Meraklarımla Buluşturan Kalp Şifacılarım

https://aynahikayesi.blogspot.com/2020/06/meraklarmla-bulusturan-kalp-sifaclarm.html



Son günlerde kafamın içi dans atölyesi gibi. Sözcüklerden kurulmuş bir sürü grup, kendi içinde dans ediyor sanki :)) Tam 94 tane taslak yazım olmuş. Birini toparlayıp yayımlamaya kalktığımda, diğerinin başlığı isyan çıkarıyor: "Hişt, bak bi! Huu, beni bir düzenlesene yahu! Ne zamandır buradayım içim boş kaldı. Hem bak o uğraştığın yazı da, başı boş kalmış. Birleştirsene bizi ;)" Tanrım, sanırım delirişim sözcükler tarafından ele geçirilişle gerçekleşecek. Taslaklar yetmez gibi, telefonumun notlar kısmı ve rüya günlüğü olarak kullandığım defterimin kenar köşesi dahi, serpilmiş cümlelerle dolu. O anda bir ilham gelmiş not almışım. Sonra yazarım demişim ama sonrası olmamış. Bu yazının başlığı aslında; 'Bildiklerimle Buluşturan Kalp Şifacılarım' olacaktı. Hani şu birkaç satır yukarıda konuşan başlık var ya, o işte :) Son anda değiştirmeye karar verdim daha anlaşılır olur diye. Sonuçta anlatmak istediğim şu ki; uzun zamandır yazmak istediğim bir konuya, nihayet bir girizgah yapabildim:)

Yeni bir şeyler öğrenmeyi her zaman çok sevdim. Fakat Korona günlerinde, tam bir bilgi oburu oldum. Tam bir canlı yayını izliyorum/dinliyorum, o bitiyor başka biri seminer yayınlıyor. Evde sürekli kulaklıkla gezinir haldeyim. İş yaparken bile, zaman kaybetmemiş oluyorum böylece:) Şu sıra o kadar çok ücretsiz paylaşılan bilgi var ki, oturduğum yerden oradan oraya koşar buluyorum kendimi. Normalde, almak istediğim eğitimlerin her biri neredeyse asgari ücret kadar olunca, ücretsiz yakaladığım her bilginin peşindeyim ben de :) Aslında bu döneme girmeden çok öncelerinden beri hep aklımda olan bir yazı dizisi vardı. Sosyal medya aracılığı ile tanıdığım ve sayesinde ufkumun açıldığı kişiler, ya da kitaplarıyla ilham verenler, katkı sağlayanlar kim ise, sizlerle paylaşmak istiyorum uzun zamandır. Hem onlara bir teşekkür, hem de benim gibi öğrenme isteğinde olanlara bir yol olur diye. Geçen yaz çekilmiş bir yoga fotoğrafı bile var bu yazı dizisi için. Hatta başlık da hazır ; "Çetin Çetintaş İle Evde Yoga" Fakat ilk paragrafta bahsettiğim sözcük istilasından dolayı, hepsi kendine birer köşe bulmuş beklemede yavrucaklar. 

Bugünse içimde garip bir kıpırtı var. İç sesim diyor ki "Hadi!" Sanki içimde biriktirdiğim yağmur damlaları kabından taşarca akmak istiyor. Bugün, geri kalan hayatımın ilk günü, diğer her gün gibi. Ama dedim ya sanki bir start verildi bu gün yeni Aytül'e. Sabah erkenden kalkıp yürüyüş yaptım mesela. Hep yapmak isteyip yapamadıklarımdan biridir yürüyüş. Yorulunca kendime bir ağaç seçtim ve gölgesine oturdum. Ayakkabı ve çoraplarımı çıkarıp meditasyon yaptım. Gölgesini sunduğu için ağaca teşekkür edip eve doğru yürürkenki his, şu anda devam ediyor. İnanılmaz bir şükür hali, yüzümde bir gülümseme. Sanki bilgiyi kabıma topladım topladım, şimdi eyleme geçerek akıtmaya başladım gibi. Ama, müthiş bir çakırkeyiflik hali. 

