Rüya

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/  Okyanuslar Ülkesi'nde yaşayan bir okyanus kızı,Gece'ye sevdalanmış bir rüya yolculuğunda...                        
  
Kendimi ararken bir sokağa girdim merakla.Bilinmezdi, ağırbaşlıydı aklımca.Güneşi aramaya çıkmıştım yola.Bir rüzgar esti tenimde, benim sandım rüzgarı da.Kendi rüzgarımı bulursam; onunla bir olur savrulmazdım ordan oraya.

Yürüdüm.Az ya da uz, yürüdüm.Esinti serindi, tüylerimi ürpertti.Yağmur yağdı.Ardından koptu mu bir fırtına!Sanki hortumdu.Çaresizlik gibi, ilk kez karşılaşılmış bir korku.

Saklandım kuytuya.Beklerken mahzunca, içimde duyduğum tabiat ananın çığlığı mıydı yoksa?...En başından beri beni tutmaya çalışan kısık bir ses vardı hep aslında.Ama efelik var serde.Bendeki 'ben'i ,ruhumla bedenimi tamamlayanımı bulmaya çıkmışım ya yola...'Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan' en kafa tutan, en bana yakışan slogan ya...

Fırtına zaman tüneli gibiydi.Herşey geçti sandığımda, ait olmadığım bir gezegendeydim. Yüreğim öyle derindi ki, sığdıramıyordum dünyaya.Başka bir dünya daha var, nefes alıp verilenin dışında.Tek bildiğim yürümeliydim yolumu bulmak için, yürüdüm.Daha hızlı olmalıydım zamanda kaybolmamak için.Koştum sonra.Tozu dumana kattım da koştum.Her yer kum.Göremez oldum, durdum.Açtım gözümü.Gülümseme verdi yüzüme yağmurdan kalan gökkuşağı.İşte bir ışık, güneşi bulmaya giderken...

Derken, gecikmedi bulutlar.Sanki ayaklarımdan tüm vücuduma, oradan kalbime, beynime ve ruhuma yayılmaya, kendileştirmeye çalışan salyalılar her yanımda.Kaçmak istedim.Koşmak için kalkınca ayağa, küçücük kaldılar etrafımda.Dönmek istedim dünyama.Kayboldum sandım.

Rüya bu ya; kendi rüzgarım gelir, götürür müydü beni okyanuslarıma?..

Bir serap gördüm sonra.Gece gibi,düş gibiydi esintisi.Kendi düşünde yitmiş,kendi dünyasına varabilmekten vazgeçmiş,yanıp sönen ateş böceklerine tutunup kendini mayıştrmış bir bedende,Atlantis deriniğinde bi ruh buldum oracıkta.

Rüzgarımdı o,gecemdi.Güneşi bulmak için çıktığım yolda, Okyanus Ülkemde yaptığım yolculuklarımın ortağını bulmuştum.Denge işaretinin iki yanı gibi.Ay ve gece bir olur okyanusta.Dans ederler sessizce.Güneşi o zaman katarlar güne keyifle.Bulutlarla gelip beni çekiştirmeye çalışanlardan değildi.Bu sokağa ait olmadığı, sığ limanların içinde kalmışlığı belliydi.Gülümseme olsa da ağzında, gözleri takılıp kalmıştı arafta.O da kendi rüzgarını arıyordu belli ki.Ama yıldırımlar bile yetmez bazen aşka.Ne yazık ki,onun alıştığı yerdi burası.Belki henüz değildi zamanı.Elimi uzattım, tuttu.Arkamı döndüm, yoktu...

Gece oldu.Gün bitti.Gecenin sesini dinledim sessizce.Sustum.Sokak da sustu.
Umup buldum sandığım serap, yine yol, yine kum.Aklım dur dedi ona.İçimdeki ses sarıl.Sarmalandığımız yanlarımızla birdik artık.İki kayıp ve iki yalnız.Nereye varacağını bilmediğimiz bir çöl gibiydi şimdi yol.Uçsuz bucaksız.Ölümlü ama sonsuz.Bu yol; içinden geçilen, gecenin içinden geçen, ama hep dönülen bir sokak mıydı yoksa?..

