SATIR ARASI MİM #1

Sevgili Blogger arkadaşım, Turgay Aksoy tarafından mimlendim.Fazla mim yazmışlığım yok açıkçası. 4 mim davetim oldu.Ama bu yazdığım 2. mim.Aslında Kişisel Blog sahibi olduğum için mim cevapları yazılarımda mevcut.Tabii ki Satır Aralarında ;) Herkesin, her yayınımı okumuş olmama ihtimalini göz önüne aldığımızda, direk cevapları yazma konusu, "Neden olmasın?" dedirtti bana.Mimlerin asıl amacı birbirimizi daha iyi tanımak olsa da, paslaşarak destekleşme tarafının, ve hatırlanmanın güzelliği tartışılmaz sanırım.Turgay'a çok teşekkür ediyorum.Kendisinin cevaplarını buradan okuyabilirsiniz.

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/

1. NASIL BLOG YAZMAYA BAŞLADINIZ ?

İşimi bırakmaya kararlıydım.Ama bir laf vardır tabiri caizse; "Kadınlar bir dalı tutmadan, diğer dalı bırakmaz." derler.Gerçi ben, kadına atfedilen bu, fettan çağrışımı yapan, 'Kadınlar' sözcüğünün yerine 'Akıllı insanlar' sözcüğünü tercih ederim.Nihayetinde, bir iş fikri arıyordum.Ama bu defa tutunacağım dalım, -severek- yapacağım bir iş olmalıydı.Roboto bağlanmışçasına, çalışma mecburiyetim olmamalıydı.Nasılsa artık bir hayalimi gerçekleştirmiştim.Ev kredim sona erdiğine göre, özgürdüm.Kendimi özlemişliğimin, benimle kavuşma vakti gelmişti.

Yıllarca önce yazdığım "IF ( Eğer) Masalı"nda istediklerimi yaşıyordum.Kendi Masalımın Şafak Vakti gelmişti.Masalda sanat aşkıyla topraktan çömlekler yapan biriydi olmak istediğim.İçimden geldiği gibi, ben olabileceğim, kendimi ve bilmek istedikerimi bulacağım bir alanım olacaktı.Yaptıklarımdan para kazanmaksa, amaç değildi artık.Ben hazırlayıp sunacaktım.Sadece gerçekten beğenenler alacaktı.Kimse almasa da, karşılarına geçip seyreder, kendim okurdum.İnternetten iş fikri ararken, "Blog Yazarlığı" ile karşılaştım."Evde Yazar"ın yazısıyla oldu ilk tanışmam.Kendisine ulaşınca da, cevapsız bırakmadı sağolsun.Ne diyorduk, "Oluşturmak"tı sihirli kelime.Çömleklerimin üzerine yazılar yazabileceğimi düşündüm.Ve Ayna Hikayesi bloğumu açtım.

2. BLOĞUNDA DAHA ÖNCE YAZMADIĞIN BİR TARZDA YAZACAK OLSAN, BU NE OLURDU?

Başka bir tarzda yazmayı hiç istemedim.Kesinlikle yine Kişisel Blog olurdu.Ama yazım tarzı olsaydı soru, kaliteli espiriler ağırlıklı yazılar yazabilmeyi isterdim.Ama tiyatro ve sinema sanatçıları için de, güldürmek zordur derler.O ayrı bir yetenek.Benim yolum başka ;)

3. BLOGLARDA OKUMAYI EN SEVDİĞİN KONULAR NELERDİR?

Gizemde samimi olanı sevdiğim için, bazı kimliklerini açıklamayan arkadaşların kaygı gözetmeden yazdıklarını okumayı seviyorum.Onun dışında yine Kişisel Bloglar, fazla terim kullanılmamış bilimsel konular, psikoloji , şiirler, eğlenceli yazılar sevdiğim konuların başı çekenleri.

