Yeni Yıla Doğru

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/12/yeni-yla-dogru.html

Her güne uyanışımızın yeniden doğmak olduğunu söyleriz ama, yine de özel günler, asıl başlangıç gibi gelir bize.Belki, daha çok insan aynı duyguda buluştuğu için enerji akışı kolaylaşıyor diyedir.Umarım öyledir ve, olumlu duygularda buluşuruz her zaman... Huzur ve sağlık dilerim hep hayattan.Onlar varsa mutluluk gelir zaten diye düşünürüm.Bu günlerde, neşe ve coşkuyu da şefkatle yerleştirdim literatürüme.Hazzı da unutmadım yaşananın tadına doyalım diye.Korkuların, kaygıların karşısında dimdik durabilmek içinse en iyi yol; bilgiyle örülen siper sanırım.Örümcek titizliğiyle, bağlı kalabilmek için 'Öz'e...

"Yılbaşında ne yapıyorsun?"
Her yılın son günlerinde benzer konuşmalar geçer dost sohbetlerinde.Bu yıl pek iyi geçmemiştir genelde.Önümüzdeki seneye devrederiz umutlarımızı.Kendi adıma, bu klasiği, bu yıl kırdım neyse ki.Evet 2017 müthişti benim için.Ve umarım kendim ve hepimiz için, müthiş yılların ilk yılı olur.

Bir yeni yıl yazısından çok, geçtiğimiz yılı değerlendirmek istedim kendim için.Yıllarca suyu gıdım gıdım verdim kendime.Çiğ tanesi, içinde tuttu okyanuslarını.Sonrası, iş hayatı, geçim derdi falan filan işte... Ölmeyecek kadar içilen su, yürüyebileceği kadar yağlamak gibiydi bir robotu.Rahatça yürümenin tadını unutup, koşmayı hayal eder olur ya insan... Koşmayı, hatta yüzüp uçmayı hayal edince değişiyor gerçeklik algın.Gıcırdayan kol ve bacakların yerini dans eden bir vücut alıyor.Gülümsüyorsun kocaman yeniden.Şu, her şeylerden bizleri alıkoyma hadsizliğindeki 'koşullar' zamanla illa ki düzeliyor.Anladım ki, elinden geleni yapıp, içinde bulunduğun durumu, kendi mutluluğunun inşasında kullanmakmış 'rağmen' mutlu olabilmenin koşulu.Kendini olmadıklarına kaptırmak değil, olduğun gibi kalmakmış her yerde sağlam durabilmenin yolu.Mecburiyetler silsilesinden teker teker kurtulup kana kana içeceğin suya inandıkça, zamanla ulaşılır oldu deryalar.

Seneler geçse bile aynı aşkla sevdiğim tiyatroyla kaçamak flörtler, adrenalini yüksek dokunuşlara bıraktı yerini.Sahne, kendimle buluşmalarımın en güzel mekanlarından oldu her zaman.İçindeki 'Sen'le başka hayatların can bulması gibi.Bu yıl, yıllarca içimden sevdiğim sevdamla, sevişebildim yeniden.

Çıplaklığında asıl varlığın.Kendinden soyunup, nefes nefes yıkanmaya, oyunu bozmaya var mısın?

Konu 'Su'ya gelmişken, geçtiğimiz günlerde Akhisar Postası'nda, bloğumun dışında ilk yazım; "Suyun Kanatları" yayımlandı.İlk dışa açılımımın memleketimin iletişim kanalı olmasına ayrıca mutlu oldum.Ali Özenç Çağlar hocam tarafından hazırlanan '4. Edebiyat Sayfası'nda benden de bir deneme var.😉

Bu arada, uzun zamandır farkındayım ki, yazdıklarının okunması, yazacaklarına tesir ediyormuş.Yazım kurallarından bahsetmiyorum.Her ne kadar hatalarım varsa da, yazım yanlışı ya da imla hatası yapmamak için, bir sekmemde TDK sayfası açık durur genelde.Hatta arama motoruna yazarken çoğu kez özel isimleri büyük harfle yazdığımı fark edip gülümserim kendime :) Geçenlerde bir yazı okurken, sitede karşıma çıkan abonelik istemi uyarısıyla karşılaşınca, "istemiyorum" seçeneği yerine, çarpıdan kapattığımda, nezaketimden dolayı bilgisayarım, kalp emojileri gönderecekti neredeyse :)

