Koyu Mavi Bir Gecede (6 Şubat'a)

https://aynahikayesi.blogspot.com/2023/02/koyu-mavi-bir-gecede-6-subata.html
Van Gogh -
Yıldızlı Gece


İçimden taşan sözcüklerin bombardımanında, ıssız kaldım.
İçimdeki acıyı mı anlatsam, yaşanan gerçekliğe olan öfkeyle küfürler mi savursam, normale(?) dönmeye mi çalışsam, kaybettiklerimize olan borcumuzu ödemeye davetiye mi çıkarsam, ne yapsam bilemiyorum günlerdir. Farkındalıklarımla fark ettiklerimin tezatlığıysa öbür yandan karıştırıyor ruhumun mikserini. 

Bir isyan, bir ıssızlığa dönüşmüş dışımda. İçimdeyse fırtınalar kopuyor. Biliyorum yazmak iyileştirir. Biliyorum, paylaştıkça çoğalır insan. Yine de aynaya bakınca ilk kendini görmek istersin ya, nereye baksam ben değil sanki...

Bir tek avuntum, insanlık olarak çektiğimiz doğum sancısı. O yüzden çatmıyorum çehremi. Nazlansa da hilal, güneşler doğacak bu yıkık düzenin üstüne, biliyorum. Benim hala umudum var. 

Tüm samimiyetsizliklere, tüm boşvermişliklere, candan saydıklarımızın kaypaklığına, insan zannettiklerimizin hipnotize ederek uyutmalarına, ellerimizle verdiğimiz tüm yetkilere, isyanından çığlıklar atsa da kalbim; ağzım 'bir dur! diyor. Bu yüzdendir okyanus ülkemin limanlarına sığınmış ruhumla, anın içinde kalmaya direnen bedenimin gelgitlerinde kalmışlığım. Issız, sessizim nicedir.

Hatay'da yaşayan kardeşimin yazdığı birkaç cümle dolanıyor sürekli hafızamda. İçim içime sığmıyor taa buralardan. Peki ya acının merkezinde yaşananlar diyor yüreğim, içimden ateşler yükseliyor o vakit. 

Bir dost sarılıyor ağlamaklı, teselli edecek sözlerim yavan kalıyor. Birbirimize sarılmanın sıcaklığıyla sönüyor içimizdeki ateş. Fakat külleri oracıkta duruyor. Sıcak, taze ve canlı...

Anlaşmaları öyleydi, ne şerefli bir geçişti onlarınki diyor bir bilge ruh. İçimdeki isyankar ergen yanım, kabullenemiyor diri diri gömülmeyi. Nasıl basılacak gönül teslimiyetiyle o taprağa bir daha, altında binlerce kefensiz yatan varken? Sessiz çığlıklardaki isyan durulmuyor en içerimde. Bütün yaşlarımı topladım ben de bu gece, Can Yücel'ce. Hepsi ayrı konuşuyor aynı anda. Sövesim gelse de, 'sus' diyorum yine... Bekle.

Zihniminim berraklaşmasına niyette buluyorum çareyi. Atalarım fısıldıyor usulca, öfkeyle kalkanın hikayesini kulağıma. 'Bekle' diyorlar. 'Acını sağaltmaya odaklan' Şimdilik... Gümbür gümbür coşan suların, dingin ufuklarında, sessizce toplanan gökkuşağı ışıklarını bekle. Sakin, ama kendinden emin olsun duruşun. Doğacak şafağa inancını yitirmeden, umutluca, namusluca, başın dik, dimağın açık, hakkın olanı teslim etmeden teslim ol diyor hayata. Bilmeden bilmelerim aydınlatıyor yolu. Tünelin içinden, enkazın eşiğinden sesleniyorum.

Güneş yetişir ay'ın eksik kaldığı yerde. Yıldızlar yol gösterir gecede ise... Siyahla beyaz dengelendiğinde çıkar gökkuşağı olanca renkleriyle. Yozluk sarmalı darmadağın etse de, hatırlayanlar var bu gezegene niye geldiklerini.  

O güne kadar yansın mumlar! 

Yasını yaşasan da derinliğinde, kendi sesini bulmuşların zamanı gelmiştir artık. Okyanuslarının çağrısını duymuşlardır bir kere... Bir kere uyanmışlardır hatırladıklarına. Ata ruhu can bulur, sufi nefes üfler yüreklere. Toprak ananın çağrısıyla, göbek deliğinden başlar silkelenmeye insan.

Kapılar açıldı; her biri kendi kilidiyle. Aynandan geçmenin vakti geldi! Şarkı dinlemeyi bir yana koyup, şarkı söylemek lazım şimdi, kendi yazacağımız sözlerle...


"Görüyor musun, şu uzaktaki tarlada

Çiçekler yüzünü göğe dönmüş.

Hissediyor musun, şu koyu mavi gecede

Müzik çağırıyor bizi evimize"

Ay 🌙
Aytül Örcün
19.02.2023



The Gates Of Istanbul ( Lorenna McKennit)

  • Istanbul'un Kapıları
Görüyor musun, hemen şu uzaktaki tepenin ardında
Gökyüzüne asılmış duran bir kule
Duyuyor musun, şu koyu mavi gecede
Müzik çağırıyor bizi evimize
 
 
Yıldızlar yolumuzu gösterebilir her zaman
Rüzgarların sert ve uzun estiği çöl kumlarından
Ama kalplerimizin dua edeceği yer burası
Ve de tüm aşklarımızın bir şarkıyla yavaşça uykuya dalacağı
 
 
İşte şimdi, kalplerimiz doğru ise
Ve güneşin yansıdığı bir doğruluk havuzu gibiyse
Orada bulacaksın gerçek şerefi
Ve güvende, tüm tehlikelerden uzak tutacaksın bizi
 
Öyleyse gel aşk, gel dans edelim tüm gece boyunca
Kuşlar uyanıncaya kadar şafakta
Öyleyse gel aşk, gel şarkı söyleyelim tüm gece boyunca23
Ve tüm aşklarımız bir şarkıyla yavaşça dalacak uykuya

 

Koyu Mavi Bir Gecede (6 Şubat'a)  Koyu Mavi Bir Gecede (6 Şubat'a) Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Cuma, Şubat 17, 2023 Rating: 5

1 yorum:

  1. heeey seni görmek güzel :) deprem ezdi dağıttı bizi normale dönemiyoz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.