4. HAYATTA EN ÇOK YAPMAK İSTEDİĞİN 3 ŞEY NEDİR?

Yaza bir bisiklet almak ve bisiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum.Çocukluğumdan beri istediğim, ama sonrasında pek düşünmediğim bir şey bu.Sonra da "İzmir Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"na katılmak istiyorum ;)

Yazdıklarımın daha çok kişi tarafından okunabilmesini istiyorum.Kendim gibi hissedeceğim kişilerle çoğalabilmek için.

Aslında daha öncelerden beri istediğim bir şey var.Ama öylesini bulmak hem çok pahalıya mal olur, hem de buna rağmen istediğim randımanı alamam diye vazgeçtiğim kapluş hayalim.Baştan sona yenilenmiş, rengini kendim seçeceğim bir woswosum olsun isterdim.

Tabii ki sağlık, huzur ve neşeyle bahçeme kuracağım hamakta kızımla kitap okumak, bazı günler sevdiklerimle rakı ve kahve eşliğinde yapılan bol kahkahalı ama derin sohbetler, ve ara sıra kısa süreliğine çıkılmış seyahatleri saymazsak ;)

Şimdi benim, mimlediklerim var sırada.Sanırım ben geriden geldiğim için, birçok arkadaş bu mim sorularını cevapladı ;) Hala yazmayıp yazmak isteyen her arkadaş, ayrıca davetlimdir.




SATIR ARASI MİM #1 SATIR ARASI MİM #1 Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Çarşamba, Ekim 19, 2016 Rating: 5

28 yorum:

  1. İyi ki işi bırakıp blog yazmaya başlamışsınız sevgili Aytül Örcün. Her zaman yorum yazamasam da(bazen adeta klavye donuyor, hiç yazılamıyor.) yazdıklarınızı zevkle okuyorum.
    Bir yaştan sonra bisiklet kullananlara hayranım. Çok istememe rağmen ben gerçekleştiremedim.
    Selam-sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Makbule.Umarım öğreniriz şu bisiklet işini.Ben yapamam diye korktuğum an küçücük çocuklar yapıyorsa ben de yaparım diye telkinde bulunuyorum kendime.Bakalım, inşallah ;)

      Sil
  2. Teşekkür ederim MİM davetime cevap verdiğin için. Umarım tüm dileklerin gerçekleşir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim.Çok keyifliydi.Umarım hepimizin dilekleri gerçekleşsin.

      Sil
  3. Bu mimin ikincisini yapıp,seni de mimledim :) Cevapların da çok hoş olmuş canım benim :)

    YanıtlaSil
  4. Aytül sen çok tatlısın gerçekten :))) Şu yazıyı okuyunca kesinleştirdim artık... sanatın her dalına bayılırım! İşi bırakmana da bayıldım, darısı benim cesaretime ;(
    Kazasız belasız güzel anılarla dolacak bir vosvosun olsun inş :)

    Kendin gibi tatlı mesajını alıp damladım iki arada...
    Bu parmağı görüyordum arada da okumak kısmet olmamıştı...
    Henüz önceki mimine cevap vermememe rağme yeniden mimlenmek çooook mutlu etti :)
    Yapmayacağım sanma, mimin tarihiyle birlikte not defterimde! Yapılacak :)

    ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR!

    ve cevapların çok hoşuma gitti :)
    Ufaklık birazdan burada olacak, şimdilik kaçar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Dağınık, ne güzel sözler bunlar.Dileklerimiz gerçekleşsin, sanat hep yanı başımızda olsun.
      Asıl ben çok teşekkür ederim.Senin mim davetini cevaplayamadığımdan korkarak geldim davete.Ama burada senin yorumunun güzelliğini görünce boşa olduğunu anladım.Canım Dağınığım koşuşturmacan malum.Fırsat bulunca yazarsın.Sevgilerimle, ufaklığa kocaman öpücükler ;)

