Satır Arası Mim #2

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/


Mimler bazı dönemlerde daha bir yaygınlaşıyor.Ve yine o günlerdeyiz;)
"Daha Mutlu Yaşam" Bloğunda yazdığı yol gösterici yazıları, harika karikatür görselleri, ve yorumlarıyla her an kendini yanımızda hissettiren Sevgili Yurdagül'e,
"bi' blog" Bloğunun sahibi, hikayelerine ruh katan, isminden de anlaşılacağı üzere Hikaye Kalpli Kadın' a teşekkürlerimle ...
(Kendilerinin cevaplarına blog isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.)


1. KENDİNİ NASIL BİR BLOGGER OLARAK GÖRÜYORSUN?


"Kendi",  "Kendine"  devrim yapmış bir blogger olarak görüyorum.Aman sakın yanlış anlaşılmasın ha! Blog tarihinde devrim yapacak değilim;) Satır Arası Mim #1 de bahsetmiştim.İşi bıraktıktan sonra açtım bloğumu diye.Zorunlu sorumluluklar ne kadar azalırsa, kendinle geçireceğin zaman da aynı ölçüde çoğalıyor.Kendi hayatımda gerçekleştirdiğim değişim(benim için Devrim), Ayna Hikayesi'yle hayat buldu.Bloğum, isminden de anlaşılacağı gibi; Aynam benim.Bloggerlıksa kendime yaptığım yolculuğum.Kendi yolculuğumun yolcusuyum.

2. BLOGGERDA YAPACAKLARININ NE KADARINI YAPABİLDİN? AKLINDA NELER VAR BAHSEDER MİSİN?

İlk zamanlar -abartmıyorum- sabaha kadar işin teknik yanlarını çözmeye çalıştım.(Zaten geceleri sevdiğim için çok da sorun olmadı;) Kendime sözlük bile yaptım.Allahtan canım kardeşim, Gökhan Tekin yetişti imdadıma.Bu kısmı halletmeden, yazmaya geçemiyordum bir türlü.Ama kod nedir onu bile bilmezken, öğrenmiş oldum birçok şeyi.

Tabii sorunun asıl cevabı teknik kısım değil.Fantastik Edebiyatı seviyorum ve ilk fantastik denememi yazmış oldum.Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Ayrıca seslendirme yapmayı hep istemişimdir.O yüzden kendi yazdıklarımı ya da unutulmaz şiirleri seslendirip koymak isterim bloğuma.Ama bunu nasıl yapacağımı henüz bilmiyorum ;)

3. YAZILARININ ARASINDA EN BAŞARILI GÖRDÜĞÜN VE BUNU DA OKUMALILAR DEDİĞİN İKİ YAZIN?

Aslında en başarılı gördüğüm yazım değil, ama yazmayı çok istediğim bir tarz olan, fantastik bir kurgum var.Belki de diğerlerinden farklı olduğu için okunmasını isterim.Gerçi, bir çok kişi gerçekçi yazıları daha çok seviyor gözlemlediğim kadarıyla.Ama bana göre, gerçekler hayallerin yansıması.Ya da ikisi de olmazsa olmazlar.Ve hayat bir koku.Yani ikisinin aşkı...
"Düş İle Gerçeğin Fantastik Aşkı; KOKU   (Kendi Masalımın Şafak Vakti) "

Bu Mimin ilkinde mimlediğim arkadaşlar 2. sine de davetliler.Ne de olsa, aynı başlığın devamı niteliğinde.Diğer arkadaşlar;

Tugay Aksoy
Gökhan Tekin
Zehra Ertuğrul
Hatice Yazıcı
Bücürük ve Ben
Emine Bektaşi
Mustafa Sönmez
Derya Soygül
Film Gündemi
Makbule Abalı

Ve tabii yine, yazmak isteyen tüm arkadaşlar.




