Uykusuzlar Ve Tılsım

''Gözlerini kapa, yüreğini aç.Gidilecek yol senin içinden geçiyor.'' Gülşah Elikbank.
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/

   Okumayı sevenlerin yolu her daim bir kitapçıdan geçer illaki.Günlük koşuşturmacadan kendimize vakit ayıramaz kitaplardan da uzak kalırız bazen.Yeni dünyalardan da, kendi içsel yolculuğumuzdan da mahrum ederiz kendimizi.
   Bazen gerçekte yaşamakta olduğumuz hayat sıkıcılaşır.Değiştirecek bir sihir, bir tılsım ararız ya...Ben de hiçbirşeyin tad vermediği, bezgin ama umutlu bir günde,kendimi bir kitapçının rafları arasında buluverdim.Oh miss ;) Bir kitap kokusu,bir de oyuncak kokusu hep en içime çektiklerimden olmuştur.Tabii çiçek,yumuşatıcı,parfüm,sahne... kokularına kadar gitmeyeyim şimdi.Neyse,velhasıl bi kendime geldim bezginlikten.
   Geceleri uyumama gibi bir alışkanlığım var bir türlü terk edemediğim.Bu özel zaman,sadece bana tahsis edilmiş.Özel yapım olarak sunulmuş bir armağan sanki.Okyanus ülkemde özgürce gezinebildiğim hatta tüm evrene açılabildiğim kapım benim..Dolayısıyla bir 'Uykusuz' olarak anılmak kaçınılmaz.
   Raflar arasında amaçsızca gezerken tabii ki ''Uykusuzlar'' adlı kitabın dikkatimi çekmesinden daha olağan ne olabilir?Her zaman yaptığım gibi ön ve arka kapak yazısını okudum merakla.  ''Gelecek düş görenlerin; ve o düşlerin dikenli yollarında yalınayak yürümeye yüreği yetenlerindir.''
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/
   Rüyalar, Tanrı'nın insanlarla konuşma yolu olabilir mi? Peki ya Evren, Tanrı'nın rüyasından ibaretse?İnsan uyurken mi hayattadır, hayattayken mi rüyada?Bir lanetle, kaderle, gölgelerle ve rüyalarla boğuşan Nina'nın sürükleyici macerasına sahne olan Uykusuzlar, fantastik dünyaların felsefeyle yoğrulduğu bir aşk hikâyesi… "İnsan hayallerini somutlaştırmak ve sorularını, gözü kapalı gördüklerini, herkese ait kılmak için yazıyor olabilir. İçimizden birileri ise ne yana baksa dünyanın yetersizliğiyle karşılaşır ve gerçeğin sınırlarını zorlayıp esnetmek için yazar. Çünkü gerçek katıdır ve arzulayıp ulaşamadıklarımız kadar anlayamadığımız birçok şey de çizginin öte yanındadır. Gülşah Elikbank bakışını, gönlünü bu öteki yana, gerçeğin görünmez yanlarını da içinde taşıyan fantezinin, uçsuz bucaksız, bereketli topraklarına çevirmiş yetenekli bir yazar. Bizde pek gelişememiş olan fantastik edebiyatın göz dolduran, hızla parlayan yıldızlarından biri.
   Elikbank, yeni romanı Uykusuzlar'da rüyalara eğiliyor. Gerçek ya da düşsel roman kahramanlarını aşkları, çelişkileri, açmazları, olağan ya da olağandışı rüyaları, rüyasızlıkları ve insanlığı tehdit eden sorunlara çare arama çabaları temelinde anlatıyor. Romanın özeti ve sorduğu evrensel değerdeki soru ise şu: Hepimiz aynı rüyayı görebilsek, dünya daha güzel bir yer olabilir mi?"
-İnci Aral-
(Tanıtım Bülteninden)
  Çok sevdiğim kitapları keşke hiç bitmese diye,aynı zamanda elimden bırakamadan okurum.Bu ne yaman çelişki böyle.Tabii bir Uykusuz olarak kitap sabaha kadar bitmiş, rüyalarsa yeni başlamıştı.Hani senin dilinden konuştuğunu bilirsin ya bazı insanların; henüz sesini duymadan.En yakın dostun gibi,tanıyormuşsun gibi gelir ya... Gülşah Hanım'ın bendeki etkisi de bu oldu.Kısa bir süre sonra kendimi yeniden kitapçıda buldum.Bu defa bitkinlik yoktu.Bu his ola olsa telaştı.Sanki benim içimi seslendireni bulmuşcasına gittim bu defa kitapçıya.Ve orda bulabildiğim tüm kitaplarını aldım yazarın.İşlerin bitmesini,herkesin uyumasını bekledim heyecanla.'Güne Bakan Üçlemesi'nin ilki olan; 'Siyah Nefes' i de nefessiz okudum.Ardından 'Mavi Dağ' ve 'Kızıl Ölüm' eşlik etti gecelerime.Sonrasında da 'Aşkın Gölgesi' .Keşke yeni bir kitap daha çıkarsa da okusam bekleyişim, 'Yalancılar ve Sevgililer'le nihayete ulaştı.Ben aradığım tılsımlı dokunuşu, sevgili yazarımızın sözcüklerinde buldum.
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/

   Bu kadar yakın hissettiğim kişiyle tanışma zamanım gelmiş olmalıydı artık.Ve bir genç kızın rock yıldızıyla karşılaşakmış heyecanıyla yola çıktım. 21.Tüyap Kitap Fuarı'nda kitaplarımdan birini kendime, birini de kızıma imzaladı.Öylesine naif ,öylesine samimi ve öylesine yakın ki; 'tanıyormuşum gibi' hissim beni yanıltmadı.