      Sil
  5. Bu benim ilk mimim biliyor musun? Yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim. Fakat senin cevaplar pek doyurucu olmuş. Benim cevaplarda sıkıcı olmazsa yayınlarım belki 😀💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olmasına daha çok sevindim ;) Senin yazdıkların en sevdiklerimden.Sen içinden geleni döksen yeter zaten ;)

      Sil
    2. Ya sen beni sürekli yazmam için teşfik edensin. Coşturuyorsun beni. Evet bu mimi yapacağım. Kendimce, içimden geleni dökeceğim. Zaten o zaman evet bu benim diyebiliyorum. Sanırım seninle tanışsak kafadar olabiliriz gibime geliyor😀💜

      Sil
    3. Sen benim kendime çok yakın hissettiğim blogger arkadaşlarımdansın.Bu hissi birkaç arkadaştan daha alıyorum.Du bakalım, belli mi olur tanışırız da belki ;) Teşfik olsun diye söylemiyorum bu arada.Benim En'lerim neyse odur benim için ;)

      Sil
  6. Wosvos ben de istiyoruuum Aytüüüül. Ama kullanamıyorum araba azcık fobik bir tipim de :) Bisikletturu ben de istiyrum :D ayy izmirli bloggerlar toplaşsak mı hı ne güzel olur bisikletlere biner gideriz. sana öğretiriz :) çömlekler çok hoş yerin nerede ?
    çok teşekkürler tatlım mim için .kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En enerjik yorumların toplandığı yazılardan birisi oldu sayenizde ;)Deryaaa valla binelim gidelim bisikletlere ;)
      Canim çömlekler için yerim; kafamın içi.Hayali ;)
      Sevgiler, öpücük, öpücük, öpücük...........

      Sil
  7. Aytül Hanım geç cevap için ne olur kusura bakmayın, tam yazınıza bakacağım derken misafir akınına uğradık. Malum bugün de sabah kahvaltısına kalabalık bir grup gelecekti. Sizin cevaplarınız çok içten. Ben de kızıma takılıp kırk yıl aradan sonra belediyenin bisikletlerini kiraladık. Kent Ormanındaydı sanırım. Çok zevkliydi. Önce kullanabilir miyim diye tereddüt ettim ama bir kere öğrenince unutulmuyor. Sonra yol üstünde salaş bir balıkçıda balık yedik. Fırsat buldukça tekrarladık birkaç kez.:)
    Şimdi sizin bana verdiğiniz ödevi yapmaya gidiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Osman Bey ne demek hepimizin sorumlulukları malum.Ne zaman uygun olursanız.Ayrıca sizin tatlı telaşınız Taş Ev için harika organizasyonlarınız da tam gaz sürerken...Ne güzel olmuş kızınızla bisiklet gezmeniz.Darısı başıma inşallah;) Çok teşekkürler.

      Sil
  8. Keyifle okudum ben de bisiklet kullanmayı öğrenemeden geldim bu yaşa:)) sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun Hatice, hiçbir şey için geç değil lafı bizim için de söylenmiş ;) cesareti topladık mı tutmasınlar bizi;) Sevgilerimle...

      Sil
  9. Aytüll çok güzel bir mim olmuş ama laf olsun diye değil gerçekten çok güzel olmuş 🤗. Sana katılıyorum kadınlar denmesindense akıllı insanlar denmesi tam isabet olurdu. Topraktan Çömlek yapmayı hep ben de istemişimdir hayal bile olsa. Sen çömleklerinin üzerine daha çok yazı yaz ben değerinde satın alırım, kalemini en sevdiğim blogerlardan birisin 😊. Bi yetişemiyorum işte bir yetişebilsem bloğundan çıkmayacağım. Bisiklet işini boşverdim artık ben bu saatten sonra öğrenmem imkansız ama 3 tekerleklisi olur belki 😄. İyi ki yazmaya başlamışsın yoksa yollarımız nasıl kesişir di. Ben şahsım adına seni tanıdığım için çok mutluyum 🤗. Bu arada niye yaa beni okumayı sevmiyormusun 😄. Niye o kadar blog için de benim adım yok bi kıyıya da beni sıkıştırsan da bunların yanında da Zehrayı okumayı da seviyorum desen ne olur sanki 😁. Yine bunalıma giricem offf offf 😄😄😄.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZEHRA-KURABİYECİMİSS OKUMAYA BAYILIYORUM
      Zehra sana yazarken zorlanmıyor değilim.Ne yazsam yetmeyecek gibi geliyor çünkü.Sana sımsıkı sarılsam ancak anlatırım diyeceklerimi.
      Sen bunalıma girme aman ha;) Güç kaynaklarımdan biri giderse halim nice olur.
      Gel birader beraber çömlek yapalım 3 tekerlekliyle geliyorum sana;)