Yani aslında bilgisayarım ve ben birbirimizi seviyoruz ama, aramızda yaşadığımız kendi içimizde kalıyor son günlerde.Taslak yazılarımın içinde neler yok ki... Az önce bir kısmıyla vedalaştım nihayet.Kimineyse kıyamadım.Tek cümle gelmiş içimden, onu bile kaydetmişim.Bir öykü var ki, biraz uğraşsam kitaba evrilecek hale gelmiş, bitmemiş ;) O yüzden de, yeni yıldan bol bol enerji diliyorum.Başladıklarımı aynı heyecanla sürdürebilmek ve paylaşabilmek için.

Hepimizin Öz'ümüzde var olan, ama, yaşanmışlıklarla, öğretilmişliklerimizin arasında sıkışıp kalmış parçalarımıza, yeniden kavuşmamızı diliyorum.Sevgiyle, özgürce, barış içinde süzülebilmek için...

                                                                       💖💋😍
Yeni Yıla Doğru Yeni Yıla Doğru Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Salı, Aralık 26, 2017 Rating: 5

21 yorum:

  1. Suyun Kanatları'nı okuyacağım Aytül'cüğüm, tebrikler. Tiyatro çalışmalarına devam sakın bırakma bence ve umarım bu yıl daha da güzel geçer senin için. Tüm dileklerin gerçekleşsin. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim Müjdem çok teşekkür ederim eksik olma.Her yeni yılın, hatta her yeni gün hep mutlu geçsin inşallah hepimize :)) Senin de tüm dileklerin gerçek olsun canim, sevgilerimle.

      Sil
  2. Yeni yıl sizle ve bize huzur mutluluk ve güzellek getirir inş. :) Taslakta olan yazılarınızı da böyle yazınca merak ettim :) Çok fazla merak ederim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlıyorum yavaştan taslaktakileri ;))Size de güzelliklerle dolu dolu bir yıl dilerim ;)

      Sil
    2. Teşekkür ederim, cümlemize güzellik getirsin :)

      Sil
  3. Dur suraya kocamann bir amin diyeyim 😁 Hayrli seneler canm benm güzel fistiginida öpyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim çok teşekkürler ;)Esilamı da seni de öpüyorum kocaman.Gönlündekileri getirsin yeni yıl ve her yıl...

      Sil
  4. 2018 tüm dileklerinin gerçekleştiği bir yıl olsun inşallah ♥
    Mutlu yıllar şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Şebocum.Sana da mutlu yıllar.Bu yıl mucizelerin yılı olsun hepimize ;)

      Sil
  5. 2018 daha da harika olsun :)

    YanıtlaSil
  6. İlk yazınız hayırlı olsun 😀

    YanıtlaSil
  7. Benim için de güzel bir yil oldu. Sanirim is hayatindan el etek çekip cocuklarimizin biraz büyümüs olmasi bu dönemi bizim için en verimli yapan. Mutlu yillar dilerim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorunluluklar, gönüllü sorumluluklara dönüştü neyse ki canim ;) Teşekkürler, mutlu yıllar sana da.

      Sil
  8. Suyun kanatları isimli denemenizi bu sayfadan görüp okudum. Güzel bir yazı olmuş, umarım devamı gelir. Ayrıca yerel bir gazetede yazıyor olmanıza da sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim beğenmenize.Bir aksilik olmazsa yeni yazım da 15 Ocakta Akhisar Postası'nda olacak.Çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. Akhisar Postası'ndan haberim yoktu hemen göz atacağım,mutlu yıllar,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatmacım umarım beğenirsin.Benden de sevgiler kocaman, mutlu yıllar :)

      Sil
  10. güzel bir yazı,ben şahsen blogda imla kurallarına pek fazla dikkat etmiyom,sonuçta kitap yazmıyoz ki ama yine de bazen ihtiyaç olabiliyo..🙂 2018 yılınız mutlu,huzurlu ve sağlıklı geçmesi dileği ile..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  11. Bu konuda ne yazık ki katılamıycam sana Ertuğrul :) Az önce benim 'katılamayacağım' yazmadığım gibi yorumlar daha bir serbest bölge :) Ama yazılarda imla kurallarına, elimizden geldiğince uymalıyız diye düşünüyorum.
    Çok teşekkürler güzel dileklerin ve kıymetli yorumun için.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.