütün olarak yaşadığımız bir dünya düşlüyorum.
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/
Kalbimle zihnimi birleştirip herşeylerden uzak, ama; herşeyle herkesle bir olabildiğim geceleri çok seviyorum.Kimselere açmadığımız ya da sadece çok sevip inandıklarımızla paylaştığımız bir iç dünyamız vardır hepimizin.Ben isim koymayı seviyorum.Hatta hayallerimi boyamayı.Hayal bu ya; herşey, ben nasıl istersem öyle.O yüzden geceler, Okyanus Ülkemde dilediğimce yapabildiğim yolculuk zamanım benim.Hayat kendisi bir yolculuk elbette.
Şu anda okumakta olduğun; Ayna Hikayesi'nden bir hikaye sadece.Az sonra hayatında her ne istiyorsan o olacak -sevgi dahilinde- diyemem.Biliyorum ki, hiçbir hikaye sınırları yıkamaz.Ama duvarlarımıza minik delikler oluşturabilir.Ve bu geçişlerle diğerlerini görebilir ve hatta belki sevebiliriz.
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/
 



Hayal etmeden mucizeler gerçekleşemez.Ve ben mucizelere inanıyorum.Gerçeklik dahilinde, sınırların ötesini hayal ediyorum.
 


Ya Mucizeler Gerçekleşebilirse ?..             Ya Mucizeler Gerçekleşebilirse ?.. Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Pazar, Mayıs 15, 2016 Rating: 5

28 yorum:

  1. Şuan tam da ihtiyacım olan şey, MUCİZE! Ve bende inanırım mucize vardır, gerçekleşebilir, bu yazıyı tam ta şuanda okumuş olmam gibi.. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim ;) Aslında hepimizin ihtiyacı var mucizelere.Kalbinizden geçenler gerçek olsun sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Bir Günaydın mesajı oldu bu güzel yazınız... yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Acı varsa umutta vardır diyorsan Aytül o halde kesin mucizeler gerçekleşecektir :)) teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Sağol yorumun için Feray.İnanınca oluyor.Çünkü hayatın ona yönelik değişimlere giriyor.Ben kendi hayatımda çok şahit oldum buna.Hepimizin umutları sağlam kalmalı.Kimbilir dünya bile değişir güzelleşir ;))

    YanıtlaSil
  6. Olmasını istediğim şeyler var ama mucize gerekiyor. Dileklerimiz gerçek olsun. . Ülkemiz adına iyi şeyler olur

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel,insanı motive eden bir yazı
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yorumunuza teşekkür ederim.Motivasyonumuz hep yüksek olsun..

      Sil
  8. Son cümlen bütün yazının özeti olmuş, ne güzel. Her zaman hayal kurmalı insan ki gerçekleşebilsin. Hayallerinde mutlu olmayı dilemeyi ihmal etme. Bizler dilerken bir yanlış yapıyoruz. Evim olsun, arabam olsun vs diyip duruyoruz ama belki de o bizi mutlu etmeyecek. İçinde mutlu olacağım bir evim olsun demek bizi en iyiye ulaştıracak. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle gerekli olan bi dilek ilavesi.Çok istediğim bişeyi arkadaşımla paylaştığımda o da kendince, hayırlısıyla demeyi unutma demişti.Katkın için çok teşekkürler.Sevgiyle ;)

      Sil
  9. Çok güzel bir yazıydı. Tek dayanağımız umudumuz aslında.
    İmkansızları gerçekleştirmemizi sağlayan da, bize her anlamda güç veren de o.
    Çok teşekkürler, iyi geldi. :)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler Serhat.Yorumun Che Guevara'nın sözünü hatırlattı ''Gerçekçi ol, imkansızı gerçekleştir.'' Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  11. Ben hayatimda bir mucize yasadim ikinci kez basima gelir mi bilmem. Ama hayatta ümidimi hiç yitirmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel siz de ümidin ve gönülden inanmanın gücüne erişmişlerdensiniz demek.Başlamak bitirmenin yarısıdır derler ya, nice yeni mucizelere o halde ;)

      Sil
  12. Çok güzel bir yazı. Imgelemeler alıp götürüyor insanı. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkürler.Senin bloğun da hayırlı olsun.Samimiyetin edebi haliyle bezenmiş yazıların müthiş

    YanıtlaSil
  14. Harika bir yazı olmuş kaleminize sağlık .. Zevk aldım okurken Teşekürler.

    YanıtlaSil
  15. Gökhan kardeşimde görüp geldim. :) ah ben ne isteyeceğimi çok iyi biliyorum, şöyle süperman gibi güç istiyorum, düz duvara tırmanacak, Samurai gibi iyi kılıç kullanacak, döğüş sanatlarında uzman, çok iyi silah kullanan, ve f16 savaş uçağı kullanacağım hale gelmek isterim. Bir yerin üzerine bomba atacağım da:))bir de listem var o listedekileri tek tek geberteceğim. Valla ne yapayım gerekiyor artık ha bu listedekiler siyasi birileri. :))yani eş, dost, konu komşu değil:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Hoşgeldiniz.İyi ki de geldiniz.Siz tüm takım taklavatı toplamışsınız zaten.Öyle donanımlı yazıların toplandığı bir siteniz var ki, 12 den vuruyor adamı zaten ;)
    Gökhan Tekin sağolsun tanıtım yazımı yayınladı.Çok sevindim sizi tanıdığıma.;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevindim, bloğum hakkındaki güzel sözlerin için de çok teşekkür ediyorum, sağol. :)

      Sil
  17. ''..hiçbir hikaye sınırları yıkamaz.Ama duvarlarımıza minik delikler oluşturabilir.Ve bu geçişlerle diğerlerini görebilir ve hatta belki sevebiliriz.'' bu cümle, içimde kocaman alkışlıyorum :) Kendimi alamıyorum. Her yazıya yorum yazacağım sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu cümle sizinle hayat buldu bile; )
      Mucizeler zannettiğimiz kadar uzaklarda değil belki de.Çok mutlu oldum sizi tanıdığıma;)

      Sil
    2. Bu cümle sizinle hayat buldu bile; )
      Mucizeler zannettiğimiz kadar uzaklarda değil belki de.Çok mutlu oldum sizi tanıdığıma;)

      Sil
    3. Ben de çok mutlu oldum sizi tanıdığıma ve blogunuzu bulduğuma :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.