İzmir Folkart Akademi'de Tiyatro Eğitimi

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/06/izmir-folkart-akademide-tiyatro-egitimi.html

Senin için hayatını bir süreliğine dondurmanın yolu nedir? En mümkün şekliyle; meditasyon ve yogadır diye bilinse de, herkes için bir yolu vardır.Ve bu yolun en güzeli de; sanat... Kimisi müziğin ezgilerine kaptırır kendini, kimisi bir heykele can verir adeta.Aslında her ne yapıyor isen, onunla bütünleşmek de denilebilir.Oyunculuğa gönül vermişler için de, sahnede olmak, bir süreliğine kendi hayatını dondurmak gibi.O anda dokunduğun başka bir hayattır.Senden çok şey kattığın, bir başkasını izlettiriyorsundur.O, bir başkasını doğurma sürecinin sancılarının hazza dönüşmesidir.Aynı oyunu defalarca oynasan bile, her sahneye çıkış yeni bir heyecandır.Çünkü her şey o anda olur.Senin için kendi hayatını bir süreliğine askıya aldığın, o anda...

Ve, o anları doyasıya yaşamak için çıktığım yol, İzmir Folkart Akademi'de, workshop grubumuzun tiyatro eğitimiyle devam ediyor.Hepsi işinin ehli, ama biz kursiyerlere arkadaşmışız gibi yaklaşan, 19 değerli sanatçıdan alıyoruz eğitimimizi.Beni en çok dans, doğaçlama, nefes ve beden kullanımı, zihinsel farkındalık dersleri heyecanlandırdı açıkçası.Hocalarımız ve verdikleri dersleri de yazımın sonunda belirteceğim.Arkadaşlarımdan çok soranlar oldu."Tekrar bir workshop yapılacak mı?" diye.Merak edenler için hemen söyleyeyim, öğrendiğim kadarıyla, Eylül ayında tekrarlanacak.

Dünya tiyatrolar gününde yayımladığım, "Yaşasın Tiyatro, Yaşasın Sanat" yazımda, hazırlanma sürecimden bahsetmiştim.Fakat bir haftalık süreç, iki tirat ve bir şiir hazırlamak için bana yeterli gelmediği için, özel yetenek sınavına girmekten vazgeçtim.Güzel Sanatlar Fakültesine girmek isteyen, benim 20 yıl önceki heyecanımı taşıyan genç arkadaşlarımın daha çok şansa sahip olmasını istemem de vazgeçme sebeplerimdendi açıkçası.Ben sınava girersem tozunu attırırım şimdi sahnenin, kesin seçilirim gibi bir anlam da çıkmasın tabii bundan.😉  Hayatımın başka yönlere sürüklemesine, para kazanma mecburiyetinin, sevdamın önüne geçmesine engel olamamıştım.Ama, sevdamı da hep yüreğimde saklı tuttum.İşte, yıllar sonra hayat, bir şans verdi.Yapılan binlerce başvuru arasında, noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişte, şansım bu defa yardım etti.Bazen hayat, çok istediklerine dair tatlı bir teselli sunar yıllar sonra.😍

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/06/izmir-folkart-akademide-tiyatro-egitimi.html

Grubumuz, "15 Artı Yetişkin Sınıfı" diye adlandırılıyor.Henüz lise öğrencisi olanlar da var, farklı bölümlerde üniversiteye devam edenler de.Kariyerlerine başka alanlarda devam edenler, tiyatro gruplarında oyunculuk yapanlar da.Bazen, keşke dünyada süren yaşam, Akademideki gibi olsa diye geçiriyorum içimden.Çünkü, bence bu; tüm farklılıklarımıza rağmen, tek aşkta buluşmanın muhteşemliğini deneyimlemek.