Satır Arası Mim #2 Satır Arası Mim #2 Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Cuma, Ekim 21, 2016 Rating: 5

47 yorum:

  1. Öncelikle mimi fazla ertelemeden yaptığın ve benden de güzel sözlerle bahsettiğin için çok teşekkür ederim.Blogumdaki teknik sorunları da Emre Yıldırım'dan yardım alarak çözüyorum ben:)Kalemine sağlık canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canim.Mim yapmaya çok sıcak bakmıyordum açıkçası.Ama mimlenmeyi seviyorum ;) Yazdığım 3. mim oldu ve çok keyif aldım ;)

      Sil
  2. İyiki de başlamışsın o zaman blog yazmaya. Ne tarz seviyorsan öyle yaz bence. Okuyan okur okumayan kendi bilir. Sen içinden geleni yap, severek ruhunu katarak yaptığın her şey değerlidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın.Aynı şeyi meslek seçimi için söylüyorum sürekli kızıma.Sen seni en çok mutlu edeni yap.Zaten severek yaptığın herşey başarı getirir.Ve en büyük başarı kendini mutlu edebilmendir.Teşekkürler ;)

      Sil
  3. Güzel bir mim olmuş, beni de davet ettiğiniz için teşekkür ederim.
    İnşallah bende yazacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek Gökhan rica ederim.2. sorunun cevabında sen varsın neticede;)

      Sil
  4. Bazı mimleri okurken keyif alıyorum, bazıları ise anket gibi hep aynı mevzular dönüyor bloglar arasında, sıkılıyorum. Bunu sevdim Aytül hatuncum, eline sağlık. Hatta kendimden de bir şeyler buldum. Blogun ilk zamanlarında gözlerim falan çok ağrımıştı olayı çözeceğim diye :) Bir de ben hep cep telefonundan hallediyorum bütün işi. Cücük gibi yazıların arasında saatlerce debelenmiştim :) Hâlâ da öyle ama debelenme daha kısa sürüyor :) Müsait vaktimde ben de yaparım bu mimi inşallah. Sevgiler goccaman ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Emine Hatun.Dediğine katılıyorum.Mimlerin amacı, yazan kişiyi yakından tanımak sonuçta.Kendin gibi yazmayınca olmuyor.Bu arada cepten yapıyorsan bu kadar işi, ayrıca takdire değer valla.Tebrik ederim.Sağolasın Eminecim, sevgilerin kalplerin en goccamanları benden sana...

      Sil
  5. Bu aralar mim borçlarim birikti. Hepsini siraya sokup yapacagim çok tesekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman istersen canim.Ben teşekkür ederim uğradığın için;)

      Sil
  6. İyi,ki gelmişin :) Yazıyorsun burdasın :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimde yorumunu görünce şaşırdım.(Mimlerden sıkıldığını biliyorum;) Ben hep burdaydım kiiii ;)
      Teşekkürler.Rağmen, uğradığın için;)

      Sil
    2. Sonuç Olarak buralara gelmek bir vesile Yani belki burada olmaya bilirdinde ondan İyi,ki gelmişin İyi ki yazıyorsun demem seni bulamayabilirdim de Hala Oyunu kurmadın as oyuncular seni bekliyor yada ben mi kursam ne yapsam :)))

      Sil
    3. Aah Mayıs kavram karmaşasına düştüm.İyi ki sen de burdasın ;)Oyun kuruculuğu size devrettim.Çalışmadığı halde zamanın yetmediği bir ben varım galiba;)
      Ya da bir gece seansı düzenleyelim hep birlikte yapalım bu işi.Hadi sen başlatırsın bunu.Vampirellalara önder lazım.Siyah Kuğu'ya da seslenelim.

