İYİ Kİ ;)

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/01/iyi-ki.html


KENDİME, 😊
💖
"Kendi oluşunuza tümüyle izin verebildiğinizde, tüm ol'uşun kendisi olursunuz..." Adem Kızılkan

Kendimi bulma yollarımda yürüyeli, oldukça yol almışım.Ve bugün 42. sinin ilk günü.Ve iyi ki doğmuşum.İyi ki şu an yaşadığı hayatı yaşayan kişiyim.Hiç mi acılar olmadı bu sürede? Tabii ki oldu.Bir şekilde atlatıldı.O şekiller beni ne şekillere koymuş olsa da, yaşadığımız acıların, bizi bir sonraki durak olan, mutluluğa taşıdığına inanlardanım.Umudumu en kaybettiğim anları, kısa sürede tolere edebiliyor olmamı seviyorum.Kimse taşıması güç olan bir acı yaşamasın dileğimle, aynamın hüzünlü tarafından çıkmak istiyorum.(tolere ettim yine 😊 )

En çok da, kendimdeki küçük kızla buluşmalarımızı seviyorum.Onu her zaman görebiliyorum.Ama en çok; gözlerinde ışıltı, ve, dudaklarında gülümseme olduğu zamanları seviyorum.Çünkü en mutlu anlarında, peri gibi sanki.Yani, aynanın benim gördüğüm açısından baktığıma göre şu an, bunu söyleyebilirim.😏 Bakışlarının donukluğu hep en kısa sürede değişir
umarım.Umarım bu küçük  kendim, mucizevi yanıyla, beni hep gerçeğime yaklaştırır 👼
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/01/iyi-ki.html
Geçen yıl kendimce mucize yılımdı.Mucizenin isminin büyüsünü hak edebilmesi için, toplum algısındaki, öğrenilmiş kategorilerden oluşması gerekmiyor.Öyle büyük paralara falan sahip olmadım.Ya da hayatımın gidişatı büyük dereceler değiştirmedi.Bazen bir şeyi o kadar çok isteriz ki, ona ulaşmak için elimizden gelen her şeyi deneriz yılmadan.Ama bu, hiç bir zaman yılmayacağınız anlamına gelmez.Ulaşmayı sağlamak üzere hedeflediğiniz yere az kılmıştır.Tabii ki,sadece geride bıraltıklarınıza göre.Asıl aklınızda olan hedefe ulaşmak içinse, daha çok vardır.Ve siz yılmışsınızdır.Ancak gitmeyi seçtiğinizde anlarsınız asıl varmak istediğiniz yerde olduğunuzu.Bir önceki yaşımda kalınacak yerimi buldum.Benim için bir dönüşüm, bir mucizeydi yuvamı bulmak.

"Varlığın farkındalığı hiç değişmeden hep vardı; ama harika bir sakin müziğin gürültüyle bastırılması gibi, siz onu bir süreliğine kaybettiniz ve arıyorsunuz. Dışarıda her yerde aradınız, çabaladınız, zorladınız ve bulamadınız. Artık durun ve izleyin, görün, hissedin, yaşayın. 
Siz şimdiye kadar olduğunuzu “düşündüğünüz”, beden, duygu ve düşünceden ibaret bir et ve kemik torbası değilsiniz. Var olduğunuzun farkında mısınız? O zaman siz kimsiniz? Duygu, düşünce, beden, dış dünya ve ilişkilerinizin farkındaysanız ve izleyebiliyorsanız siz onlarla özdeş misiniz? Özdeş değilseniz kimsiniz? Sükunet ve sevgi içinde varlığının farkında olan bütünlük mü?