Önümüzdeki hafta eğitimimizi tamamlıyoruz.Sertifika törenimiz için şimdiden heyecanlıyım.Ve yine diyorum ki, hayatımda verdiğim en güzel kararlardan biriydi bu workshopa katılmak.Kursumuz bitse de, aynı duygu ve düşüncede buluştuğum çok güzel insanlar var artık hayatımda.Çok değerli bilgileri ustalardan, hem de çok büyük bir keyifle öğrendim.Bildiklerime öğrendiklerimi kattım.Hatta bir öğrencim oldu şimdilerde.😊  Kızımı Karşıyaka Belediye Tiyatrosunun seçmelerine hazırlıyorum.Çok heyecanlı ve istekli o da.Tiyatro sevdası genlerimize işlemiş.😍 Bana da, ondan daha küçükken, okul tiyatrosunda abimi izlerken bulaşmıştı sahne tozu.Boyumuz tutsun diye ben kanepenin üzerinde,  o ayakta (sözde) vals yapardık.Farklı mimikler kullanıp yüzümüzü şekilden şekile sokardık..Sonraları arkadaşlarımla kurduğumuz "Akhisar Bizim Tiyatro" günleri, provalar, turneler, imkansızlıklara rağmen üretmenin tarifsiz mutluluğu... Rol dağılımı için edebiyat öğretmenimden yardım istemiştik bir keresinde.Tekstten okuduğumuz bölümlerin sonunda; "Şu, yüzü kalabalık kıza verin rolü, o oynasın" demesi hala kulaklarıma.Tiyatro, müzik grubu olarak açtığımız derneğimizdeki, en güzel hatıralar...  O günlerde de, şimdi de, hissettiğim o vazgeçilmez duygu; aynı yöne bakan insanların yol arkadaşlığı.
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/06/izmir-folkart-akademide-tiyatro-egitimi.html
En öndeki, abisinin önünde oturan, kocaman gözlü kız çocuğu benim ;)

"Sevgi, iki insanın göz göze değil, aynı doğrultuya bakabilmesidir." cümlesini kendisinden duyup ilke edindiğim, edebiyat öğretmenim Ali Koç'u, dernek çatısı altında birleştiğimiz tüm eski dostlarımı sevgiyle anıyorum.Son olarak, bizlere bu şansı sunan Folkart Akademi'ye, birbirinden değerli hocalarımıza, muhteşem sınıf arkadaşlarıma, sanatın her dalına ve tabii ki tiyatroya gönül veren tüm yol arkadaşlarına, bin selam olsun. 💕💕💕

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/06/izmir-folkart-akademide-tiyatro-egitimi.html

Hocalarımız ve verdikleri dersler:
Volkan Severcan - Oyunculuğa giriş
Zeyno Günenç - Doğaçlama
Yeşim Alıç - Nefes ve Beden Kullanımı
Ziya Kürküt - Yaratıcı Drama
Banu Gökçül - Zihinsel Farkındalık
Gürol Tonbul - Sahne
Kerem Atabeyoğlu - Sahne
Hülya Savaş - Diksiyon/Oyunculuk Teknikleri
İbrahim Raci Öksüz - Sahne
İbrahim Sarıtaş - Eleştri Teknikleri
Almıla Uluer Atabeyoğlu - Dramatizasyon
Oktay Keresteci - Dans
Meltem Yorulmaz - Hareket
Murat Kodallı - Ses Ve Müzik
Bora Severcan - Reji/Seslendirme Teknikleri
Şule Demirezen - Yaratıcı Drama
Candan G. Tuna - Dekor Ve Kostüm
Sim Tolga - Makyaj
Yüksel Aymaz - Sahne ışığı

GÜNCELLEME:  09.03.2018 - Volkan Severcan Folkart Akademi'yi anlatıyor. 360 TV Mesut Yar İle Laf Çok programından.