      Sil
    4. Aytül zehra ile gözümüz yollarda kaldı Genel itibari ile hangi günlerde oluyorsun tam bilmediğimden bir şey diyemiyorum :) Siyah kuğuya seslenmekten boğazlarım ağrıdı :))) Zaten baktım zehra Alt katta gözüm yazdıklarına takılıyor sürekli Zehraaaaaa Biz bu siyah Kuğu ile Aytülü nasıl toplayacağız lütfen söyle :)))) Yaparımda zamanı getiremiyoruz sana Aytül :))

      Sil
    5. ;)) İlahi Mayıs, Zehra alt katta muhabbetine ne güldüm ;))
      Sayfanda iletişim, mail adresini göremedim aytuldoga35@gmail.com a gel

      Sil
    6. Yaa durun kızlar telaş yapmayın ben kuğumu toplar getiririm o iş bende =). Bu toplantı işini bence insta'ya ( instagram =) ) çekelim grup olunuyor sanırım orda. Ordan konuşur bir karar çıkartırız olmazmı =)).

      Sil
    7. Bu arada hem çalışmayıp hem de zamanın peşinden koşanlardan biri de benim =). Yetmiyor yetmiyor hiç bişeye yetişemiyorum ben ya =).

      Sil
    8. Zehra biz kardeş miyiz yoksa;) Bu kadar yakınlık? ;))
      Canim bu grup işine dair haber bekliyorum o halde.(Yapınca öğretirsiniz bana da;)

      Sil
  7. Aytülcüm aslında dün esas ben bu mim için gelmiştim bloğuna ama ne yaptıysam yorum giremedim 🙄. Ben de diğer yayınlara yorum yapıp gittim. Dün geldiğimde kendimi de görünce bir mutlu oldum anlatamam 🤗😊. Emrede mimlemişti sağolsun. Kalem güzel olunca cevaplar da güzel oluyor sonuçta ve bu mimler sayesinde küçük küçük tanıyoruz işte birbirimizi. O Koku yazını okudum biliyorum çok güzel gerçekten. Sen yaz hep yaz dinlendiğim kalemlerden birisin ama şiirleri seslendirme fikrini çok sevdim ve de çok merak ettim doğrusu. Geç kalma ve hemen gerçekleştir bu isteğini çünkü ben şiir okumayı da dinlemeyi de çok seviyorum, sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün acele edip eksik yayımlamışım yayını.Güncelleme yapıyordum.Ondandır belki.İlkinde sen daha önce yazdın diye mimlemedim.Yoksa tahmin edersin, ilk aklımdan geçen isimlerdensin;)Seslendirme kolay da, görsel ve sesi birleştirme konusunda bilgim yok.Bulucaz bir yolunu.Kocaman sevgiler canim;)

      Sil
  8. Tekrar merhaba Aytül abla, cevaplarımı yazdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kardeşim okudum güzel cevaplarını.Çok teşekkür ederim.İyi ki varsın.

      Sil
  9. Umarım beğenirsin sabah buyur gel oku canım:)) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim, gördüm, okudum, bayıldımm;)
      Teşekkürler, sevgilerimle...

      Sil
  10. Aytül, müstesna bir kişilik. Çok güzel cevaplar canım. Senin tarzın, yazıların hepsi güzel. Ama o yazıyı sayfana gelmişken okuyacağım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenmişsindir tatlı dilli Ece ablacım;) Teşekkürlerimle kocaman sarılıyorum...

      Sil
  11. İlk zamanlar ben de çok teknik yönlerle uğraşmıştım, çok güzel bir mim olmuş efendim :)

    YanıtlaSil
  12. Selamlar, mim için teşekkür ediyorum. Okul koşuşturmam başlayacak birazdan, tekrar uğramak üzere şimdi kaçıyorum. Sevgiler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki arada bir derede, yine de uğradığın için teşekkürler Zülalcim.Sevgiler benden de;)

      Sil
  13. Çok güzel, çok içten bir mim olmuş. Umuyorum fantastik yazmaya başlarsınız da keyifle okuyabiliriz :)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Aytül, evet son zamanlarda hızla yayılan bir "mim" ben "mim"lere pek katılmıyorum. Beni de listeye eklediğin için yine de teşekkür ederim.