      Sil
    2. Ahahaha 😄 💖💕. Yazmasan da oku yeter Aytül ben okununca da mutlu oluyorum ki sayfaya giren ile yorum bırakan arasındaki farkı bir bilsen yani okuyor ama yazmıyor işte 😄😄. Şaka bir yana güç kaynağı olmak da çok hoşuma gitti bilesin istedim 😁. Bu arada gel bacım diyecektin herhalde birader biraz ters olmuş 😂😄😄. Cümleyi aynen düzeltiyorum 'Gel bacım beraber çömlek yapalım 3 tekerlekliyle geliyorum sana' ahaha çok güldüm ya 😄😄😄

      Sil
  10. Merhaba :) Evde Yazar blog dünyasında ilk dikkatimi çeken arkadaşlardandı. Ortak tanıdıklarımızın olması ne güzel değil mi? Kocaman bir aile gibi... Blog yazma işi kişiye özgür alan bırakıyor. Kendi kendinin patronu olmakta işin en güzel kısımlarından birisi bence... Bisiklet kullanmak ortak hayallerden biri galiba, aklımın bir köşesinde durup durur. Öyle ki bisiklet turlarını takip edip kendi çektiğim fotoğraflarla haber amaçlı yazılar yazmışlığım bile vardır. İstanbul'da Adalar'a yakınım ben. Orası bisiklet yuvası ama kullanmayı bilmeyince hayalim öyle bir kenarda maalesef durmaya devam ediyor. .. Bir zamanlar vosvosum vardı adı Cevriye idi. Sarıydı. 1 yıl kullandım. Arabam varken sosyal hayatım çok hareketliydi. 70 modeldi ve her Allahın günü bir sorun çıkarıyordu. Maaşımı yutmasına dayanamayıp satmıştım. :) Olur da aklına tekrar kapluş düşerse aklında bulunsun diye yazdım. Çok eski üretim olduklarından tamamıyla bir sorun yumağı oluyorlar... Sohbet havasında güzel bir mim ortaya çıkarmışsın, kalemine sağlık diyorum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canim;)Aile olmak hakkında dediğin doğru.internetten, tanışmadan kurulan arkadaşlıklara güler geçerdim blog öncesi.İnanmazdım.Ama şimdilerde hissettiklerime şaşırıyorum.İçimden sevgi taşıyor bazen
      Biz bisiklet işini çözdük Zehra'yla.3 tekerleklilerden alıcaz önce;)Kapluş hayalimden tam da bahsettiğin sebeplerden dolayı vazgeçtim.Yine de yolda belde gördükçe hayranlıkla bakarım öyle;)
      Çok teşekkürler Zülalcim, sevgiler...

      Sil
  11. Çok güzel bir mim, yine her satırı samimiyet kokuyor.

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle geç yanıt verdiğim için çok özür dilerim. Blog dünyasına girmenizde eğer bir faydam olmuşsa bu gerçekten de beni çok mutlu edecek bir durum.
    En kısa zamanda (muhtemelen yarın) mime yanıtlarımı hazırlayacağım.
    Sevgiler, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne özrü;)Yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla yoğunsunuz.Olur öyle.Ne zaman isterseniz.Sizin yeriniz benim için hep çok özel.Sevgilerimle...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.