Bu soruları analitik aklınızla düşünmeyin; hemen kavramsal yanıtlar vermeyin. Onlarla birlikte olun, derin bir şekilde hissedin, yaşayın onları… Ve bırakın gelecek olan gelsin, gidecek olan gitsin. Hiçbir “şey” yapmanıza gerek yok. Durun ve izleyin; yürürken, otururken veya başka işlerle uğraşırken bir taraftan onlara devam edin, bir taraftan da durun ve izleyin; barış, uyum, coşku, sevgi, şefkat ve şifa içinde…
Yeni Yılın sizlere, barış, uyum, coşku, sevgi, şefkat ve şifa getirmesini diliyorum.
Oğuz Demirsoy
MUCİZE İÇİNİZDE"
(Yazarken bir anda bilgisayarın kapanmasıyla, telefondan facebook'la vakit geçirdiğim sırada karşıaştığım yazıyla aklımdakilerin örtüşmesi de ayrı manidar oldu ;)

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr/2017/01/iyi-ki.html

Yeni  yaşımın ilk saattlerinde hislerim böyle.Aynada şu an gördüklerim yani.Ve aynamdaki mumu üfleme zamanı şimdi.Sağlık, huzur, neşe, barış içinde şifalanmamamızı diliyorum.Ve her birimiz kendi mucizelerimizi yaşamayı sürdürelim.Özdeş olalım.Bütünün parçası olan kendim içinse, bireysel olarak, uzun bekleyişli oluşumun ardından  -kendimce çok-  sancılı olsa da doğumum, dünyaya yeni gelmiş bir bebek gibi ilk günüm olmasını umuyorum.

Okuyamayan her canlıya ve siz okuyanlara, ve de, şifaya en çok ihtiyacı olan, ruhunu kaybetmiş olanlara,                                                                 KOCAMAN SEVGİLERİMLE ...
İyi ki doğmuşum 😊 💕💕💕

Radyoculuk günlerimden kalma alışkanlıkla, kendime en sevdiğim şarkıyı armağan ediyorum 😊


Sözlerini çok bir  sevdiğim bir Lorenna Mckennit şarkısının sözlerini burada yer almasın istedim.En sevdiğim şarkısı Marco Polo olsa da ;)
Issız orman, benden önce hissettiğinde
Ve bütün yollar arttığında
Onurlu rahipler başka bir yolun olmadığını söylediklerinde
Taşın gölgelerini işledim
İnanmadım çünkü göremedim
Gece bana gelmiş olmana rağmen
Şafak herzaman kayıp gibi göründüğünde
Bana yıldızlarda ışıldayan aşkını gösterdin
Gözlerini okyanusa çevir
Ruhunu denize yönelt
Karanlık gece sonsuz göründüğünde
Lütfen beni hatırla
Buz ve ateşten öte
Karanlık gece sonsuz göründüğünde
Kanatlarına uçmaları için izin ver
yıldızların yüzlerine dokunabilmeleri için
Bu bitap kalbe derin bir nefes al
Korkunun ölümlü yanını kaldır
Çürümüş gözyaşlarıyla, dağılmış umutları getir
Bu dünyasal meseleleri aşacağız
Gözlerini okyanusa çevir
Ruhunu denize yönelt
Karanlık gece sonsuz göründüğünde
Lütfen beni hatırla
Not : Şarkılara tıklayarak linkten dinleyebilirsiniz ;)
İYİ Kİ ;) İYİ Kİ ;) Reviewed by Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.com on Salı, Ocak 03, 2017 Rating: 5

24 yorum:

  1. Canım benimmmmm.Mutlu mutlu yılların olsun.Sen de benim gibi inatçı oğlaksın :)

    YanıtlaSil
  2. 2017 yılına, yeni yaşınıza böyle duygusal, böyle umutla girmeniz ne güzel:) 2016 nın sarhoşluğunu henüz atamayan biri olarak bana da umut aşıladı yazılanlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudumla umutlandırabildiğime sevindim ;) Çok teşekkürler, sevgilerimle...

      Sil
  3. Canım iyi doğmuşsun:) sağlıkla sevdiklerinle nice güzel yaşlar kutla ,yazını çok beğendim .Okyanus kadar berrak geleceğin olsun inş.

    YanıtlaSil
  4. Yazı muhteşem olmuş! Ve şarkı en sevdiklerimden... Hayat ilerliyor, omzumuza yüklüyor sansak da bir çok şeyi; aslında vazgeçişlerile bizde yüklüyoruz ona yükleri. Yani adil yaşıyruz bir nevi. Mutluluk damucize de içimizde dendiği gibi... İyi ki doğdunuz!Sağlıkla niceleri olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimm, çok sevindim, teşekkürler;) Sevgi, emek, çaba biraz da şansla içimizdeki mucizeyi görebiliyoruz sanırım.Yeni mucizelerimizi bulabilmemizi dilerim.