    "Mim"e kısaca burada yanıt vereyim dedim:
    Blog yaşamı "kayıt" altına aldığım bir yer benim için. Kavgalardan, anlamsız çekişmelerden uzak sakin bir yer... Yaşama, kendime, evrene, okuduklarıma anladıklarıma dair bir yer... İçimizden gelenleri yazdığımız müddetçe yapacaklarımızı yapıyor sayılırız. Yaptım ve "nokta" değil de yapıyoruz olmalı. Ben blog alemini bir bütün gibi görüyorum. İyi yazan ve okumaktan zevk aldığım bütün blog yazarları yapacaklarıma ilham oluyor. 3. sorunun cevabı yok... Ona ben değil de okurlar karar verir diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mustafa.Mimlere katılmamana rağmen buradan cevaplaman çok ince bir davranıştı.
      -di li geçmiş zaman yerine, geniş zamanları sevmeni sevdim;) Senin yazılarını okumaktan ve videolarını izlemekten büyük keyif alıyorum.Evrene dair,bilim, kuantum, gizem ... seçtiğin konular ilgi alanlarım zaten.Her yayınını merakla ve zevkle takipteyim;)

      Sil
  15. İlgiyle okudum Aytül'cüğüm iyi ki, blog açmışsın, fantastik hikayeni de okumak isterim. Bu aralar fırsat bulamıyorum Lokum yüzünden çok üzgünüm. :( Beni de mimlemişsin teşekkürler:) Zaten yaptım ben bu mimi, sayfamda bulabilirsin. :) "iki arkadaşımdan iki mim" diye...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki açmışım Müjdecim.Yoksa sizleri nasıl tanıyabilirdim.Gerçekten sizleri tanımaktan çok mutluyum.Lokum için üzgünüm.Hatta ilk okuduğumda yorum bile yazamadım.Ne diyeceğimi bilemedim:(
      Seni mimledikten sonra görüp okudum yazını.Sevgilerimle canim...

      Sil
  16. Sevgili Aytül Örcün'ün aynasını kendime çevirdim bu kez. Ve aynayı sahibine teslime geldim.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Whuuu !!! Muhteşem bir cümle olmuş.Çok teşekkürler Sevgili Makbule, teşekkürler sevgiler...

      Sil
  17. ilk cevabın çok güzel yaaa :)

    YanıtlaSil
  18. Şu gönderine defalarca yorum bırakmaya çalıştım ama başaramadım. Benden de çok güzel bahsetmişsin. Çok teşekkür ederim. Samimi cevaplarına bayıldım. Umarım bu yorum artık sana ulaşır :)

    Bu arada bir deli maviyim ile yeni bir mim başlattık. Seni de mimledim. Umarım davetimi geri çevirmezsin :) ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim sevgili İlknur;) Mim davetin için de ayrıca sağol.Yalnız, çok üst üste olduğu için bir süre sonra yapacağım mimi.Kırılma olur mu;) Sevgilerimle...

      Sil
  19. Aytulcum youtube kanali acsana. Bak oraya siirler koyarsin. Siir yazan bloggerlardan da okursun. Sonra youtube videonu blog postuna gomersin benim yaptigim gibi. Youtube videonda illaki kendini gostermek zorunda degilsin eger ondan istemezsen. resimler ve fon muzigi esliginde seslendirme yapabilirsin. Hani Deeptone un var ya siir videosu onun gibi .dinledin mi?
    Bak linki burada https://m.youtube.com/watch?v=SzRBaTv9T10
    Kocaman sevgiler canim💕💕💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim Derya çok teşekkürleeer önerin için ;) Blogger arkadaşların seslendirdiği Deep'in videosunu izledim.Güzel olmuş.Bakalım ben de yapacağım bir gün;)

      Sil
  20. Çok içten samimi bir yazı olmuş konfeti atasım geldi sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;)) Benden de bu içten yoruma bi sürü konfeti o zaman ;)
      Sevgiler canim...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.