Bu arada meditasyon çalışmalarım oluyor arada ama, daha yeni olduğum için kendime uygun olanı bulmaya çalışıyorum. İşte böyle zamanlarda diyorum ki; keşke bir öğretmenim olsa ve bana yol gösterse. Okuya-araştıra kendi yolumu bulmaya çalışıyorum. Kendilerinin bulduklarını, öğrendiklerini paylaşanlara da şükran doluyum. İşte, bu yazının yazılma sebebi de, benim gibi meraklarıyla buluşmak isteyenlere bir yol olur belki diye... İnternet o kadar dolu ki, kim ne sunuyor, iyi mi kötü mü bilemiyoruz. Son 4 yıldır okuduklarım ve izlediklerimle kabımı doldururken, bir yandan da bana uymayanları eliyorum. Bir konuya merakınız olsa da, nereden başlayacağını, kimden fayda sağlayacağını bilemiyorsunuz bazen. Ben de kendimce bana katkı sunmuş olan, hayatımı iyileştirmeme yardımı dokunmuş bu kişi ve sayfaları paylaşıyorum sizlerle. Yani, meraklarımla buluşturan kalp şifacılarımı ;)

Bugün, 21 günlük meditasyonun ilkine başladığım Ayşe Tolga ilk konuğum olsun o halde. Vee uzun zamandır takip ettiğim, bayılarak okuduğum Mor Alev sayfası. Şimdi bu yazıyı hemen yayımlamak adına, burada sonlandırıyorum. Yoksa 95. taslak olma riski var:)) Bir sonraki yazımda kendilerini tanıtıp linklerini vereceğim. Bu yazınını sonunda da linki olur zaten. Pek yakında diyelim şimdilik ;)




Varoluşa AŞKla...

https://aynahikayesi.blogspot.com/2020/06/meraklarmla-bulusturan-kalp-sifaclarm.html
(Günün kırmızı ojeli fotosu da şuracıkta kalsın:))






NOT:  8-8 Aslan Kapısı girişine, güzel rehber Astrolog Hülya Balıkavlayan ve Sevgili Aeonhb grubumuza dair olan, devam niteliğindeki yazımı👇 tıklayarak okuyabilirsiniz🌞
Meraklarımla Buluşturan Kalp Şifacılarım Meraklarımla Buluşturan Kalp Şifacılarım Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Çarşamba, Haziran 03, 2020 Rating: 5

14 yorum:

  1. Keyifle okudum yazını Aytül. İyi ki taslaklara gitmedi. Mutfakta iş yaparken ben de sürekli birşeyler dinliyorum. Böylecehem bilgileniyorum hem de yaptığım iş de daha eğlenceli hale geliyor. Ayşe Tolga da sıraya girsin bakalım. Sevgiler selamlar 😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulaklığım bozuldu 2 gündür bir parçam eksik sanki :)) Telefondan sonra diğer parçam haline gelmiş meğer :) Özellikle meditasyonla ilgiliysen Ayşe Tolga iyi bir alternatif🧘‍♀️
      Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle Yıldız 🥰

      Sil
  2. Bu korona günlerinde "boş durmamalıyım zamanı değerlendirmeliyim" telaşı ile bir sürü şey yapabilecekken kilitlenip yapamayanlardanım ben de :)) yavaş yavaş çözülüyorum. Kolay gelsin size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O durum bende de var üstüne bir de suçluluk duygusu oluyor boşa zaman geçirdim diye. Ama böyle hissettikçe de daha çok bir şey yapamaz oluyorum :)) Kısır döngü🙄😅
      Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  3. Sanırım, ufukta, yakın gelecekte bir kitap var Aytül hanım. Çalışmalar ve taslak hazır ama her şey üst üste yığıldı sanki. Ben kısa bir hikaye yazarken 3-5 gün kafa patlatırken koca bir kitabın hazırlığını düşünemiyorum bile. Kolaylıklar diliyorum.

    Temiz hava ve meditasyon ne iyi olmuş. Kafalarımız iki aydır hem boş hem çok doluydu. Elimiz ayağımız kalkmadı hiç bir işe. Çok şükür bir parça normalleşme ile insan içine çıkabildik. İşe güce döndük.

    Ben kitap projenize fazlasıyla heyecanladım inanın. Bu hayal ile yatıyor kalkıyorum desem eksik kalmaz. Ve bu proje için kolları sıvamış, yola çıkmış cesur dostları duydukça çok mutlu oluyorum.