   Teşekkürler sevgili Gülşah Elikbank.Dünyanın karanlık yanına, sevgi tılsımını serpiştirenlerin en ön saflarında yer alan, güzeller güzeli Fantastik Kadın.




NOT: Yazarın diğer kitapları arkadaşlarımda olduğundan bu kadarını görüntüleyebildim ;) Sevgiyle...




Uykusuzlar Ve Tılsım Uykusuzlar Ve Tılsım Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Pazartesi, Nisan 25, 2016 Rating: 5

22 yorum:

  1. bu güzel yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsınız... Yazar ve kitap tanıtımı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Aslında amacım, heyecanımı paylaşmaktı.Ama yazar ve kitap tanıtımıyla daha çok sevdim.Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yazarı ve kitabını çok güzel tanıtmışsınız, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Aytül, çok güzel bir siten var canım.Hemen yazarımızın ilk kitabını temin ediyorum.Paylaşımın yazınla daha da cazip olmuş.İzmir'de imişsin.Bir sebeple içim biraz sızladı.Orada yaşamak isterdim.Ama bunlara da alın yazımız karar veriyor. Sevgilerimi bırakarak hoşcakal diyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bloggerların sevgili Ece ablası ;)Okuduğum birçok yorumda Ece abla diye hitap ediliyor ve tümünden samimiyet akıyor.Beğenmenize çok sevindim.Siz istemeye devam edin kimbilir belki siz de İzmir'e yerleşirsiniz.Hayatın ne getireceği belli olmuyor.Sevgiyle...

      Sil
  6. güzel bir yazı olmuş, Uykusuzlar'ı temin edeceğim en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler. Keyifli okumalar şimdiden ;)

    YanıtlaSil
  8. Selam Aytül,harika bir yazı... Kitaplar bazen kalemlerden dökülen satırlar insanın sadece maddi bir beden olmadığını gösteriyor. Yani ruh oluyoruz, düşünce oluyoruz, enerji oluyoruz...

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkürler.Kesinlikle maddeden sıyrılabilmenin keyfi; yaşamın hengamesinden sıyrılıp özümüze dönerek, yeni dünyalara yolculuğumuzu daha da güzelleştiriyor..

    YanıtlaSil
  10. Ne çok merak ettim bu kitabı. Almalı, okumalı, okutmalı o zaman. Sevgiler... ;)

    YanıtlaSil
  11. Bizde en uykusuz 'oğlum'. Biz de çocuk durumundan uykusuzuz maalesef ;D
    Ona okutsam güzel olur sanki ;)

    YanıtlaSil
  12. Uykusuz demişken bu saatte yorum girmem etik olur mu olmaz mı diye düşünüyordum ki; başlık Uykusuzlar ve Tılsım olduğuna göre uyar diye düşündüm ;) Uykusuzlar'ı okuyun derim.Sizin uykusuza da kocaman öpücükler;)

    YanıtlaSil
  13. Güncel yazarları hiç takip etmiyorum desem yeridir. Bir türlü kendimi klasiklerden ve ölmüş olanlardan alamıyorum. Hayran oluyorum, tanışmak isteğiyle dolup taşıyorum ama malum.. Göçüp gitmişler çoktan. Çoktandır bu özelliğimi yenip yeni yazarlara şans vermek istiyorken öyle bir yazmışsınız ki bu kitabı ve yazarını tanımam lazım diye düşündüm. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ölmüş olanlarla aram pek iyi olamadı maalesef;) Eksikliğini hissediyorum tabii ama bakalım ara ara okumak lazım hepsini.Değerleri çok büyük.Gülşah Elikbank 'ı mutlaka okuyun ama.

      Sil
  14. "Gelecek düş görenlerin; ve o düşlerin dikenli yollarında yalınayak yürümeye yüreği yetenlerindir." Elikbank'ın bu cümlesi çok hoşuma gitti... Ondan ilk bahsettiğinizde kimdir diye merak ettim, genç yaşına rağmen oldukça üretken bir yazar olduğunu gördüm. Çizginin öte yanında neler var olduğunu öğrenmek için okumak, tanışmak lazım kitaplarıyla.
    Ayrıca yazarla tanışmanıza da sevindim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Zülal.Dediğin gibi genç yaşına bir çok başarı sığdırmış, bir o kadar da cana yakın birisi.Kitaplarındaki her sözcüğe kadar, ben yazsaydım(onun gibi yazabilseydim ;) bu olurdu diyebileceğim kadar kendimi özdeşleştirdiğim için benim için çok özel bir yazar.Umarım okursun Elikbank'ı sen de ;)

      Sil
  15. Uykusuz vampirgillerden Gündüz ise uyuyan güzel biliyorum. Maşallahın var Bizzat uzaktan şahitliğim var :)))) Kitaba inşallah bakarım. Elimdeki bitmedi daha :) Güzel paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uykuda kalıp da gecelerin pijama partilerini kaçırmak yerine, uykusuz kalır okyanuslarda yüzeriz sevdiklerimizle ;) Senin de seveceğin bir kitap bir diğer uykusuz olarak ;) Teşekkürler Mayısımm

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.