Düşlerimle gerçeklerimi karıştırıp bir resim yapmak istedim, renkler karıştı.Buldum derken, kayboldum.Nerede güneş, nerede rüzgar?..Ya yüreğime sığdıramadığım dünya?Herşey kocaman bir boşluk muydu yalnızca?..

Kısık sesle de olsa, duyduğum çığlığı anımsadım.Güneşsiz gecenin anlamı olmazdı bu rüyada.Geceyi bıraktım karanlık sokakta.Gözümü kapattım, döndüm okyanuslarıma.Başımı göğe kaldırdım sonra.Gülümsüyordu bana.

Ay'a tutulmuş, o da kalmamıştı orda.

Rüya Rüya Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Cuma, Nisan 01, 2016 Rating: 5

20 yorum:

  1. İnsanın kendine yolculuğu sanki bir rüya gibi değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.Hatta bazen yaşadıklarımız rüya,derinliklerimız gerçek gibi. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
    2. Aynen öyle.Hatta bazen yaşadıklarımız rüya,derinliklerimız gerçek gibi. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu dik basliliklarimiz, bu herşeye göğüs girişlerimiz yıpratıyor ya bizi.mm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız.Hayata karşı dik durmalar yorgunluklar getiriyor ne yazık ki. ..Teşekkür ederim yorumunuz için. ..

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğinizi dikkate alıp hemen ekledim. Yolun o kadar başındayım ki. Özellikle blog tasarımında çok desteğe ihtiyacım var. Samimi önerinize çok teşekkürler. Başka önerileriniz de olursa çok mutlu olurum ;)

      Sil
    2. Blog hayatınız hayırlı olsun :) blog tasarımı ile ilgili Gökhan Tekin'in bir önerisi var blogumda paylaşmıştım dilerseniz onu ziyaret edin size fikirler verecektir :)

      Buarada isim çok tatlı ayna hikayesi :) ve anlatım dilinizde çok güzel.. görüşmek dileğiyle

      Sil
    3. Güzel yorumunuza çok teşekkür ederim. Cesaretimi çoğalttınız.Bahsettiğiniz paylaşımınızı ziyaret edeceğim.Bundan böyle hep biraradayız belli ki :))

      Sil
    4. Güzel yorumunuza çok teşekkür ederim. Cesaretimi çoğalttınız.Bahsettiğiniz paylaşımınızı ziyaret edeceğim.Bundan böyle hep biraradayız belli ki :))

      Sil
    5. Aytül hanım bu yayını okumanızı öneririm.
      http://bloghocam.blogspot.com/2016/04/blog-yazarlarina-uyarilar.html

      Sil
  5. Öneriniz için çok teşekkür ederim.Bir saat kadar önce sizin yorumunuz da dahil olmak üzere okumuştum.Yedeklemeyi de kısa bi süre önce yaptım.Ne yazık ki telif hakkına dair tatminkar bişeye ulaşamadım.

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Şiir gibi yazıları çok seviyorum ben böyle güzel bir kalemi bulduğuma çok sevindim. Başka yazılarınızı da takip edeceğim. Tekrar görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler çok mutlu oldum ;) Ben de sizi keyifle takipteyim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Kaleminize sağlık. Baştan sona okutacak kendini blogunuz, belli oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman baştan sona okuduğum bloglar oldu.Benim bloğumdaki tüm yazılarımı okuyan da siz oldunuz sanırım.Ya da hepsine güzel yorumlarınızla değer kattınız.Çok teşekkür ederim;)

      Sil
    2. Tabii. Yapana değil, yaptırana bakalım :) Beğendiğim blogların tüm yazılarını okumayı seviyorum. Ortada bir emek var, emeği alkışlamayı da çok severim. Bu nedenle tüm okuduğum yazılara yorum yazmaya çalışıyorum. Daha tam bitmedi okumam blogunuzu ama okudukça yorum yazacağım elbette :)

      Sil
    3. Çok teşekkürler tekrardan.İlk fırsatta ben de gelicem bloğunuza;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.