    Kitap yazma konusunda kalemi güçlü bir kaç arkadaş var. Aralarından biri de sizsiniz. Kitap ve Aytül hanım ne güzel bir ikili olacaksınız. Kalben söylüyorum.

    Ben de 10 gündür yazarlık üzerine kitaplar okuyor notlar alıyorum. Gelecek sene iyice pişeceğimi umuyor ve ilk satırları yazmak için klavyeye oturmayı planladığımı buradan ilk size müjdesini vermek istiyorum.😊

    Yollarımız açık olsun Aytül hanım. Bu yıl Romanını Yazıyorsun kitabının yazarı Walter Mosley şöyle diyor. "Hadi, bir tarih belirle ve lütfen otur yaz. Ama lütfen yaz. Hergün bir saat yaz. Bir yılda iyisiyle kötüsüyle kitabın hazır. Asla vazgeçme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu okuduğumda 40 yıllık dosta sarılır gibi oldum Sevgili Taner Bey, çok teşekkür ederim sözlerinize. Yorumlara telefondan cevap verilmezmiş gibi garip bir algı oluşturmuşum kendimde. İlla bilgisayar başına oturmayı bekliyorum :) O yüzden geç döndüğüm için kusura bakmayın lütfen.

      Vallahi Allah söyletti diyeyim kitap için :)) Açıkçası kitap yazmaya dair bir istek var ama, hani olursa harika olur, ama olmasa da olur düşüncesindeyim. Taslaklar birbirinden bağımsız ve anlık yazdıklarım. Kitap yazmak için çok tembelim henüz :))

      Fakat tahmininiz doğru sonuçta :) 'Rüyalarını İzledim' başlıklı yazım giriş olsun, sonra yazacaklarımla bir gidişat oluştururum kendime. Sonra toparlar kitabı da böylece yazmış olurum niyetiyle yayımladım. Yalnız şu sıra başka önceliklerim var. Ben de bir zaman koymadım kendime. İsterse ömür boyu sürebilir kitabın oluşması. Yani sonuçtan çok yolun tadında kalmak düşüncesindeyim şu anda. Tabi öncelik dediğim kısmı halledebilirsem o zaman yoğunlaşabilirim de. Akışa bıraktım yani :)

      Sizin hayalinize sahip çıkışınıza, cesaretinize ve kaleminizden dökülen sözcüklerin büyüsüne inanıyorum. Sizde hem şevk heyecan, hem çalışma azmi, hem de yetenek var Taner Bey. Güzel gönlünüz de hepsinden öte hediyesi Tanrının size. Bunlar da bir araya gelince başarılı, şahane bir insan çıkıyor ortaya. Kitabınızın ilk okuyucularından olacağım o günlere selam olsun şimdiden ;) Çok teşekkürler, çok sevgiler😊🍀

      Sil
  4. İnternette gerekli gereksiz her bilgi var. Ancak senin de dediğin gibi faydalandığımız ve bir seyler seyler öğrendiklerimiz de var. Eleyerek doğruyu bulacağız başka yolu yok ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Deryacım en doğrusu her zaman kendi araştırdığın sonuçta. Sevgiler canim🥰

      Sil
  5. Yazınız muhteşem olmuş AYTÜL Hanım bende internetten çok işler araştırırım ve yapmaya çalışırım inanın bana bende insanları aydınlatmak için yazılar yazıyorum ama tam anlışılamam diye siliyorum
    Yazınız çok ilham verici Bugün den itibaren bende klavye nin başına oturcam tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Blog yazmanın en güzel taraflarından biri de, birbirimize motive sağlayabilmek, bazen bildiklerimizi hatırlatmak belki de. Anlaşılamam diye düşünmeden yazın lütfen. Emin olun ki sizi anlayacak olanlar, bir şekilde buluşacaktır yazdıklarınızla. Sizinle buluştuğumuz gibi ;)

      Sil
  6. Doğru tahmin etmişim:) meditasyonun faydalarını okumuştum, kolay gelsin Aytülcüm. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canim. Kitabını bir de buradan kutluyorum. Çok sevindim. Okurun bol olsun Müjdecim 🥰🍀

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.