Sosyopix İle Piksellere Dokunuş


Bir süre önce aldığım bir mail ile başladı her şey. O anda nereden bilecektim kalbimi çalacağını?.. Ve nereden bilecektim piksel piksel işleyeceğini içime? Mailde kendisinden şöyle bahsediyordu: "Sosyopix; büyük özveri ile çektiğin ve her birine ayrı değer verdiğin fotoğraflarının dijital ortamlarda yok olup gitmesine razı olmayan, onları arşivleyebileceğin ve istediğinde dokunabileceğin birer anıya dönüştüren bir servis. Eğer 'ben de anılarıma dokunmak istiyorum, kaybolup gitmesin güzel anılar' diyorsan... " diye devam ediyordu mail. Ve ben, o anda karar verdim ona doğru bir adım atmaya. Sonrası gülümseyen dudaklarla, anılarıma dokunacağım günün heyecanına bıraktım kendimi...


İkinci paragraf; 'kızgın kumlardan' diye başlayacak sandı isen, yanılıyorsun Sevgili Okuyucu :) İnsanın en iyi bildiği yol; duygularla ifade olunca, anlatım dili de romantik olabiliyor böyle. Ama, Sosyopix öyle tatlı ki, böylesi bir romantizmi hak ediyor bence. Tatlılığının yanında öyle de bir samimi ki, anılarına dokundururken, anılarının içinden sana uzanan bir eli tutuyormuşsun gibi hissettiriyor. Ayrıca hediye almanın tadı müthiş gerçekten de. Birkaç gün önce hediyelerim elime ulaşmadan bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Sosyopix adını bir arkadaşımdan duymuştum. 'Fotoğraf baskısı yaptırabilirsin buradan' demişti. Fakat böylesi kaliteyi, küçük hediyeler eşliğinde sunacaklarını, kargo elime ulaşıncaya kadar böylesi içtenlikle takip edeceklerini hiç tahmin etmemiştim. Ayrıcalık, senin diğer adın Sosyopix ;)


Hediyemi oluşturmak için siteye girdiğimde birçok seçenek karşıladı beni. Ben burada sadece genel başlıklara değinip, ayrıntıda saklı olan detayların incelemesinin tadını sizlere bırakmak istiyorum. Zira, emimin ki bu harika platforma göz atmak isteyecek ve bu harikalar diyarında kendi seçimlerinizi oluşturacaksınız. Bunun için👉 'Sosyopix'e bir tık yeterli ;) En başta yer alan 'Hediye' başlığı muhtemelen en dikkat çekenlerdendir diye düşünüyorum. İster sevgiliye, ister arkadaşa, anneye, babaya olsun, yılbaşı, doğum günü gibi farklı seçenekler içeriyor. Bunun yanısıra kendi içlerinde çeşitleri bulunan diğer ana başlıklar ise şöyle: Fotoğraf Baskıları, Takvim, Albüm, Kanvas Tablo, Magnet, Metal Baskılar, Duvar Dekorasyonu, Poster, Aksesuarlar. Üst menünün sonunda yer alan 'Gülen Gözler' adlı bir başlık da var ki, benim gibi Sosyopix'le tanışmış olanların gözlerinde görebileceğiniz mutluluk anlarına ayrılmış. Sosyopixlerinle çektiğin fotoğrafları #Sosyopix etiketiyle Instagram veya Facebook'ta paylaşarak Gülen Gözler arasındaki yerini alabileceğin özel bir bölüm bile düşünülmüş. Hem de bu etiketli sosyal medya paylaşımınız sayesinde, bir sonraki alışverişiniz için % 10 indirim hediye kazanıyorsunuz ;)


Kendi adıma bunca seçenek arasından karar vermek pek de zor olmadı. Siyah beyaz bebeklik fotoğraflarına sahip, ve albümlere alışık biri olarak tercihim albümden yana oldu. Büyük Anı Kitabı'm için 35 pola kart seçmem gerekiyordu. Facebook, İnstagram fotoğraflarımdan ya da bilgisayarımda/telefonumda yüklü olanlardan seçim yapmak kalmıştı geriye. 2. tercihimi ise, kızıma sürpriz yönünde kullandım. Ona sadece albüm fotoğrafları seçtiğimi söylemiştim. Oysa onun en sevdiğim fotoğrafını kanvas tablo yaptıracağımı henüz bilmiyordu. Böylece hediye almanın hazzına, bir de hediye vermenin mutluluğu eklendi. 


Kargomun her aşamasında bilgilendirildim ve 2 gün sonra elime ulaştı paketim. Dışı ayrı, içi ayrı özenle hazırlanmıştı. Özen gösterilmek, kişiye değerli hissettiriyor kendini. Her ne kadar başkalarının onayına ihtiyacımız yoksa da, biz insanlar değer görmeyi, görülür olmayı, sevildiğimizi hissetmeyi seviyoruz. Sevmek, sevilmek, paylaşıp çoğaltmak değil mi zaten hayatı anlamlı kılan... İşte böyle, dışarıdan büyük görünmeyen ayrıntılar, yetiyor mutlu olmaya. Kızım için olan kanvas tablom canlı gibiydi adeta. Hatta çivisini bile düşünmüştü Sosyopix :) Albümüm beklediğimden de kaliteliydi. 35 fotoğraf seçmiştim ama, 80 fotoğraf sığabilecek 20 kalın sayfaya sahipti albümüm. İstediğim şekilde tasarlayabilmem için, çeşitli sticker setim de hediyemin hediyesiydi :)) Ama içlerinde en çok beni etkileyen metalik gri renkteki kalem oldu. Böyle deyince kalemin ne etkileyiciliği olabilir diye düşünebilirsiniz. Fakat yazının başından beri bahsettiğim ayrıntılar var ya, işte bu kalem o sözcüğün tam karşılığı oldu. Bir süre önce -sembolik çizimler için- kendime siyah bir defter ve iki kalem aldım. Aslında 3 kalem almaktı niyetim ama sadece beyaz ve altın rengini bulabildim. Çok istediğim gri renkli kalemden yoktu kırtasiyede. Fakat Sosyopix onu da bana gönderdi :)) 



Çekim yasasını kullanabilmek adına, her zaman aynı frekansa uyumlanma başarısı gösteremesem de, hayat küçük sürprizler sunmaya devam ediyor. Bize bizden parçalar gösteren hayat aynamızdaki yansımalarımız gülümseme oturtuyor dudaklarımıza. Oradan kalbimize uzanan duygu geçidi açılıyor anılarda. Elle tutulur, gözle görünür olan, yakın ediyor mesafeleri. Özlemlere bir su serpintisi, hatıralara yapılan zaman yolculuğu bileti oluyor fotoğraflarımız. Geçmiş ve geleceği birleştirip şimdiye getiriyor anılarına dokunmanın tadı. Sosyopix ile piksellere dokunuş, hayata dokunmanın hazına dönüşüyor. 

Teşekkürler Sosyopix💝🎬 

'İyi ki'lerime ortak olduğun için teşekkürler 💝




Sosyopix İle Piksellere Dokunuş Sosyopix İle Piksellere Dokunuş Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Cumartesi, Eylül 12, 2020 Rating: 5

2 yorum:

  1. Sosyopix`i severek birkaç kez kullandım. Hediye etmek için de güzel bir seçenek:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.