İzmir Folkart Akademi'de Tiyatro Eğitimi İzmir Folkart Akademi'de Tiyatro Eğitimi Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Perşembe, Haziran 08, 2017 Rating: 5

24 yorum:

  1. Senin adina sevindim. Aslinda cok da uzak yasamamissin hayalinden. Okul yillari ve dernek. Guzel ve onemli seyler bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ;) Dernek sonrası yaklaşık 15 yılı saymazsak evet ;)

      Sil
  2. Ben de bir yıl boyunca tiyatro dersi almıştım.Bir oyun da sergilemiştik.Sanat,önemli.Seni de çok takdir ettim.Bol bol başarı diliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Kutluyorum sizi, imrenmedim diyemem hani!
    Ben de hayallerimde oynuyorum bazen; arada bir kendimi de güldürüyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence siz daha da güzelini başarmışsınız.Kendine oynayabilmek oyunculuğun doruğu bence.Hele ki gülecek kadar gerçekçiyse bence başarı budur ;)
      (Ben de yapıyorum bunu arada bir:)
      Çok teşekkürler...

      Sil
  4. İşte hiçbir şey için geç olmadığının kanıtı. Çok sevindim. Kutluyorum:) Ben de küçükken tiyatro kursuna gitmiştim. Ben geldiğimde "Martı Jonathan" oyununu oynuyorlardı. Beni koroda bir martı yaptıkları için kızıp, bırakmıştım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen korodaki bir martı, en öndeki martıdan daha çok akılda kalıyor olsa da olan olmuş ;) Çok teşekkürler Yasemin ;)

      Sil
  5. tebrikler ,ne kadar güzel hayallerinin peşinden gitmen,,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Fatmacım.Olsun, olmasın, o hayalin peşinde olmak bile güzel değil mi ;)

      Sil
  6. Ne güzel ama sınava girmekten vazgeçmene üzüldüm, olduğu kadarıyla hazırlanırdın, başarılar diliyorum hem sana, hem kızına. Zeyno Gönenç'i Çocuklar Duymasın'dan hatırladım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet, nam-ı diğer Dominant teyze ;) Çok teşekkürler Müjdecim.

      Sil
  7. Harika olmuş senin adına çok sevindim Aytül . Tutkuyla yapılan hersey çok güzel olur. Tutkun yazından bile hissediliyor "yüzü kalabalık kız :))))"

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel olmuş. Tebrik ediyorum, seni... Dilerim kızın da tiyatro da istediği noktaya erişir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızımın dansa ilgisi daha fazla aslında ama, sevdalar da bulaşıcı sanırım ;)Çok teşekkürler güzel dileklerin için.Sevgilerimle...

      Sil
  9. Hayallere doğru atılan adımlar kadar insanın yüreğini sıcak yapan bir şey yok. Harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Handan, tam da öyle gerçekten.Sen de hayallerinin peşinde olanlardansın biliyorum.Sevgilerimle...

      Sil
  10. Hayallerin peşinden gitmekten vazgeçmek yok yola devam.

    Bugün deprem yüzündenEge-Marmara bölgesinde yaşayan,tüm tanıdıklarım ve sen aklıma geldin,geçmişler olsun,dilerim bununla kalır kuzum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam Merihcim;)
      Çok sağol canim eksik olma.Daha sürecekmiş ama umarım hasarsız atlatırız canim :(

      Sil
  11. Merhaba, Derya hanımın yayını sayesinde tanıdım sizi ve izlemeye aldım. Bu tanıtım İzmir' e yerleştiğimden beri okuduğum çok hoş bir etkinliği içeriyor. Ücretsiz eğitimleri halen devam etmekte mi acaba? Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hoşgeldiniz :)
      Derya sağ olsun çok hoş bir sürprizle onore etti beni.
      İzmir'e de hoş geldiniz bu arada ;) Folkart'ın eğitimimlerinin ikincisi eylülde tekrarlanacak diye duymuştum ama henüz bir bir yok.Kendi internet sitesinden takip edebilirsiniz yine de.Bir bilgim olursa ben de facebook sayfamdan duyuracağım mutlaka.Sevgilerimle :)

      Sil
  12. Severim ben o yüzü kalabalık kızı:)) Emek veren ve gönül veren herkese başarılar yolunuz aydınlık, bol alkışlı olsun okudukça gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim Haticem ben de seni seviyorum :) Bugün güncellemeyle özlemler çoğaldı bende :)
      Cannsın iyi ki varsın.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.