      Sil
  5. tepe tepe kullan 42'yi. bir daha eline geçmiycek zira :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Umutcum ;) Elimize bir daha geçmeyen tek an, şu an senin de dediğin gibi ;=)

      Sil
  6. Her yıldan kalıcı güzel anılar olsun. Yeni bir yaş yeni kararlar, yeni girişimlerin gerçekleştiği bir yıl olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Makbulecim güzel dileklerin için.Hepimize inşallah ;) Sevgilerimle ;)

      Sil
  7. Murlu, sağlıklı nice güzel yaşlara... Hepimiz mucizeler yaşalım yaşayalım şu ömr-ü ahirimizde... Kalemine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mucizeler hep hayatımızda olsun.Çok teşekkürler, sevgiler kocaman ;)

      Sil
  8. Canımmm benim doğum günün kutlu olsun hep mutlu ol hep gül. Sevdiklerinle birlikte en güzel yıllar en güzel günler seninle olsun. Çok güzel bir doğum günü yazısı yazmışsın yüreğine sağlık. İçindeki çocuğu hiç kaybetmemeni diliyorum, umudunu asla kaybetmemeni diliyorum. Seni kocaman sevgiyle kucaklıyorum :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehramm inşallah sevdiklerimle, sizlerle hep birlikte ;) İçimizdeki çocukla mutlu yarınlarımız olsun, sağol.Ben de sana sarılıyorum sımsıksı ;)

      Sil
  9. Doğuş sancılı olsada,sancı sonrası,
    gelen dingin uykudaki güzel rüyaların gerçek olsun.
    Daha ne denir ki yeni doğana;
    Ha bir de o küçük kız çocuğuna seslen,bize gelsin,
    hiçlik ve evcilik oyunu oynayalım birlikte.

    bu ne güzel teslimiyet yazısıdır böyle ellerine sağlık.
    Sevgi kelebeği,iyi akşamlar,kozana dikkat et çıkarken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman karşılaşsak, içimde anlatılması zor bir bağ hissediyorum seninle.Ve bu bağı görebilen de; o küçük kız çocuğu sanırım."Hiçlik ve evcilik oyunu" ne kadar çok anlam barındırıyor.İyi ki tanıdım seni.İyi ki ...

      Sil
  10. Mutlu mutlu mutluuuuuu daha nice yaşların olsun Aytülcüm. Ve sen hep yaz bu yeni yaşanmışlıklarınla.. Ve bizlerde hep okuyalım o güzel gönlünden, kaleminden çıkanları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpekçim çok mutlu oldum içten sözlerine ;)Çok teşekkürler.Umarım mutlu yarınlarda hep birlikte oluruz.Sevgilerimle ;)

      Sil
  11. Evet sözcüklerim Şahsıma Münhasır olmalı :))) Ortancaların en en en Güzel kadını Namı değer
    Uykucuların en sevimlisi Ne zaman akşamları gökyüzüne baksam Yıldızlardan bir tanesi :))) Lokum içim Kocaman kocaman sarılırım yanaklarından öperim :)))) Noter tasdikli hahahahahahaha yazılarımla sana gelirim :))) Nice nice demiyorum sen sen Sesi güzelim Beni hayat çemberinde kıyısından köşesinden dahil ettiğin için Reel olarak ta yanına kattığın için Minnettarım...... Ferah yaşların olsun .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimmm ;) Nasıl mutlu oldummm ;) Söylenebilecek sözcüklerin en en güzellerini öyle bir araya getirmişsin ki, bana diyecek söz kalmamış sözlerinin üstüne.Dilim tutuldu ;) 10 dakikadır tekrar okuyup gülümsüyorum ekrana ;) Seni ben yanıma katmadım ama.Biz yol arkadaşı olmayı seçtik hayatta.Ne kadar teşekkür etsem az kalacak.Seni seviyorum canimmm.........................................................................

      Sil
  12. Merhaba, bloguma beklerim sizi

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.